CHP İstanbul Milletvekili Fatma Nur Serter Kdz. Ereğli İlçe örgütünün Atatürk Kültür Sitesi Nikah Salonu'nda düzenlediği "Türk Milli Eğitimin Sorunları ve Çözüm Önerileri" söyleşisine katıldı.

Serter'e  toplantı sona erdikten sonra ise şu  "AKP’de bile üç dönem milletvekilliği var. Siyasetin bir de alt yaş sınırı var. Siyasetin bir üst yaşı olmalı mı? Evladiyelik  midir seçilen makamlarda kalmak?" sorusunu yönelttik.

Serter bu sorumuza şu yanıtı verdi:

"Bu genellenemez. Öyle insan vardır ki 70 yaşındadır  pırıl pırıldır deneyiminden yararlanırsınız. Ama öyle insan vardır 50 yaşındadır hani  yaşa bakarsanız, yararlanmamanız  gerekir.  Dolayısıyla, üç dönem kuralı AKP’nin kuralıdır.

Ben milletvekilliğini insanların böyle  yaşam boyu sürdürecekleri bir meslek gibi görülmesine karşıyız. Milletvekilliği bir hizmettir, hizmet  zamanıdır insanın kendi yaşamından ayırdığı. Dolayısıyla  böyle ebediyen milletvekilliği anlayışını benimsemiyorum. Arkada öyle gençlik grupları var ki, bunların mutlaka kendilerini tanıtmalarına fırsat verilmelidir. Ama ben yaş olarak katagorize etmek istemiyorum.!