CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, seçim çalışmalarına Kdz. Ereğli ve köylerinde devam etti. Vatandaşların işsizlik ve terör konularında çok sıkıntıları olduğunu dile getiren Demirtaş “Önümüzdeki dönemde CHP koalisyonun kilit partisidir. CHP olmadan sorunlar çözülemez. Biz İktidara geleceğiz ve işsizlik ve terör başta olmak üzere tüm sorunları çözeceğiz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Zonguldak Milletvekili ve 1 Kasım seçimlerinde 2.sıra Milletvekili adayı Ünal Demirtaş, seçim çalışmalarına Kdz. Ereğli’de devam etti. Hafta sonunda seçim çalışmalarını partililerle birlikte sürdüren Demirtaş, önce Ereğli Cumartesi pazarında sebze meyve üreticisi kadınlarla sohbet etti, onlardan destek istedi.


 
“EREĞLİ’DE İŞSİZLERİN İŞ BULACAĞI YATIRIMLAR YAPILMADI”

Demirtaş pazarcı kadınlarla yaptığı görüşmelerden sonra yaptığı açıklamada, işsizlik sorununa vurgu yaparak "Yaptığımız görüşmeler ve temaslar sonucu her yerde olduğu gibi yıllardır geçimlerini çalışıp üreterek geçiren kadınlarımızın da en büyük sorunlarının işsizlik olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Kadınlarımız çocuklarının büyük bir çoğunluğunun ya işsiz olduğunu, ya da asgari ücretle çalıştığını, AKP iktidarının işsizliğe hiç bir çözüm bulmadığını, söylediler.” Dedi.

Ereğli’de İŞKUR rakamlarına göre 10.500 işsiz olduğunu hatırlatan Demirtaş,  bunun sebebinin AKP olduğunu, Ereğli'ye işsize iş bulacak hiç bir yatırım yapılmadığını, tersanelerin 6 yıldır çürümeye terk edilmesi ile 7 bin çalışanın işsiz kaldığını, bunların çoğunun Ereğli’den göç ettiklerini söyledi.

 “ZONGULDAK’IN SORUNLARINI EN İYİ KILIÇDAROĞLU BİLİYOR”

Demirtaş ayrıca Hema’nın Kandilli’de işlettiği kömür ocağının kapanması ile 850 işçinin işsiz kaldığına, TTK’da 2011 yılından bu yana işçi alımı yapılmadığına ve norm kadroda 5000 işçi açığı olduğuna dikkat çekerek CHP iktidarında bu sorunları çözeceklerini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 14 kez Zonguldak'a, yedi defa Ereğli'ye geldiğini belirten Milletvekili Demirtaş, “Başka hiç bir partinin Genel Başkanı Zonguldak ve Ereğli'ye bu kadar çok gelmemiştir.  Tekrar ediyorum; Zonguldak'ın sorunlarını ve çözüm önerilerini en iyi bilen bir genel başkan Kılıçdaroğlu’dur Önümüzdeki dönemde de CHP koalisyonun kilit partisidir. CHP olmadan koalisyon kurulmaz, CHP iktidarında tüm bu sorunları biz çözeceğiz." Şeklinde konuştu.

Demirtaş daha sonra seçim çalışmaları kapsamında Echomar Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Alp Demir Zorlu, Başhekim Dr. Nevzat Çimenoğlu ve Hastane Müdürü Kaya Karatepe ile Anadolu hastanesi Müdürü Şahin Elçi'yi ziyaret etti. Kdz. Ereğli Bozhanede balıkçılar ile görüşen Demirtaş, akşam da Galatasaray derneği başkanı Cevdet Öztürk ve yöneticilerini ziyaret etti ve ardından davetli olduğu düğünlere katıldı.

 “TERÖR AKP DÖNEMİNDE AZMIŞTIR, ÇÖZÜM PARLAMENTODADIR”

Pazar günü sabahın erken saatlerinde Subaşı hayvan pazarını ziyaret eden Demirtaş, burada yaptığı görüşmelerde de vatandaşların işsizlikle ilgili sıkıntıları dinledi ve özellikle terör olaylarından dolayı üzgün ve tedirgin olduklarını, bir an önce durdurulmasını talep ettiklerini söyledi. Demirtaş ve partililer Daha sonra Subaşı ve civarındaki köylerde ziyaretlerde bulundular, ayrıca Pınarcık, Üçköy, Aydınlar, Yalnızçam ve Dağlıca köyleri ziyaret edildi.

Köy ziyaretlerinde vatandaşların terörle ilgili soruları üzerine bir değerlendirmede bulunan Demirtaş, terör sorunun kaynağının AKP iktidarı olduğuna dikkat çekerek, önceki gece Hakkari Dağlıca’daki karakolda şehit düşen dört askere Allahtan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diledi.

Ak Parti iktidarının son üç yıldır terörle mücadele etmediği belirten Demirtaş vatandaşlara hitaben şöyle konuştu:

“Son üç aydan beri yaşanan PKK terörünün sorumlusu AKP iktidarıdır. Eğer AKP iktidarı açılım adı altında uyguladığı yanlış politikalar olmasa idi, terör bu noktalara gelemezdi. AKP iktidarı son üç yıldır terörle mücadele etmemektedir. Bu süre içerisinde PKK lojistik destek sağlamış, mayın gömmüş ve dağa adam devşirmiştir, terör böylece azmıştır.”

Demirtaş, sözlerinin sonunda terörle mücadelenin çözümünün parlamentoda olduğunu belirti ve CHP iktidarında terörü önleyeceklerine söz verdi.