Kdz.Ereğli Belediyesi'nin, Mayıs ayı olağan toplantısı birinci oturumunda 14 CHP'li üyenin ortak imza ile gündeme alınmasını istedikleri 6 önerge AKP’li meclis üyelerinin oy çokluğu ile reddedildi.

 

REDDEDİLEN O MADDELER

Taşeron çalışanlarının geleceği: AKP hükumeti bir yandan çıkarmayı düşündüğü yasa ile taşeron çalışanların haklarını korumaya çalışırken, yerel idarenin yönetimi altında bulunan Ereğli AKP belediyesin de çalışan taşeron işçilerin işten çıkarılmasına ilişkin söylentiler hat safaya gelmiştir. Taşeron çalışanların endişesi her geçen gün artmaktadır. Yönetime geldiğinizden itibaren kaç taşeron çalışanının işten çıkarıldığı ve önümüzdeki günlerde işten çıkarmalarla ilgili bir çalışmanın olup olmadığı konusunda meclise bilgi verilmesi.

 

Belediye AVM'sine ilişkin: İller Bankası'ndan alınan kredi ile yapılan AVM binasının belediye hizmet binasına dönüştürülmesinin kredi usul ve esasına uymadığı görülmektedir.  Alelacele alınan bu kararın alt yapısı nasıl yapılmıştır?  Belediye'nin, AVM binasına taşınmasının, belediyeye getireceği maliyet ne kadardır? Söz konusu yerin ulaşım, alt yapı, otopark ve fiziki durumu göz önünde bulundurulmuş mudur?  Yapımı tamamlanmış balıkhanenin yıkımının gündemde olduğu öğrenilmiştir ve bu konuda kamu zararı düşünülmüş müdür? Belediye binasının taşınması ile zaten sıkıntı çeken çarşı esnafının mağdur olacağı düşünülmüş müdür?

 

Çarşı üzerinin kapatılması: Ereğli Belediyesi tarafından ihalesi yapılan çarşı üzerinin kapatılması ihalesinin iptali ile ilgili bilgi alınmıştır.  Çarşı esnafının ekonomik durumuna destek olmak, daha uzun süreli çalışmasını sağlamak, çarşıya daha fazla insan çekmek, daha rahat koşullarda alış veriş imkanı sağlamak ve esnafın verdiği imzalı dilekçeye göre planlanan bu çalışmanın ilgili kanuna göre sonlandırılması söz konusu değildir. Bu konuda müdürlük ve belediye hakkında kamu zararının doğacağını ve hukuki takipçisi olacağımızı belirtir, neden iptal kararı verildiği konusunda meclise bilgi verilmesini talep ederiz.

 

Zabıta kulübesine ilişkin: Ören Mahallesi'ndeki zabıta kulübesinin kaldırılması ile mahalledeki kaçak yapılaşmanın önü açılmıştır. Yapılan incelemeler sonucunda gece gündüz kaçak inşaat yapıldığı gözlenmiştir. Daha önce yapılan imar planlarının, bu kaçak yapılaşmayla birlikte çözümsüz bir aşamaya geleceği açıktır. Bu duruma göz yumulması, belediye başkanlığı, meclis üyeleri ve çalışanlar açısından suç teşkil etmektedir. Kaçak yapılaşmayla ilgili ne gibi işlemler yapıldığı konusunda bilgi talep etmekteyiz.

 

İbrahim Cöbek'in Başkan Yardımcılığı'na getirilmesine ilişkin: Ereğli Belediyesi kurumsal bir yapıya sahiptir. Gerek Başkan yardımcıları gerekse müdürler konularına hakimdir. Basından öğrendiğimize göre daha önce milletvekili danışmanlığı yapan İbrahim Cöbek belediye Başkan Yardımcılığı'na getirilmiştir. Belediye'de bu kadar konusu ile ilgili ve bilgili yönetici varken, bilgi ve deneyimi olmayan Sayın Cöbek'in atanması ile ilgili meclise bilgi verilmesini talep ediyoruz.

 

Sevgi Barış Dostluk tabelalarına ilişkin:

20 yıldır Ereğli halkı ile bütünleşmiş sevgi barış dostluk sloganı tabelalardan kalksa bile zihinlerden silinemez. Bu slogan tabelasının kaldırılması ile ilgili ne gibi bir düşünceniz var?  Daha sonra kaldırmayı düşündüğünüz ne gibi projeleriniz var?  Denizin mavisi, ormanın yeşili ile başlayıp, Ereğli ile özdeşleşmiş ve slogan haline gelmiş kompozisyonun kaldırılmasının nedenine ilişkin meclise bilgi verilmesini talep ediyoruz”

 

Yapılan oylama sonucunda 14 kabul oyuna 17 red oyu ile CHP’li meclis üyelerinin gündem maddelerine almak istediği önergeler reddedildi. 

 

Öte yandan Ak Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal'ın da izlediği meclis toplantısında, gündem maddeleri içerisinde taşeron işçilerinin geleceğine ilişkin yazının okunması sırasında izleyecilerden, "Belediyeden sizin döneminizde o kadar adam atılırken neredeydiniz?" laflarının geldiği duyuldu.