CHP Zonguldak Milletvekili ve 26. Dönem CHP  Zonguldak 1. Sıra Milletvekili adayı Şerafettin Turpcu, seçim çalışmalarına Gökçebey ve Çaycuma'da devam etti. 

Gündüz programında Gökçebey İlçesi'nin Karapınar Köyü Günbeller Mahallesi ve Bakacakkadı Beldesi'nde pazar yeri ziyaretlerinde bulunan Turpcu, akşam programında ise Çaycuma İlçesi'nin Şeyhoğlu, Kalaycıoğlu, Sipahiler ve Esenlik Köyleri ziyaret ederek Zonguldak ve Türkiye için CHP İktidarında gerçekleştirilecek projeleri anlattı. 

"Emeğin Başkenti" olan Zonguldak'ın izlenen politikalar nedeniyle "İşsizliğin Başkenti "haline geldiğini belirten CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, 13 yılda gelinen durumun Zonguldak için tam bir felaket olduğunu söyledi.

Turpcu konuşmasının devamında şunları ifade etti: "Zonguldak'a 13 yıldır yapılmayan yatırım ve hizmetlere baktığımızda AKP'nin bir tane dahi Milletvekili çıkaramaması lazım. Zonguldak için kalıcı bir yatırımları yok, gençlerimiz için iş kapısı yok, daha kötüsü istihdam yaratmaya yönelik bir çabaları da yok. TTK'yı tarihinin en az sayıda işçisiyle en az miktarda üretim yapar hale getirdiler, Filyos Vadisi projesini ihmal ettiler, gerekli parayı ayırmadılar. Zonguldaklılardan oy istediler aldılar ama son 13 yıldır bir tane bile Zonguldak Milletvekilini bakan yapmadılar. Çünkü Zonguldak'ı önemsemiyorlar. Buna karşı, hizmet yoksa oy da yok demelisiniz, kendi kendinizi cezalandırmayın. 

 CHP İktidarına 4 yıl yetki verin, size nasıl hizmet edeceğimizi görün. Sizden daha güçlü bir destek bekliyoruz, en az 3 CHP Milletvekili olarak Zonguldak'ı TBMM'de temsil edersek sesimiz daha gür çıkar, sorunlarımızın çözümü için daha güçlü bir hale geliriz. 

CHP hazırladığı projelerle gündemi belirleyen parti olmuştur. Emeklilere vereceğimiz iki maaş ikramiye ve asgari ücretin artırılması ile ilgili projelerimize kaynak soranlar sonunda bunu kabullenme yoluna gelmişlerdir. Örneğin 7 Haziran seçimleri öncesinde "CHP asgari ücreti 1500 tl yapacağım" dediğinde eleştiren AKP bugün asgari ücreti 1300 lira yapmayı vaadediyor. Kaynak yoksa bunu nasıl vereceksiniz?Türkiye, kaynakları itibarıyla bütün sorunlarını çözecek kapasitededir. Ülkemizin kaynak sorunu yok, tek sorun kaynakların nereye, hangi önceliklere harcanacağı ile ilgili hedeftir. CHP iktidarında biz ülkenin kaynaklarını, halkın parasını yine halkımızın yararına kullanacağız. 

CHP İktidarında, asgari ücretin 1500 TL olacağını, en düşük emekli maaşının 1.500 lira olacağını ve emeklilerin Ramazan ve Kurban Bayramlarında birer maaş ikramiye alacağını, hiçbir hanenin gelirinin 720 TL’nin altına düşmeyeceğini, taşeron uygulamalarına son verileceğini, kamuda çalışan taşeron işçilerin kadroya geçirileceğini bir kez daha hatırlatan CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu "bu yüzden kendiniz, aileniz, çocuklarınız için altıoka basacağınız her mühür, yarına güvenle ve huzurla bakabileceğimiz bir Türkiye için olacaktır. Oy verirken bahsettiğim gerçekleri göz önüne almanızı istiyorum. "