CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl: 
"(HDP'li Hezer'in terörist için kurulan taziye çadırını ziyaret etmesi) Bir milletvekilinin o taziyeye gitmesi kabul edilebilir bir şey değil. Zaten genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantımızda partimizin düşüncesini o konuda çok açık bir şekilde ortaya koydu"
- CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:
- "Eğer bu ülkenin kurucu iradesiysek, kurtarıcı iradesi de olmak zorundayız. İçinde bulunduğumuz kaostan, terörden, karmaşadan hep birlikte kurtulacağız"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl,  HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'in Ankara'daki bombalı saldırıyı gerçekleştiren terörist için kurulan taziye çadırını ziyaret etmesine ilişkin, "Bir milletvekilinin o taziyeye gitmesi kabul edilebilir bir şey değil. Zaten genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantımızda partimizin düşüncesini o konuda çok açık bir şekilde ortaya koydu" dedi.

Zonguldak'a çeşitli temaslarda bulunmak için gelen Bingöl ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, partisinin il başkanlığını ziyaret etti.

Bingöl, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin zor koşullardan geçtiğini belirtti.

Türkiye'nin iktidarın eliyle yalnızlaştırıldığını, itibarsızlaştırıldığını ve ayrıştırıldığını savunan Bingöl, "Türkiye'nin süratle bu atmosferden kurtulması gerekiyor. Türkiye'nin yeniden dünyanın  itibarlı bir ülkesi haline dönüştürülmesi gerekiyor. Türkiye çok ciddi şekilde yara alıyor, kan kaybediyor. Ülkemizin huzura, birliğe ve beraberliğe ihtiyacı var" diye konuştu.

Bingöl, Türkiye'yi huzura, refaha, mutlu bir ülke konumuna dönüştüreceklerinin altını çizerek şöyle devam etti:

"Bu kararlılıkla yürüyoruz. Biz Türkiye'nin bütün dertlerinin, sorunlarının farkındayız. Biz Türkiye'nin en ücra köşesinin dahi sorunlarını tespit etmiş bir partiyiz. Başlattığımız kutlu yürüyüşümüzü sürdüreceğiz, büyüyeceğiz, çoğalacağız. İnançla, kararla CHP'yi iktidara taşıyıncaya kadar durmaksızın mücadele edeceğiz. Bir tek derdimiz var bizim, Türkiye ve yurttaşlarımız."

Bir gazetecinin "HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'in Ankara'daki bombalı saldırıyı gerçekleştiren terörist için kurulan taziye çadırını ziyaret etmesine" yönelik sorusuna Bingöl, "Bir milletvekilinin o taziyeye gitmesi kabul edilebilir bir şey değil. Zaten genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantımızda partimizin düşüncesini o konuda çok açık bir şekilde ortaya koydu" karşılığını verdi

-"Terörden hep birlikte kurtulacağız"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da Türkiye'nin ateş  çemberi içerisinde olduğunu , ülke yönetiminin tamamen tesadüflere kaldığını öne sürdü. 

Türkiye'nin zor günler geçirdiğini iddia eden Torun, şunları kaydetti:

"Artık terör öyle bir hal aldı ki her şeyin önüne geçti. Ekonomi, sağlık ve eğitimi unuttuk. Çünkü can, insan hayatı çok önemli. Diğer sorunları Türkiye'nin gündemine taşıyamaz olduk. Terörün tam ortasındayız. Etrafımız ve içimiz artık kaynıyor. Yarın ne olacağını bilemiyoruz. 2,5 milyondan fazla Suriyeli içimizde. Bunların önemli bir kısmının da kaydı yok. Yarın bizi neler bekliyor bilmiyoruz. Bize bu durumu yaşatan AKP Hükümeti'dir. Biz barış dili kullandıkça bizi suçladı. İkircikli davranışlarıyla ülkeyi bu hale getirdiler.  Keyfi bir idareyle karşı karşıyayız. Bundan el birliğiyle kurtulmak zorundayız. Artık şunu açıkça söylemeliyiz. Eğer bu ülkenin kurucu iradesiysek, kurtarıcı iradesi de olmak zorundayız. İçinde bulunduğumuz kaostan, terörden, karmaşadan hep birlikte kurtulacağız."

Torun, seçimler öncesinde de birçok konuda proje ürettiklerini dile getirerek, "Bu konuda hiçbir çalışması olmayan AKP, bizim projelerimizi aldı. Kendine göre dizayn etti. Demek ki biz doğru şeyler söyledik. Ama bunu halkımıza doğru bir şekilde anlatamadık. Şimdi bunları tamamlamak zorundayız" değerlendirmesinde bulundu. 

CHP İl Başkanı Ahmet Altun, Bingöl ve Torun'a madenci heykeli armağan etti.