*Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, trafik akışının yoğun olarak yaşandığı Devrek Yol Ayrımı mevkisinde yapımı devam eden köprülü kavşağın 6 ay içerisinde hizmete girmesinin beklendiğini belirterek, “Gece bile çalışmalar sürüyor inşallah burası devreye girdiğinde Ereğli’nin girişinde yaşanan trafik yoğunluğu ortadan kalkacak” dedi.

 

*Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığında bulunan limanı askeriyenin yeterince kullanamadığını hatırlatan Civelek, limanın özel sektöre devir edilmesini böylelikle ilçenin liman ihtiyacının karşılanabileceğini önerdi. Civelek, “Biz Ereğli Şoförler ve Otomobilciler olarak ilçenin sorunlarının çözümünde yapılması gereken ne var ise taşın altına elimizi değil vücudumuzun tamamını koymaya hazırız” sözleri ile konuştu.

 

Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan’ın girişimleri ile trafik akışının yoğun olarak yaşandığı Devrek yol ayrımı güzergahında başlatılan köprülü kavşak çalışmalarının hızlı devam ettiğine dikkati çekerek, “Yaklaşık 6 ay gibi kısa bir sürede buranın tamamlanması bekleniyor” dedi.
 

“YOĞUNLUK ORTADAN KALKACAK”
Köprülü kavşağın yapımı ile Ereğli ilçe girişinde yaşanan trafik yoğunluğunun önüne geçileceğini hatırlatan Civelek, “Burada gerçekten de Milletvekilimiz Ercan Candan’a teşekkür etmek gerekiyor. Devrek yol ayrımı trafik yoğunluğunun ciddi olarak yaşandığı bir alan. Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarına işe giriş ve çıkışlarda yaklaşık 1 saatte burası çözülüyordu. Gece bile devam eden köprülü kavşak çalışmalarının kısa sürede tamamlanması ile trafik akışının düzgün hale gelmesinden bizlerde mutlu olacağız. Çalışmaların başlamasından bu sürece gelme-sinde emeği geçen başta Milletvekilimiz Ercan Candan’a teşekkür ediyoruz” sözleri ile konuştu.
 

“ASKERİYE LİMANI DEVİR ETMELİ”
Civelek ayrıca bir dönem Türkiye Taşkömürleri Kurumu’na ait olan ardından askeriyeye devir edilen limanın Ereğli’nin liman ihtiyacının bir bölümünü karşılayabileceğini hatırlatarak bu limanın özel sektöre devir edilme önerisinde bulundu. Civelek gazeteniz Önder’e konuya ilişkin yaptığı açıklama şu şekilde: Bilindiği gibi bir dönem bir bölümü Türkiye Taşkömürleri Kurumuna ait olan Ereğli limanında sevkiyat yapıldığında yaklaşık 60 kamyoncu esnafı da bu süreçte geçimini sağlıyordu. Ancak TTK limanını askeriyeye devir etmesinin ardından tüm işler bozuldu. Askeriye bu limanı yeterince kullanamıyor. Ereğli’nin de ciddi oranda bir limana ihtiyacı var. Askeriyenin olduğu limanın özel sektöre devredilmeli ise Ereğli’nin liman ihtiyacı karşılanabilir. 
 

“HAZIR DOĞAL LİMANIMIZ VAR”
Hazır doğal limanımız var, buraya kurulacak vinçler ile geçici de olsa çözüm sağlanabilir. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’nda seçim süreci vardı. Yeni bir heyecan, vizyon geldi. Ereğli esnaf, tüccar ve işadamının TSO seçimlerine katılımının yüksek olması bizleri de mutlu etti. İnşallah başarılı olurlar. 
Bu konunun değerlendirilmesini öneriyoruz. Ayrıca biz Ereğli Şoförler ve Otomobilciler olarak ilçenin sorunlarının çözümünde yapılması gereken ne var ise taşın altına elimizi değil vücudumuzun tamamını koymaya hazırız.”