Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili adayı Şerafettin Turpcu beraberinde aday adayı Kamuran Ayyıldız ve Devrek İlçe teşkilatı ile birlikte Devrek’te pazaryerini ve vatandaşları ziyaret etti.

Pazaryerinde vatandaşlarla tek tek sohbet eden Turpcu ve beraberindekiler, CHP Genel Merkezi’nin hazırladığı seçim beyannamesini vatandaşlara anlattı.

Özellikle gençlerin bölgeden göç etmesinden dolayısıyla bayramlarda dedelerin torunlarını göremediğini, görenlerinde de harçlık verebilecek parası olmamasından dolayı torunlarından kaçtığını belirten Turpcu, CHP iktidarında emekli maaşlarının 1500 TL olacağını ve dini bayramlarda birer maaş ikramiye verileceğini belirtti.

Turpcu yaptığı açıklamasında, “İnsanca yaşamla ilgili olarak emeklilerin ücretlerinin 1500 TL’ye yükselteceğiz. Her geçen gün Zonguldak göç veriyor. Emekliler ve yaşlıların çocukları göç etmişler büyükşehirlerde çalışıyorlar. Emeklilerimiz torunlarını görmekte bile sıkıntı çekiyorlar. Ayrıca bayram öncesinde erken maaş veriliyor ama bayram sonrası düşünülmüyor. Türkiye’de 10 tane hesap uzmanı varsa Genel Başkanımız bunlardan bir tanesidir. Biz bayramlarda 1 maaş ikramiye vereceğiz. Hiç evine para girmeyen bir ailenin kadınının hesabına da 720 TL vereceğiz. Asgari ücretimizi de 1500 TL’ye çıkartacağız. Bunun zorluğu da Zonguldak’ta 150 bin emeklimiz var. Emeklilerimizin yaşamlarının son çeyreğinde bir nebze olsun mutlu edecek şeyler yapmak istiyoruz. Bu anlamda genel başkanımıza teşekkür ediyoruz. Ben emeklilerimizden Pekiyi şeklinde not alacağımızı düşünüyorum. Artık AK Partilisi CHP’lisi MHP’lisinin tamamı CHP’yi iktidara getirmesi lazım. Takım tutar gibi oy vermenin anlamı yok. Diğer partilere gönül veren tüm hemşerilerimizi CHP’ye oy vermesini istiyoruz. İnsanca yaşam için insanca gelir gerekiyor. Türkiye’nin parası ve kaynağı var ama bu para emeklilerimize, asgari ücretlilere gitmiyor” dedi.