Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Masum Türker, Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesini ziyaret etti. Ziyarete, Parti Meclisi Örgüt Kurulu Üyesi Bayram İğdeli, Parti Meclis Üyesi Orhan Yeşilyurt, Genel Sekreter Yardımcısı Nuran Başoğlu, DSP Ereğli İlçe Başkanı Mustafa Timur, Ereğli Belediye Başkan Adayı D. Recep Erdoğan ve Gülüç Belediye Başkan Adayı Ünsal Sarıkaş’ta katıldı. DSP’li heyet, Şube Sekreteri Metin Ercan ve bazı yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

 

DSP Genel Başkanı Masum Türker, sendikaları önemsediklerini ve her gelişinde mutlaka ziyaret ettiklerini söyledi. Zonguldak ve Ereğli’nin ayrı öneme sahip olduğunu söyleyen Türker; “Ülke genelinde her yörede adaylarımızı açıklıyoruz. Bizi için Karadeniz Ereğli adayları önemli. Çünkü Türkiye’deki partiler içinde kökü, meşalesi Karadeniz Ereğlisi’nde, Zonguldak’ta yakılmış tek partiyiz. En önemli özelliğimiz de emeğin partisi oluşumuzdur. Geçmişte bile hükümetlerle destek konusunda pazarlıklar yaparken, gerek Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları’nda (Erdemir) çalışan işçiler gerekse Türkiye Taş Kömürü Kurumu’ndaki maden işçilerinin ücretlerine rahmetli Bülent Ecevit öncelik verirdi. Bugün Türkiye’deki sosyal hakların yüzde 90’ı bu bölgede talepler üzerinde yoğunlaşarak yasalaşmıştır” dedi.

 

MİLLETVEKİLİ OLMADAN TAVIR KOYAN TEK PARTİ

Genel Başkan Masum Türker, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bugün Gülüç ve Karadeniz Ereğli Belediye Başkan adaylarımızı açıkladık. Gülüç de Ünsal Sarıkaş’ı seçmeleri için halkımıza emanet ettik. Bir de en zorlu yer olan Ereğli için burada herkesin tanıdığı Dr. Recep Erdoğan’ın tanıtımını yaptık.

Bu arada sizleri ziyaret etmeyi de özellikle programa koydurduk. Çünkü biz, seçim de olmasa Zonguldak’a geldiğimiz zaman sendikaları ziyaret etmeyi ihmal etmeyiz. Erdemir’in özelleştirilmesi sürecinde de buraya gelip, buradan milletvekilimiz olmadığı halde tavır koyan tek parti bizdik.

Ereğli’de bir değişime ihtiyaç var. Aslında bir belirsizliği ortadan kaldırması gerekiyor. Bize de hemen hemen her yöreden siyasal olarak istihbarat raporları gelir. Ereğli bu dönem, kendisini 5 yıl yönetecek başkanını bir tartışma açmadan, kendi oylarıyla seçmeli. Seçilip de sonradan gidip, yerine belediye meclis üyesi oylarına bırakılmamalı. Doktorla konuşurken de Ereğli 5 yıl istiyor dedik. Bu yöntemle yola çıkar ve hizmet edersen her türlü desteği vereceğimizi söyledik.

Ama bizi ilgilendiren şey özellikle Ereğli’de hem işçinin, hem de emeklinin destek olması gerektiğidir. Çünkü demokratik solcu demek, emeğin önceliği demektir. Bizim bu lafımız başkaları gibi lafta değil, uygulamada yaşamış, tavrımızı koymuş kişileriz. Umuyorum önümüzdeki dönem DSP Ereğli’de emeğin kutsandığı yörede yine emek gücüyle yönetimini halka sunarız.”

 

ODOBAŞ’IN SELAMINI İLETTİ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Türk Metal Sendikası Şube Sekreteri Metin Ercan; Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş’ın, Türk Metal Sendikası Genel başkanı Pevrul Kavlak ile birlikte ani olarak İskenderun’da kurulu İskenderun Demir ve Çelik Fabrikaları’na gittiğini söyledi. Ziyarete ilişkinde kısa bir değerlendirme yapan Ercan, Odabaş’ın selamlarını ileterek gerçekleştirilecek yerel seçimlerde DSP’li adaylara başarı dileğinde bulundu.

Ercan’ın ayrıca, Erdemir ile sürdürülen 25. Dönem Toplu İş Sözleşmesi hakkında Türker’e bilgi aktardığı ziyarette karşılıklı görüş alış, verişinde bulunuldu.