CHP Devrek kadın kolları tarafından Muharrem ayı dolayısıyla aşure dağıtıldı.  Parti binası önünde öğle namazından sonra CHP Devrek kadın kolları başkanı Emine Kara ve yönetim kurulu üyeleri partili kadınlarla beraber kendi elleriyle hazırlamış oldukları aşureleri vatandaşlara ikram ettiler.

 Yaklaşık bin kişiye aşure ikramında bulunulan etkinlikte bir konuşma yapan İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Kara, “ Muharrem ayı bizim ülkemizde kutsal bir aydır. Bunun yanında bir de matem ayıdır. Matem ayından sonra aşure dağıtılır. Bizde bu nedenden dolayı aşure dağıtımı yapıyoruz. Çeşitli tatların bir arada olması ile oluşan aşure gibi toplumunda din, dil, ırk ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu içersinde olmasını diliyoruz. Yaşanmış acıları tekrar hissederek ve bu hissiyatla , geçmiş acılardan ders alarak  geleceğin sağlam temellerini kurabiliriz. Biz CHP olarak insanların özgürce, barış içinde hoşgörüyle, kardeşçe yaşamalarını istiyoruz. Barış içinde, birlik ve beraberlik içinde bir Türkiye ve dünya temenni ediyoruz” dedi.

 CHP Devrek Belediye Başkan aday adaylarının da yer aldığı aşure dağıtımında aday adayı Songül Malkoç’ta bir bayan olarak kendi elleriyle vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Malkoç’da şöyle konuştu: “ Bugün CHP Kadın kolları olarak Muharrem ayı dolaysıyla yaklaşık bin kişiye aşure dağıttık.  Muharrem ayı bizim için çok önemlidir. Yüce Rabbimizin on Peygamberimize on çeşit ikramda bulunduğu bir aydır.  Onun için bizde bu ayın bereketini birlik beraberlik içinde bolluk içinde geçirilmesini diliyoruz.  Herkese sevgilerimizi saygılarımızı teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

 CHP Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü ve yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulundu aşure dağıtımında  MHP Devrek İlçe Başkanı Ayhan  Danacı ve bazı yönetim kurulu üyeleri de yer aldılar. CHP’nin Muharrem ayı dolayısıyla düzenlediği aşure dağıtım etkinliğinin sonunda Müfit Hacıkuloğlu hocanın yaptığı duanın ardından hep birlikte Fatiha’nın okunması ile etkinlik sona erdi.