Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Devrek Belediye Başkan Aday Adayı Songül Malkoç, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Aday Adayı Malkoç, aday olduğu ve seçimi kazandığı takdirde Devrek’te yapacak olduğu büyük hizmetlerin altyapısını oluşturuyor.
Malkoç, Eskişehir’de yaptığı başarılı belediyecilik hizmetleriyle partili-partisiz herkesin beğenisini ve takdirini toplayan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ile görüşerek, Devrek’te Eskişehir modelini uygulamak için destek sözü aldı.
Malkoç, Büyükerşen ziyaretiyle ilgili şunları söyledi:
“Devrek’imizin birçok eksiği ve karşılanması gereken çokça ihtiyacı olduğunu gayet net bir şekilde biliyoruz. Geçmiş tüm dönemlerdeki iyi niyetli çabalara; Devrek’imiz için taş üstüne taş koyan herkese sonsuz teşekkür ederiz. Ancak hak ettiğimiz noktadan uzak olduğumuzda açık. Sebepleri uzun uzun konuşmak mümkün, ama elbirliği ile çözümlere odaklanarak, Devrek’imiz için çıtayı yükseltmek adına çok ama çok çalışmak zorundayız. Bunun içinde araştırıyoruz, soruyoruz, sorguluyoruz. Eskişehir Belediye Başkanımız Sayın Yılmaz Büyükerşen’i de ziyaret ederek fikir alışverişinde bulunduk; Devrek’imize Eskişehir modelini uygulayabilmek için destek sözü aldık. Yaptığımız ihtiyaç analizinden sonra hedefler belirledik ve inşallah uygulamada öncelikler sıralamasını esas alacağız. Ekonomik yapı, eğitim, göç, yerel sanayi, sağlık, nitelikli bir hizmet sektörü, spor, aile ve  kadın, engelli kardeşlerimiz, tanıtım, yaşlılarımız, altyapı, çevre ve tabii ki imar konusunda çağdaş bir kent olabilmek için birçok proje geliştirdik. Öncelikli olarak derlediğimiz bir kaç önerimizden başlayarak, yeri geldikçe bütün projelerimizi sizlerle paylaşacağız. Ama bunları sizlerle paylaşırken esas olarak sizlerin katkılarını da bekliyoruz ve diyoruz ki; vatandaşlardan sivil toplum kuruluşlarına, esnaftan işçisine, siyasi parti temsilcilerinden kamu çalışanlarına kadar herkesin yer alacağı ‘Kent Konseyi’ni oluşturacağız ve Devrek’imizi hep beraber yöneteceğiz.
Kadına, gençlere, çocuklara dokunan ‘sosyal belediyecilik’ anlayışının uygulayıcısı olacağız. Sayın Yılmaz Büyükerşen’in katkılarıyla, Filyos Çayı’na Eskişehir’deki Porsuk Çayı’nı örnek alarak, turizme ve doğal güzelliğine katkı verecek düzenlemeler yapacağız. Atıl durumda bulunan eski terminal alanımızı bastonumuzun ve yöresel ürünlerimizin cazibesiyle ‘turizm parkı’ haline getireceğiz. Devrek ekonomisine doğrudan zarar vermiş Tabur alanı ve DEVREKTAŞ gibi değerlerimizin çözümü için sizlerle beraber gövdemizi ortaya koyacağız. Bugün büyük sıkıntıda olan Devrek Sanayi Sitesi’nin eski günlerindeki cazibe merkezi haline gelmesi için sonuna kadar uğraşacağız. Devreklileri çalıştırmayı ilke edinen yatırımcılara her türlü kolaylığı sağlamayı ilke edineceğiz. İlçemizde avcılık sektörüyle bir süredir devam eden ‘doğa turizmi’ni geliştireceğiz. Belediye gelir ve giderlerinin idaresini kendi evimiz işyerimizdeki hassasiyetle sağlayarak artırdığımız her bir kuruşu Devrek’imiz için kullanmaya devam edeceğiz. Çünkü biz Devrek’i çok seviyoruz; biz sizi çok seviyoruz ve sizlere inanıyor güveniyoruz.”