CHP Zonguldak ikinci sıra Milletvekili Adayı Ünal Demirtaş, Çaylıoğlu’nda kurulan pazaryerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların tek tek elini sıkan Demirtaş’a gençler ve emekliler yoğun ilgi gösterdi. Gençler ve emekliler Demirtaş ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Demirtaş tezgahları başındaki esnaflarla da sohbet ederek dertlerini dinledi.

Demirtaş’a sorunlarını anlatma fırsatı bulan vatandaşlar, bölgesel sorunlar konusunda çözüm için çalışmasını istedi.
Vatandaşlar,  “Ereğli Devrek yolunun artık tamamlanmasını istiyoruz. Her seçim döneminde verilen sözlere güvenemez hale geldik. Seçildiğinizde bu yolun tamamlanmasını istiyoruz” dediler.

Çaylıoğlu’nda yaşayan vatandaşlar ayrıca bölgedeki çöp konteynırı eksiklerinin giderilmesi için destek talep etti.

Demirtaş ise vatandaşlara kendisinin Ereğli Devrek yolu konusunda geçtiğimiz haftalarda düzenlenen eylemde hazırlanan belgeye attığı imzanın arkasında olduğunu söyledi.

Demirtaş şöyle konuştu:
“Bölgenin gerek altyapı, gerekse sosyal yapısını çok iyi biliyorum. Seçildiğimde Devrek-Ereğli yolunun tamamlanması için elimden gelen her türlü gayreti göstereceğim. Ereğli’nin bir çocuğu olarak sizlere hizmet için yola çıktım. Seçimden sonra da sizlerle birlikte olacağım.

CHP olarak emeklimizin, çalışanımızın, işsizimizin, esnafımızın, işadamımızın yanında olacağız. Parti programımız aynı zamanda büyük bir kalkınma hamlesi olarak hazırlandı. İşsizi olmayan, yoksulu olmayan bir Türkiye istiyoruz. Çalışan, üreten, hakça paylaşan, yaşanacak bir Türkiye için geliyoruz.”

Ünal Demirtaş, CHP olarak Ereğli’nin köylerinin yüzde doksanında ev ev çalışma yaptıklarını, seçime kadar tüm köyleri dolaşacaklarını belirterek şöyle dedi:
“Göreceksiniz CHP 7 Haziran’da iktidara gelecek. İçinde emeklimizin, asgari ücretlimizin, çalışanımızın, işsizimizin, esnafın sorunlarına çözümler bulunan projelerimizi hazırladık. Her gittiğimiz yerde halkımızın sıcak ilgisiyle karşılaşıyoruz. CHP olarak iktidara geliyoruz, biz iktidara hazırız. Hedeflerimizle, kadrolarımızla, projelerimizle hazırız. Daha önce partiniz ne olursa olsun, hepinizi seviyoruz. Hepinizi aramızda görmek istiyoruz. 7 Haziran Milletvekili genel seçimlerinde hepinizin desteğini bekliyorum.”

Demirtaş, vatandaşları 30 Mayıs 2015 Cumartesi günü Erdemir Ofis yolunda CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla düzenlenecek mitinge de davet etti.

Çalışmaları esnasında Demirtaş’a CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, kadın ve gençlik kolları üyeleri ve partililer eşlik etti.