Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık hafta sonunu vatandaşlarla bir arada geçirdi. 10 Kasım Pazar günü, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirilen etkinliklere katılan Posbıyık, öğle saatlerinde de Uzunmehmet Mahallesi sakinleri tarafından verilen aşure davetine katıldı.

Mahalle Muhtarı Seyfettin Yaman ve Uzunmehmetliler tarafından Kaptan Ali Bey Sokak’ta düzenlenen davete katılan Posbıyık’a Belediye Başkan Yardımcıları Özkan Özyağcı ve Nezih Anıl ile birlikte Din Hizmetleri ve Mezarlıklar Müdürü Metin Avcı da eşlik etti.

Aşure davetinde çok sayıda mahalle sakini ile bir araya gelen Posbıyık, küçük çaplı bir halk toplantısı niteliğinde olan buluşmada vatandaşların sorularını da yanıtladı. Özellikle son dönem hizmetleri ve projelerle ilgili ayrıntılı bilgiler de veren Posbıyık, Karadeniz Ereğli ve bölgesinin içinde bulunduğu sosyal ve ekonomik sıkıntılara da işaret etti. Her bir vatandaşın sorusunu içtenlikle yanıtlayan Posbıyık;  “Milletvekillerimizin biraz daha hareketli olmaları lazım. Karadeniz Ereğli’nin sorunlarını çözmeleri lazım. Ama maalesef sorunlarımızı çözmüyorlar. Karadeniz Ereğli’de böyle bir sıkıntımız var. Sadece yerelde değil genelde de bir sıkıntımız var” sözleriyle eleştirilerde bulundu.

Posbıyık, “Bu dünya boş. Kimin ne zaman öleceğini de kimse bilmiyor. Bu dünyada elimizden geldiği kadar birbirimize destek olmamız lazım. Kalp kırmamamız lazım; ama insan yaradılışı ve fıtratı gereği bazen kalp de kırdığımız oluyor. Her şeye rağmen bu boş dünyadan giderken arkada hoş bir seda bırakmak lazım. Bütün mesele öldükten sonra arkandan güzel sözler dedirtebilmektir. Allah bana birtakım heyecanlar vermiş, yüreklilik vermiş. Allah’tan başka kimseden korkmam; yürekli bir insanım. İçindekini de rahatlıkla söyleyebilen bir yapıya sahibim. Halkla çok iyiyim; halkla çok yakın diyalog halindeyim. Elimden geldiği kadarıyla da ekiplerimle beraber halka hizmet ediyorum. Esasen bu bölgeye daha güzel hizmetler yapabilmem için başka görevlerde olmam lazım. Ama nasip, kısmet, olmadı” dedi.