Zonguldak  Demokratik Sol Parti  (DSP)  İl Kadın Kolu Başkanı Özlem Çakmak  “Haydi Kadınlar Siyasete” başlıklı açıklamasında 5 Aralık tarihinin kadınların seçme ve seçilme haklarını kazanmalarının 84. Yıldönümü olduğunu dikkat çekti.

Çakmak açıklamasında şu görüşleri savundu:

Cumhuriyet’in kuruluşu ile birlikte önce medeni haklara kavuşan kadınlarımız, 1934 yılında da bir çok batı ülkesinden önce milletvekilliği seçme ve seçilme hakkı elde etmişlerdir. Bu önemli gelişme, yüce önder Atatürk’ün büyük ileri görüşlülüğünün ve Cumhuriyet’in aydınlanma ve demokrasi konusundaki kararlılığının kanıtıdır.

Atatürk, yalnızca kadınlarımızın çağdaş haklara kavuşması konusunda öncü adımlar atmakla kalmamış, kadınların toplumda erkeklerle eşit yer alması bakımından her zaman örnek olmuştur. Ancak, o tarihten bu yana kadınlarımız, Meclis’te temsil edilme bakımından olduğu gibi; genel olarak toplumsal yaşamın çeşitli alanlarında da gereken yeri alabilmiş değildir. Ne yazık ki, bugün ülkemizde kadını “ ikinci sınıf insan” gören zihniyet tam olarak yıkılamamıştır.

Bu çarpıklığın giderilebilmesi, ancak eğitimle ve toplumsal önyargıların ortadan kaldırılmasıyla sağlanabilir. Her bakımdan olduğu gibi bu konuda da rehber olarak Atatürk’ü almalıyız. Ülkeyi yönetenler, kadınların toplumdaki rolü konusunda örnek olmalıdır. Kadınlarımız yalnızca TBMM’de değil, siyasetin her aşamasında etkili görev ve sorumluluk üstlenmelidirler.

 Bu vesileyle Zonguldaklı tüm Cumhuriyet kadınlarına “ HAYDİ KADINLAR SİYASETE “ diyoruz. Çocuklarınızın geleceği için, yaşadığımız şehrin ve ülkemizin yönetiminde görev almaya, Demokratik Sol Partide siyasete katılmaya davet ediyorum.