Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Ereğli’de sürdürdüğü seçim çalışmaları kapsamında, aralarında kendi köyü Ballıca’nın da bulunduğu Yalıboyu köylerini ziyaret etti.  Kendisine gösterilen yoğun ilgi karşısında adata coşan Demirtaş, hemşerilerinden daha güçlü destek beklediğini ifade etti.


 1 Kasım genel seçimleri için çalışmalarını hızlı bir tempo şekilde sürdüren ve gitti her yerde yoğun ilgi göre CHP Zonguldak Milletvekili ve 2. sıra Milletvekili Adayı Ünal Demirtaş, Kdz.Ereğli’de Yalıboyu köylerini ziyaret ederek halkla buluştu, destek istedi. Demirtaş’a ziyaretlerinde CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ve partililer eşlik etti.

 "SEN BİZİM İFTİHARIMIZSIN"

Aralarında kendi köyü olan Ballıca’nın yanı sıra Sücüllü, Elmacı, Tepeören, Cemaller……..….. köylerini ziyaret eden Demirtaş, kendi köylüleri tarafından sıcak ve samimi bir ilgiyle karşılandı. Gittiği her köyde kendisine gösterilen ilgi ve sevgiden oldukça memnun kalan Demirtaş, köylüsünden 1 Kasım seçimlerinde daha güçlü destek beklediğini ifade etti. Demirtaş’a “sen bizim iftiharımızsın” diyerek bağırlarına basan köylüleri eski günleri hatırlatarak kendisi ile gurur duyduklarını, en iyi hizmetleri ülkeye ve bölgeye getireceğini inandıklarını dile getirdiler.

 ESKİ ÖĞRETMENLERİ İLE OKULUNDA BULUŞTU

Demirtaş’a bir sürprizde eski ilkokul öğretmenleri Şenol Bahadır ve Naci Açıkgöz’den geldi. Ballıca köyü sakinleri ile kendisine okuma yazmayı öğreten ilkokul öğretmenleri Bahadır ve Açıkgöz, öğrencileri Demirtaş’ı köyde karşıladılar, hep birlikte köyü gezerek vatandaşlarla sohbet ettiler. Bu arada kimi zaman duygusal, kimi zaman neşeli anların yaşandı.  Aralarında Demirtaş’ın babası emekli maden işçisi Yılmaz Demirtaş’ın da bulunduğu grup, daha sonra hep birlikte Ballıca Köyü İlkokulu önünde fotoğraf çektirdi.

 "İŞİSZLİK VE GÖÇÜ ÇÖZECEĞİZ"

Yalıboyu köylerinde muhtarlarında hazır bulunduğu kahve toplantıları gerçekleştiren Demirtaş, burada köylerdeki sıkıntıları en iyi kendilerinin bildiğini, başta işsizlik ve göç olmak üzere yaşanan tüm sıkıntıları çözmek için güçlü bir şekilde meclise gitmeleri gerektiğini söyledi.  7 Haziran’dan sonraki süreçte koalisyon yapılamamasının sorumlusunun AKP olduğunu anlatan Demirtaş, CHP’nin 1 Kasım seçimlerinin kilit partisi olduğunu söyledi.

 ELMACI’DA MUHTAR RECEP ARDIÇ KARŞILADI

Ünal Demirtaş’ın  Elmacı köyü ziyaretinde karayolundan köye bağlanana alt geçit sorunu gündeme geldi. Muhtar Recep Ardıç’la bir konuyu detayları ile yerinde görüşen Demirtaş, benzer sorunun diğer yalı boyu köylerinde de olduğunu belirtti ve sorunla ilgileneceğine söz verdi.

 TEPEÖREN ZİYARETİ

Yalı Boyu köyleri ziyareti kapsamında İl Genel Meclis Üyesi Saddettin Arslan’ın köyü olan Tepeören köyünü de ziyaret eden Demirtaş ve partililer, köylülerin yakın ilgisi ile karşılaştı. Burada Muhtar Fezullah Baytar tarafından karşılanan Demirtaş, köy halkı ile görüştü ve onların hatırlarını sordu, sorunlarını dinledi, çarenin CHP’de olduğunu, bu seçimlerde kendine güçlü bir destek beklediğini ifade etti. Tepeören köy halkı da ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler,  “her zaman bekleriz” sözleri ile heyeti uğurladılar.

 "HERKESİN VEKİLİ OLACAĞIM"

Köy ziyaretleri konuşmalarında İsteyen herkesin kendisine rahatça ulaşabileceğini belirten Demirtaş, “Bunu en iyi sizler biliyorsunuz. Bize oy versin ya da vermesin herkesin milletvekili olacağımı buradan tekrarlamak istiyorum. Ötekileştirme ve ayrım yapmadan kimin ne sıkıntısı varsa çözmek için elimden ne geliyorsa yapacağım. Muhtarlarımda ve birçoğunuzda telefon numaram zaten var, bana istediğiniz vakit doğrudan ulaşabilirsiniz.”dedi.

 "MADENCİ ÇOCUĞUSUN, DERTLERİMİZ EN İYİ SEN BİLİRSİN"

Köylerinden milletvekili çıkmasını sevinçle karşılayan köylüler de, “Sen madenci çocuğusun. Bizim dertlerimizi  en iyi sen biliyorsun. Madenler bir bir kapatılıyor Gençlerimiz işsiz, topraktan ürettiklerimiz de para etmiyor. Emekliler bile tekrar çalışarak ailelerin geçim derdi için uğraşıyor. Biz bunları hak etmiyoruz. Dertlerimize çare istiyoruz, askerlerimiz şehit-gazi olmasın istiyoruz. Alnımızın teri ile çalışıp hak edip kazanmak ailelerimiz geçindirmek istiyoruz” şeklinde konuştular.

 "CHP VARSA ÇÖZÜM DE VAR"

Demirtaş gittiği yerlerde vatandaşlara hitaben her şeye rağmen karamsar olunmamasını tavsiye ederek “Endişelenmeyin, CHP varsa çözüm de var. Biz varız yaparız” diye cevap verdi. Parti programında ve seçim bildirgesinde tüm sorunların çözümlerinin detayları ile olduğunu söyleyen Demirtaş, iktidara geldiklerinde “TTK’ya beş bin işçi alınacağını, emekliye yılda iki maaş ikramiye verileceğini, asgari ücretin bin beş yüz liraya çıkacağını, kamuda çalışan taşeron işçilerin kadroya alınacağını anlattı ve “İşsizlik ve göç bölgemiz için ilk ele alacağımız konular olacak. Banka kredi faizlerinin yüzde seksenini sileceğiz, gençlere her türlü destek vereceğiz” diye konuştu.

 KARTAL “DEMİRTAŞ İÇİNİZDEN BİRİ, GÜÇLÜ DESTEĞİNİZİ BEKLİYORUZ”

Milletvekili adayı Ünal Demirtaş’ın tüm ziyaretlerine ekibi ile eşlik eden ve köylülerle sıcak temaslar kuran CHP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Hayrettin Kartal, gittiği yerlerde vatandaşlara hitaben konuştu. Kartal  özetle şunları ifade etti :“Partimiz, 7 Haziran’da Kdz. Ereğli’mizden 38 yıl sonra bir aday gösterdi ve içinizden biri olan, emekli Madenci ağabeyimiz Yılmaz Demirtaş’ın oğlu kardeşimiz Ünal Demirtaş’ı meclise gönderdik. O zamanki desteğiniz için teşekkür ediyoruz, sağ olun, var olun diyoruz. Şimdi seçimler tekrarlanıyor. Sizlerden yalı boyu köylüleri olarak isteğimiz, parti ayrımı gözetmeksizin Ünal Beye daha güçlü destek vermeniz, sahip çıkmanız, Ankara’ya dah güçlü göndermenizdir. Çünkü sizin ve diğer köylerin sorunlarını en iyi anlayan ve çözecek olan Milletvekili adayımız Ünal Demirtaş’tır.”