CHP Zonguldak 2. Sıra Milletvekili Adayı Ünal Demirtaş, Gülüç beldesinde bayan seçmenlerle bir araya geldi. Demirtaş, “Yerel seçimlerde Gökhan Demirtaş'a güvendiniz, bu seçimde de Ünal Demirtaş'a güvenin. Birlikte güzel hizmetler getireceğiz” dedi.

 

Demirtaş, CHP Gülüç Belde Teşkilatı'nca bayanlara yönelik olarak CHP seçim bürosunda düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıda Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, CHP Gülüç Belde Başkanı Ali Demirer, parti yöneticileri ve çok sayıda Gülüçlü bayan katıldı.

Demirtaş burada yaptığı konuşmada, Gülüç'ün kaderinin Tersanelerin kapanması ile değiştiğini belirterek şunları söyledi:

“Tersanelerde binlerce gencimiz burada ekmek yiyordu. 2009'da kriz çıktı, altı senedir hiçbir şey yapmadılar. Yalova'daki tersane çalışıyor, Tuzla'daki tersane çalışıyor, Şile'deki tersane çalışıyor, Kore'deki tersane çalışıyor ama Gülüç'te bulunan tersaneler çalışmıyor. İkiyüz kişi kalmış yedi bin işçiden. Yedi bin arkadaşımız burada çalışıyor olsaydı Gülüç çok daha farklı olurdu.

Biz iktidara gelir gelmez bunu değiştireceğiz. İlk yapacağımız işlerden birisi burada tersaneleri canlandırmak. Geçen hafta mitinge geldiğinde Genel Başkanımıza bunu anlattık. Kendisi de bu sözü verdi. İşsizliği ortadan kaldırmak için tersaneleri canlandırmamız gerekir dedik.

Türkiye'nin en iyi ustaları Gülüç'den, Ereğli'den, Alaplı'dan çıktı. Bu işçilerin yaptığı gemiler Hollanda'ya, Almanya'ya, İngiltere'ye gitti. Bunlar dünyanın en zengin ülkeleri. Bizim ustalarımız yaptı, ingiliz kullandı, alman kullandı. Biz burayı canlandıracağız. Kaynaksa kaynak. Her yere kaynak buluyorlar. Kaçak saraylarına buluyorlar. Mersedeslerine buluyorlar, uçaklarına buluyorlar, hortumcu işadamlarına buluyorlar. Buraya niye kaynak buluyorlar.”

 

“SANDIKTA DERS VERİN”

Bölgede en büyük sorunun göç olduğunu ifade eden Demirtaş şöyle devam etti:

“Eskiden bizim ilimiz Zonguldak, Türkiye'nin almanyası idi. Buraya dışarıdan çok insan geliyordu. Bakın madenlere. 14 bin norm kadro var, 9 bin işçi çalışıyor. 5 bin işçi açığı var. Genel Müdür işçi talep ediyor, almıyorlar. Niye etmiyorlar, Zonguldak'ı gözden mi çıkarıyorlar. Bakıyorlar ben ne yaparsam yapayım üç milletvekili çıkarırız diyorlar. Bu kez durum farklı olacak. Bunu ben her yerde hissediyorum. Sandıkta bu kez ders verilecek bunlara. Gençlerimiz Balıkesir, Bursa, İzmir, Yalova, Tuzla'ya gidiyor. Burada iş yok çünkü.

Biz üreten ekonomiden yanayız. İnsanlar çalışacak, üretecek, hakça paylaşacak, öyle sadece işadamı kazanmayacak. İşçi de kazanacak. Ben bir maden işçisinin oğluyum. Meslek lisesinden sonra hukuk fakültesini kazandım. Allah yardım etti. 2009 yılında tersaneler kapanırken eylemlerde ben ve ilçe başkanım vardı en önde.”

 

“İKİ DEMİRTAŞ BİRLİKTE GÜZEL İŞLER YAPACAĞIZ”

Bayanlara, “Sizler çalışanların eşleri, annelerisiniz. Artık çalışanlar da yanımızda olsun istiyoruz” diyen Demirtaş şöyle konuştu:
“ Kemal Kılıçdaroğlu'na güvenin, hepsini düzelteceğiz. Ekonomi kadromuz çok iyi. Türkiye'nin en iyi ekonomi kadroları bizde. Dünya Bankası'nda çalışan, Türkiye'nin bir numaralı ismi Selin Saye Böke var, Hazine müsteşarı Faik Öztrak var, DPT Müsteşarı İlhan Kesici var. Hepsinin hesabı kitabı yapıldı.Onların çerez parası bizim emekli maaşımıza yansıyacak.

Geçen sene burada bir devrim yaptınız. Gökhan Demirtaş başkanımı seçtiniz. Çok memnun olduk. Gökhan başkanıma güvendiniz. Beş yıldızlı düğün salonu yaptı, çocuk parkları yaptı. Sahil bandı ile ilgili projelerini gerçekleştirmiş.  Onun dört yılı var, seçilirsem benim de dört yılım olacak. İkimiz birlikte dört yılda Gülüç'e güzel hizmetler getiririz. Gökhan Demirtaş'a güvendiniz, Ünal Demirtaş'a da güvenin.”

CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal da bayanlara, hitaben yaptığı kısa konuşmada, “Seçime iki gün kaldı, sizden bir şey istiyoruz. Bir komşunuzu, arkadaşınızı daha CHP'ye oy vermeye ikna etmenizi istiyoruz.” ifadelerini kullandı.