Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanlığı, şehir merkezdeki taksi duraklarına ziyaretler gerçekleştirdi. Birlik ve Doğan Taksi Duraklarını ziyaret eden heyette, CHP İl Başkanı Halil Furat ve İl Yönetimi, Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin, İl Kadın Kolları Başkanı Yüksel Parmak, İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Ateş, Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Tan ve üyeler hazır bulundu.
Taksici esnafı, sorunlarını ve sıkıntılarını Furat ve Şahin’e anlatarak, çözüm bulunmasını istediler. Taksici esnafı, biriken rüsumları zamlı ödemek durumunda kaldıkları için Zonguldak Belediyesi’ne tepki gösterdiler, CHP’lilere konuyla ilgili sıkıntıya düştüklerini ifade ederek düzeltilmesini istediler. 
Furat, konuyu Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e ileterek, eski borç faizlerinin alınmaması konusunda talepte bulunacaklarını söyledi.
Furat, ziyaretle ilgili şu açıklamayı yaptı:
“Taksici arkadaşlarımızın sorunlarını dinliyoruz. Önce Birlik Taksi, sonrasında ise Doğan Taksi’yi ziyaret ettik. Taksici esnafının çok sıkıntısı var. Geçmişten AKP belediyesinde gelen, uygulamaya konulan rüsum harçlarıyla ilgili problemler var. Bunların düşürülmesi yönünde bize talepte bulundular. Rüsum harcını 250 TL’den 109 TL’ye düşürdük. Daha önceki rüsumları ödemedikleri için de zamlı ödemek durumunda kaldılar. Bununla ilgili çok sıkıntıya düştüklerini ifade ettiler. Belediye Başkanımızdan en azından faizlerin alınmaması yönündeki taleplerini Belediye Başkanımıza ileteceğiz. Genelde talepleri rüsum konusunda, durak yerlerinin işgal edilmesi konusunda sıkıntıları var. Klasik akaryakıt zammından kaynaklanan sıkıntıları dile getirdiler. AKP iktidarı döneminde akaryakıt büyük oranlarda artış gösterdi. Benzin 29 kat, motorin 35 kat, LPG 29 kat zamlandı. Dünyada rekor kıracak seviyelere çıktı. Dolayısıyla esnaf arkadaşlarımızın iş yapma hacimleri düşmüştür. Bazı günler siftah yapamadan evlerine gittiklerini, çoluk çocuklarının ve evin ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını söylediler. Son zamanlarda ekstra uygulanan zorunlu uygulamalar getirildi. SRC belgesi, yüzlerce lira vererek bunu almaya çalışıyorlar. Psiko-teknik belgesi, zorunlu trafik sigortası, LPG’li araçlara sızdırmazlık raporu, bunlar esnaf arkadaşımıza hep yük getiriyor. Dolayısıyla esnaf arkadaşlarımız zor durumda, onların sorunlarını dinleyip çözüm olabilmeyi, yerel yönetimler kanalıyla neler yapabiliriz diye düşünüyoruz. Verebildiğimiz kadar onlara katkı vermek istiyoruz.”