Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu gündüz esnaflarla başlattığı çalışmalarını gece ise kırsalda geçirmeye devam ediyor. Öğle saatlerinde başlattığı esnaf ziyaretlerini gece ise Çaycuma’nın köylerinde geçiren Turpcu, CHP iktidarında yapacakları çalışmaları vatandaşlara anlattı.

 

Turpcu dün gece Çaycuma İlçe Başkanı Fuat Kalaycı ile beraber Çaycuma’nın Burunkaya, Ayvazlar, Esenlik, Sşpahiler ve Dağüstü köylerinde vatandaşlarla buluşarak kırsal kesimde yaşayan vatandaşların sıkıntılarını dinledi.

 

CHP'nin iktidara geldikten sonra yapacağı çalışmalar hakkında vatandaşlara bilgiler veren Turpcu, "Bugün tüm köylerde olduğu gibi sizin köyünüzde de göçler oluyor. Bunlar büyük şehirlere gidiyorlar. Eğri oturup doğru konuşmak lazım. AKP 3 dönemdir hükümette. Keşke tüm Türkiye’ye güzel hizmetler yapabilseydi. Zonguldak’ta öncelikle TTK var. Bu kurumda binlerce işçi çalışırken şuan 9bine yakın bir işçi çalışıyor. Bunlar işçi almayacağı gibi kapatacaklarını söylüyorlar. Bunu Enerji Bakanı dile getirdi ve milletvekili Ercan Candan’da bu kapatmaya onay verdi. Kılıçdaroğlu geçtiğimiz gün Zonguldak’taydı. Kendisi Madenci Anıtı’nda ilk 100 gün içerisinde 5 bin işçi sözünü verdi. Hizmetlerimizin başında TTK’yı eski haline getirmek için çalışma başlatacağız. Ayrıca kentimizde 150 bin emekli 125 bin çalışanımız var. Emekçinin başkentiyken şuan biz 3. lige düştük ve çalışan sayımız emekli sayımızın altında. Bugün emeklilerimiz ülke genelinde sürünüyor. Genel Başkanımız bu anlamda ciddi bir hamle yaptı ve bu maaşla yaşanmaz dedi. Ben bu maaşlarımızı asgari 1500 TL yapacağım dedi. Ayrıca emeklimizin durumu ortada dedi ve ikramiye sözü verdi. Sonrada nereden verecekler kaynak nerede diyorlar. Hani Türkiye büyük ülkeydi hani öncü ülkeler arasındaydı. Emekliye verilecek olan bir maaş ikramiye ile mi Türkiye batacak. Biz ayrıca hiç geliri olmayan vatandaşlarımızın ailelerine 720 TL maaş vereceğiz. Eskiden kamuya işçi alınırdı. Şimdi taşeron buluyorlar ve sen işçi bul diyorlar. Biz kamuda ne kadar taşeron işçisi varsa bunları biz daimi işçi statüsüne alıp maaşlarını 1500 TL yapacağız. Bunları biz CHP iktidarında yapacağız” dedi.

 

KOZLU’YU FETHETTİLER

 

Gece geç saatlerde Çaycuma’daki seçim çalışmalarını tamamlayan Turpcu ardından sabah saatlerinden itibaren Kozlu ilçesinde esnafların sıkıntılarını dinledi.

 

CHP Zonguldak Milletvekili adayı Ünal Demirtaş ile beraber esnafları tek tek dolaşan Turpcu’ya İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, Kozlu İlçe Başkanı Yaşar Yolcu, CHP İl Yöneticisi Volkan Alkaç, Kozlu eski Belediye Başkanı Hüdai Dökmeci ve çok sayıda partili de eşlik etti.