Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin’i  beraberindeki Eski Devlet Bakanı Önay Alpago ve 2011 Seçimleri Milletvekili Adayı Erol Sarıal ile birlikte ziyaret eden Demirtaş daha sonra ilçede sanayi esnafını gezerken “Alaplı Nuri Tekin’e güvenip belediye başkanı yaptı. Tekin de Alaplı’ya 1 yıldır çok güzel bir şekilde hizmet ediyor. Nuri Demirtaş’a güvendiğiniz gibi Ünal Demirtaş’a da güvenin, birlikte çok daha güzel işlere imza atalım” diyerek konuştu.

 

Demirtaş ve Tekin daha sonra Akal İplik Fabrikası’nda çalışan işçilere ziyarette bulundu, Demirtaş ziyarette “Asgari ücretin üstünden vergi kalkacak. Asgari ücret 1500 lira olacak. Size para yok diyenlere siz de oy yok deyin” ifadelerini kullandı.

 

CHP Adayı Demirtaş ve Belediye Başkanı Tekin, daha sonra Alaplı Pazaryeri’nde vatandaşlarla bir araya geldi.

 

“İNTERNET KULLANAMAYAN ADAYLAR VAR”

 

CHP Zonguldak Milletvekili Adayı Ünal Demirtaş, daha sonra beraberinde Alaplı Belediye Başkanı Site Mahallesinde gençlerle bir araya geldi.

Alkışlar arasında  konuşan Demirtaş şöyle dedi:

“CHP’nin gençlere en yakın parti olduğunu, kendisinin de özellikle gençlerle bir arada bulunmaktan

Gençlerle birlikte olmak bizi mutlu ediyor. Biliyorsunuz üçüncü sıra adayımız Deniz Yavuzyılmaz benden de genç. Benim de gönlüm genç.

Gençlerin önemli sorunları var. Gelecek kaygınız var, üniversite eğitimleriniz var. Bu tür kaygıların giderilmesinin yolu gençlere önem veren bir iktidardan geçer, siyasetten geçer. Gençler siyasetten uzak oluyor denirdi ama biz gençlerin siyasetle ne kadar yakından ilgilendiğini gördük.

Bu seçim geleceğinizi şekillendirecek. Siyasiler sizin yaşamınızın her alanına nüfuz eder. Bazı adaylar var, interneti kullanamıyor, cep telefonu kullanamıyor. Yaş ilerlemiş, olmuş altmış yetmiş. İnternet kullanamayan, cep telefonu kullanamayan adaylar sizi anlayamaz. Benim sosyal paylaşım sayfalarım da ima açık. O adayların böyle şeyleri yok. Anlamıyor çünkü.  Sizi ben anlıyorum. Sizinle aynı kuşağı temsil ediyoruz.

Gençler gençlere destek versin. Genç başkanınız Nuri Tekin de size ağabeylik yapıyor. Size yaşça en yakın siyasetçiler bizleriz. Pazar günü alacağımız sonuçlardan sonra inşallah genç bir ağabeyiniz daha olacak.”

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, CHP Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun ve partililerin de katıldığı toplantıda, CHP’li ev hanımları da Demirtaş’a yakın ilgi gösterdi. Bazı ev hanımlarının yoğurduğu hamuru bırakarak Demirtaş’ı karşılamaya geldiği gözlendi.

 

“ALAPLI-EREĞLİ BİR BÜTÜN”


CHP Adayı Demirtaş, Belediye Başkanı Tekin ve CHP İlçe Başkanı Tosun akşam saatlerinde de Fındıklı, Belen ve Kasımlı köy ziyaretleri gerçekleştirdi.

Fındıklı köyünde yapılan toplantıda toplanan vatandaşlara kendisini tanıtarak, 2011 seçimlerinde kendisine Alaplı’da çalışma görevi verildiğini belirterek:“Seçim çalışması bittiğinde iyi ki beni Alaplı’ya vermişler dedim. Çünkü Alaplı insanı gerçekten samimi, sıcak insandır” dedi.

Demirtaş şöyle konuştu:

“Ereğli Alaplı bölgesi sosyolojik, siyasi olarak bir bütün. Ereğlili Alaplı’da çalışır, Alaplılı Ereğli’de çalışır. Ortada tersaneler bölgesinde, Erdemir’de omuz omuza çalışırlar. Biz genel merkezimize aday adaylığı döneminde şunu anlattık. Ereğli ve Alaplı Bölgesi Zonguldak’ın en fazla nüfus ve seçmenine sahip bölge. Bu bölgede 218 bin vatandaş yaşıyor, seçmen sayısı da 158 bin. 1978’de en son Kemal Anadol milletvekili seçilmiş buradan. Biz genel merkezimize dedik ki, Bize ikinci sırayı verirseniz biz üç milletvekili çıkarırız’ dedik. İlçe Başkanlarımız, aday adaylarımızın tamamı bunu öne sürdü. Kemal Kılıçdaroğlu da beni bir kontenjan adayı olarak buraya gönderdi.İkinci sıranın yanı sıra yerli aday isteniyordu. Kemal Kılıçdaroğlu ‘alın size yerli aday, alın size ikinci sıra, alın size emekli madenci çocuğu, ama sizden artık oy bekliyorum’ dedi.

Kılıçdaroğlu Zonguldak’a verdiği önemi hiçbir yere gelmedi. Genel başkan seçildiğinin üçüncü günü Grizu patlaması olmuştu Zonguldak’a geldi. Sekiz kez geldi Zonguldak’a. Ereğli’ye dört kere geldi. Alaplı’ya iki kere geldi. Burada miting yapıldı. Genel Başkanımızı buraya yine getirecektik ama programı sıkışıktı olmadı. Şimdi sizden istediğimiz bizi güçlü bir şekilde sahiplenmeniz, güçlü şekilde Ankara’ya göndermeniz. Bizi güçlü gönderirseniz, yürüyüşümüz bile değişir talepte bulunurken. Arkamızda Alaplı var, Ereğli’var deriz.”

 

“ÇAREYİ BİZ BULACAĞIZ”


Bölgenin en büyük probleminin işsizlik olduğunu ifade eden Demirtaş şöyle devam etti:

 

“13 yıllık AK Parti iktidarı döneminde yeni iş alanları açılmadı. Var olanlar da küçüldü.Yatırım gelmedi. Tersaneler bölgesinde binlerce Alaplılı Ereğlili çalışırdı. Türkiye’nin en iyi kaynak ustaları bu bölgeden çıktı. Burada yetişen ustalar gemi yaptı, 2008 yılında gemi ihracatında ikinci sıra olduk. Aynı anda kızaklarda yedi sekiz gemi vardır: Bu arkadaşların yaptığı gemiyi İngiltere, Almanya, Hollanda, Amerika’ya sattılar. Demek ki bizim insanımıza fırsat verilirse dünyanın önde gelen ülkelerine gemi yapabiliyor.

2009 yılında buralarda çalışan arkadaşlarımız parasını alamadı, beni buldular. Köyümden tersanede çalışan bir arkadaşım beni aradı. Kimse davalarını almamış, bana geldiler, oturduk konuştuk. Dava açtık ve bu arkadaşların davasını aldık. Eylemlere de katıldık, davayı kazandık.Ereğli’de, Alaplı’da tersaneler konusunda üç uzman varsa bunlardan biri de benim. O derecede burada bilgi sahibiyim. İşadamı milyon dolarlarca yatırım yapmış. Çok pahalı tesisler bunlar. En az üçyüz dörtyüz milyon dolar para yatırıldı o tesislere. Makineler son model. Ustalar en iyi ustalar. Türkiye’nin deneyimli ustaları burada ama iş yok. Altı yıldır oraya hiçbir şey yapmadılar.

Miting öncesinde burayı genel başkanımıza anlattık. Burayı canlandırmamız lazım. Buralar için gereğini yapmaya söz verir misiniz diye sorduk. Ereğli’ye Alaplı’ya söz veriyor musunuz, dedik. O da ‘Ne demek, biz zaten emeğin yanında bir partiyiz’ dedi. Krediyse kredi, teşvikse teşvik ne gerekiyorsa yapacak. Yeter ki orada yeniden kaynak sesleri duyulmaya başlasın. Buralarda arkadaşlarım var arıyorum, Rusya’dayım diyor. Ne yapıyorsun orada diyorum, inşaatta çalışıyorum diyor. Bu adam argon kaynakçısı. Kahvede 2011 seçiminde müvekkilimi gördüm çaycılık yapıyor. Bu adam da montaj ustası. İş bulamamış, çaycılık yapıyor. Altı yıldır buraya çare bulunamadı, biz bu çareyi bulacağız.”

 

“2B ARAZİLERİ KÖYLÜNÜN MALIDIR”

 

2B Arazisi sorununa ilişkin partisinin görüşünü de anlatan Demirtaş, “Biz kendi seçim bildirgemizde açıkladık. Orman köylüsünün 2B arazilerini ücretsiz kendilerine vereceğiz. Yıllardır işleniyor bunlar. Zaten sizinler. Sizin arazinizi size parayla satmaya çalışıyorlar. Genel Başkanımız Zonguldak’ta bunun sözünü verdi. Ücretsiz verilecek. Zaten sizin bunlar” diye konuştu.

 

“EMEKLİYE NİYE PARA YOK?”

 

Bir emeklinin aldığı maaşla torununa da oğluna da baktığını belirten Demirtaş şöyle devam etti:
“Çünkü oğlu ya işsiz, ya da asgari ücretle çalışıyor. Emekli ne yapıyor? Kazandığı emekli maaşıyla asgari ücretli oğluna da, torununa da bakıyor. En düşük emekli maaşı ile en yüksek arasındaki uçurumu gidereceğiz. Türk İş ‘in açıkladığı açlık sınırı bin 400 lira. İntibak yasasını çıkartacağız. En düşük emekli maaşı bin 500 lira olacak.

Sağlıkta katkı payı adı altında emekli maaşından çaktırmadan para kesiyorlar. Bir bakıyorsunuz 700 liralık maaşın 100 lirası gitmiş.  Zaten yedi yüz lira veriyorsun, onun da yüz lirasını alıyorsun. Bu olmaz. Bunu kaldıracağız. Dünyada sosyal devlette sağlık harcamalarının tamamı bedavadır. Hele hele emeklinin cebinden kesinlikle kesinti yapılmaz. Üçüncü önemli mesele, Emekli maaşını Alaplı’da bankamatikten çekiyor. Maaş bir gün içinde bitiyor, Alaplı’da kalıyor. Harcamalar çok fazla. Bayram geldiğinde çocuğuna, torununa hediye alacak, bayramlık alacak. Emekli bunları yapamıyor. Yaptığı zaman da o ayı geçiremiyor. Genel başkanımız diyor ki, birer maaş, ramazan bayramı, kurban bayramında kurban kessin, torununa bayramlık alsın, harçlık versin diye ikramiye veriyor. Bu çok rahat yapılabilecek bir şey.  Para yok, para yok diyorlar. E be kardeşim, sen kaçak saraya para ayırıyorsun, yata, kata, mercedes’e var da Emekliye niye yok? Ocak ayında emeklilere 24 lira zam yaptılar. Bir kilo et parası değil. 38 lira bir kilo et. Günlük bir simit parası bile değil. Biz çalışmak zorunda kalan emekliden kesinti yapılması uygulamasına son vereceğiz.

Türkiye’de 11 milyon emeklinin eşleriyle birlikte 22 milyon seçmen ettiğini hatırlatan Demirtaş,
Mühür kimdeyse Süleyman odur. Mühür emeklide, Süleyman da o. Kimin iktidar olacağına, kimin sandığa gömüleceğine emekli karar verebilir. Zonguldak’ta 450 bin seçmen var. 150 bin emekli var. Eşleriyle düşünürseniz 300 bin kişi yapar. Bu nedenle Emeklilerden güçlü bir destek bekliyoruz.” dedi.

 

“BANGIR BANGIR GELİYORUZ”

 

Türkiye’de 6 milyon işçinin asgari ücretle çalıştığını ifade eden Demirtaş şunları kaydetti:


“Çocuklarımızın büyük bölümü asgari ücretle çalışıyor. Bu ücret bir kişinin giderine göre hesaplanıyor. Bundan vergi kesiliyor. Biz asgari ücretten vergiyi kaldıracağız. Asgari ücret bin 500 lira olacak. Patron bana yük getirdi diyemez, zira devlet alacağı vergiden vaz geçecek.

Bu sefer geçmişte hangi partiye oy vermiş olursanız olun, hiç önemli değil. Bu kez bizi deneyin. Bir şey kaybetmezsiniz. Bangır bangır geliyoruz. Bunu gerçekleştireceğiz. Kaçar yolu yok. Bir insan bir kez kandırılır anlarım, iki kez kandırılır anlarım, üç kez kandırılır anlarım, artık dördüncü kez kandırılmanıza izin vermeyin.  Başkan Nuri Tekin’in dört yılı var. Seçilirsem benim de dört yılım olacak. Birlikte güzel hizmetler yapacağız.”

 

TEKİN: “ÇOK GÜZEL ŞEYLER OLACAK”

 

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin de 7 Haziran seçimlerinin herkes için çok önemli olduğunu belirterek şunları söyledi:


“ Bu seçimde bazı şeylerin kırılma zamanı geldi de geçti. 30 Mart 2014’te belediye başkanı oldum. 2002’den beri Alaplı’yı iktidar partisindeki arkadaşlar yönetiyordu. Bunların içinde Türkiye’de 50 kişi içinde olan meclis üyesi bir arkadaşımız da var. Bu zamana kadar Alaplı belediyesinde yapılanları gördük, iktidarla ilgili yapılanları gördük, bir de bizim 14-15 ayda yaptıklarımızı hepiniz görüyorsunuz. Kısa sürede Alaplı’yı yaşanır bir hale getirdik.

Biz geldiğimizde belediyemizin 4 aylık borcu vardı işçilerine. Biz geldikten sonra işçilerimizin 4 aylık parasını ödedik. 900 lira alıyorlardı, şimdi bin 300 lira alıyorlar. Şu an hiç borcumuz yok. İktidar partisine gelince, Alaplı’da yaptıkları adliye sarayı, hükümet konağından söz ediyor. Şurada tersaneler vardı 8 bin kişi çalışıyordu. Bunların 3 bin, 3 bin 500’ü Alaplı’dan idi.   Şu an 150-200 kişi çalışıyor. Burası kapandı, Yalova’daki açıldı. Oradaki tersane takır takır çalışıyor. Madem orada çalışıyor burayı neden kapattınız?

Alaplı’da liman kurulacaktı ruhsatını alamadılar. Tersane kurulacaktı ruhsat alamadılar. Aytek diye ahşap yat sanayi kurulacaktı. Bunların  ruhsatını veremedi iktidar partisi. Jeneratör fabrikası kurulacaktı. Ona da ruhsat veremediler. Şimdi gelip de millete yalan konuşmanın alemi yok. Emekliye iki ikramiye, en düşük maaş bin 500 lira olacak. Çok güzel olacak. 13 yıldır milletimiz AK Parti’yi denedi. Bir de bizi deneyin. Buralarda bizi güçlü çıkartın, biz de daha güzel hizmet yapalım.”

 

TOSUN: “AMAÇ SOSYAL DEMOKRAT YÖNETİM”

 

Toplantıda kısa bir selamlama konuşması yapan CHP Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun “7 haziran genel seçimleri kampanyasının sonuna yanaştık. Amacımız Alaplı’da belediyeyi alıp sosyal demokrat belediyeciliği nasıl yürütüyorsak, ülkemizde de iktidar olarak sosyal demokrat bir yönetimle ülkeye hizmet etmektir. Genel başkanımızın söylemlerini, emeklilerle ilgili, taşeronlarla ilgili söylemlerini takip ediyorsunuz. Bizlere sıcak karşılamanızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.