TSK içinde bir grubun askeri darbe girişiminin yankıları devam ederken, ülkenin dört bir yanında demokrasiye bağlılık yürüyüşleri yapılıyor. İlk gün sokağa inen halk ikinci gün de demokrasi yürüyüşleri ile darbecilere tepkisini sürdürdü.


Kdz. Ereğli’de de belediyenin öncülüğünde düzenlenen yürüyüş Bağlık Polis karakolu önünden saat 20.00’de başladı. Kaymakam Nazım Madenoğlu’nun da katıldığı yürüyüşte sık sık tekbir getirildi. Zaman zaman Türkiyem şarkısının da minibüsten yayımlandığı yürüyüşte “Dik dur eğilme, Ereğli seninle”, “Şehitler Ölmez” sloganları atıldı. Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AKP ilçe Başkanı Fatih Çakır, BBP ve FP yöneticilerinin de katıldığı mitingde, MÜSİAD Şube Başkanı İbrahim Sezer, Tarih Doğa ve Kültür Derneği Başkanı Gürdal Özçakır’da vatandaşlarla birlikte yürüdü.


GMİS Armutçuk Şubesi’nin 200 baret, belediyenin Türk Bayrağı ve su dağıttığı mitingde kortej  Atatürk Anıtı’na geldiğinde, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nı okudu. Burada yapılan konuşmalarda, darbeciler kınandı ve demokrasiye bağlılık duyguları dile getirilirken, paralel yapı yuhalandı.
İlçe Müftü Vekili İzzettin Aşan dua ettirdi.