Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Devrek Belediye Başkan Adayı Songül Malkoç, Devrek Sanayi Sanayisi’ne giderek, çay ocaklarını ziyaret etti, sanayi esnafıyla Devrek simidi, kaşar ile sabah kahvaltısı yaptı, sorun ve sıkıntılarını dinledi.
Başkan Adayı Malkoç, beraberinde CHP Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü ve bir grup partili ile beraber sabah erken saatlerde Devrek Sanayi Sitesi’ndeki çay ocaklarına sürpriz ziyaretler gerçekleştirdi.
Sanayi esnafını daha sonra tek tek gezeceğini söyleyen CHP Devrek Belediye Başkan Adayı Songül Malkoç, “Buradaki çay ocaklarını ziyaret edip, sizlerle çay-simit eşliğinde sabah kahvaltısı yapıp, sizlerin sorun ve sıkıntıları dinleyip, çözüm önerilerinizi almak için geldim” dedi.
“Esnafımızın durumunu biliyorum zaten, bende 25 yıldan beri bu işin içindeyim” diyen Malkoç,  şunları söyledi:
“Ben Sanayi Sitesi’nde iş yaparak ilk kez ticarete başladım. 
Sanayide kamyonet ile gezerek, araç projeleri yaptım. Karşılıklı olarak sizlerle iş yaptık. Bundan sonrada inşallah bir yönetici olarak sizinle beraber olacağım. Devrek’i sizlerle birlikte yönetmek için ziyaretinize geldim.   Devrek’in kurtulması için sizlerden esnaflardan bu çözüme başlamak zorundayız, başka da çaremiz yok. Önce esnafımızı, yerli esnafımızı kurtaracağız. Sanayinin yol sorunu kalmamalı, buradaki sanayiye ilgi çekebilmek için ışıklandırma ve yol kenarına büyük bir tabela ile buraya bir canlılık getirebiliriz.”
Devrek halkından gittiği her yerde yoğun bir ilgi gördüğünü ve siyaset yapmanın gençlik, tecrübe ve idealist olmayı gerektirdiğini de vurgulayan Malkoç, “Gittiğim her yerde yoğun bir ilgi görüyorum. Burada da aynı ilgiyi gördüm. 
Halkımız tarafından istenildiğimizi düşünüyorum. Sadece bu istemekle de olmuyor. Aday olmakla da bu işler olmuyor. 
Biz çözüm odaklı olarak çalışacağımız için bu ilgiyi de görüyoruz. Sizlerin oylarıyla Devrek’in ilk kadın belediye başkanı olacağım ve sizlere de en iyi hizmeti vereceğim” dedi.