CHP SOL KANAT Hareketi’nin düzenlediği “Türbalanstaki Türkiye’de CHP nasıl iktidar olur” panelinde, Özkan Kaplan ve Semra Engin’in hazırladığı “Denizlerden Gezi’ye” uzanan cinevizyon gösterisinin salonda etkileyici bir heyecan dalgası yarattığı bildirildi.

 

Etkinlikle ilgili olarak yazılı şu açıklama yapıldı:

 

SHP eski Milletvekili Kenan Sönmez’in yönettiği panele, konuşmacı olarak, CHP PM Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, CHP Gençlik Kolları eski Genel Başkanı Yrd. Doç. Yunus Emre ve gazeteci-yazar Necdet Saraç katıldı.

Yrd. Doç. Yunus Emre, sosyal demokrasinin tarihini ve gelişim sürecini hem Türkiye’den, hem de dünyanda örneklerle anlatırken, “sosyal demokrasinin sola dayanması” gerektiğine vurgu yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş ise, bütün sosyal demokrat partilerde kanatların olmasının normal ve geliştirici olduğuna vurguladı. Karakaş, 2015 seçimlerine bütün parti organlarının katkı sunulmasını isteyeceklerini ve güçlü bir yürüyüş için “2015 seçim deklerasyonunu” bütün CHP’lilerle hazırlanacağını anlattı.

Gazeteci-yazar Necdet Saraç CHP’nin programatik sorunlarının ve projelerinin ötesinde esas olarak “inandırıcılık ve güvenilirlik sorunu”  olduğunu belirtti. Saraç, AKP’yi seçimlerde yenmek ve yeninden laik-demokratik bir Türkiye kurmak için CHP’nin hem cephesini sola dönmesi, hem de AKP karşıtı bütün siyasi ve toplumsal kesimlerle ittifak yapması gerektiğine vurgu yaptı.

Panelistlerin konuşmalarından sonra, ikinci bölümde, Nazan Top, Mehmet Ali Kankotan, Sibel Çoban Üner, Dr. Olcay Demir, Nuran Bektaş, Deniz Çağlar, Nurettin Ay, Cem Bektaş, Emine Eren, Semra Engin, Rıza Ay gibi yaklaşık 25 katılımcı konuştu ve CHP’nin iktidar olması için neler yapması gerektiğini anlattılar.

Panele katılan CHP Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ise yaptığı konuşmada, “ne kendimize ne de partimize haksızlık yapmayalım. Her konuda projelerimiz var, sorun bunları geniş kitlelere taşımak” dedi.

PANELE KATILIM YOĞUNDU

Panele CHP PM Üyesi Onur Adıgüzel, CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcıları Mehtap Düzova, Füsun Sökmez, Tuncer Tuna, Zöhre Aydın, CHP İstanbul Eski İl Başkan Yardımcısı Ziya Disanlı, CHP Kağıthane İlçe Başkanı Zeynel Öztürk, Çatalca eski Belediye Başkanı Fırat Aykut,CHP Ümraniye eski İlçe Başkanı Nurkal Dedetaş, SODEV Başkanı Erol Kızılelma, Gazeteciler Odası Başkanı Ferihan Karasu,CHP Üsküdar, Ataşehir, Kadıköy, Beyoğlu, Maltepe ilçe yöneticileri Onur Cıngıl, Batuhan Subaşı, Çetin Karadağ, Saffet Sarıkaya, Binali Coşkun, Cengiz Gündoğdu, Ali Narin, Ali Can Aykaç, Celal Kılıçaslan CHP Kadıköy Belediye Meclis Üyesi Aydoğan Dülger, CHP Üsküdar Belediye Meclis üyeleri Olcay Karakurt, Necdet Ay, CHP Ümraniye Belediye Meclis üyesi Baki Doğan, CHP Ataşehir Belediye Meclis Üyeleri Tarkan Buztaş, Arif Kuşçu, Fevzi Ağaçdalı, CHP Fatih Belediye Meclis Üyesi Fazıl Uğur Soylu,CHP Üsküdar Kadın Kolları Başkanı Reyhan Taş, CHP İstanbul İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Saffet Dağbakan, Sosyal Demokrat Dergi Ataşehir sorumlusu Çetin Düzce gibi çok sayıda partili katıldı…