Milletvekili adayı Demirtaş: Emeklilerimiz bayramlarda büyük sıkıntılar yaşıyor, maaşını alamadan maaşı gidiyor, emekli torununa harçlık verebilecek durumda değil, bayramlara boynu bükük giriyor. Genel Başkanımızın emeklilerimize çift maaş ikramiyesi hediyesi var. İntibak yasasını çıkartacağız, en düşük ile en yüksek emekli arasındaki farkı ortadan kaldıracağız. Emekli maaşlarından katkı payı, muayene parası adı altında paralar kesiliyor, yazıktır. Kendilerine gelince para var emekliye gelince para yok, 23 TL emekliye verilen zammı kabul edemiyoruz.

 

Milletvekili adayı Demirtaş: İşsiz olan emeklinin çocuğuna iş bulacağız. TTK’ya işçi alacağız, tamamen faaliyete geçireceğiz. Hema’nın bulunduğu alandaki maden çalışmaya başlayacak. Kandilli’de başlatılan yeni kuyu projesinin takipçisi olarak bin 500 kişinin işe alınmasını sağlayacağız. Zonguldak’ta esnaf kan ağlıyor, siftahsız dükkan kapatıyor. Ereğli, Alaplı, Zonguldak esnafımızın en büyük müşterisi emeklilerdir. Emeklinin cebine para girerse emekli bunu burada harcayacak.

 

Şube Başkanı Ayhan: Zonguldak’ta emekliye verilecek kömür bulamıyoruz, Sibirya’dan emeklimize dağıtmak için kömür bulduk. Bizim madenlerimizde bitecek kömür yok ama bunlar bütün siyasetin bize verdiği darbelerdir. TTK’ya işçi alınsa kömür var, tersanelere işçi alınsa işyeri var. Emeklilerin kafası çalışıyor hepsinin yanında bir çocuğu, torunu var ve işsiz. Bunları göz önüne alsınlar.

 

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili adayı Ünal Demirtaş beraberinde kalabalık partililer ile Türkiye İşçi Emeklileri Ereğli Şubesi Başkanlığını ziyaret etti. Şube Başkanı Ali Ayhan, 2. Başkanı Saip Erarslan ve yöneticiler tarafından kapıda karşılanan Demirtaş, genel ve yerel ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Emeklilere sahip çıkacaklarını sorunlarını iktidar olmaları durumunda çözüme kavuşturacaklarını belirterek destek isteyen Milletvekili adayı Demirtaş, emekli maden işçisinin çocuğu olduğunu hatırlattı.

 

EN ÖNEMLİ KİTLE EMEKLİLER

Emeklilerin sorunlarını en iyi bilenlerden biri olduğunu ifade eden Demirtaş şu ifadelere yer verdi: “Cumhuriyet Halk Partisi bu zamana kadar emeklilere en fazla değeri veren partidir. Genel Başkanımız, 12 yıl boyunca Sosyal Güvenlik Kurumu genel müdürlüğü yaptı, emekliler ile iç içe olan bir isim. Türkiye’de 11 milyon emeklimiz var, eşleri ile birlikte 22 milyon kişiye hitap eder. Türkiye’de emekliler en önemli kitledir.

 

“EMEĞİN DEĞİL EMEKLİNİN BAŞKENTİ OLDU”

Zonguldak’a baktığınızda ise çalışma alanları AKP birer birer kapattı, insanlarımız iş bulamıyor, TTK kapanma noktasına geldi, tersaneler kapandı ve yerine yeni iş yerleri de açılmadı. Emekli olan işçilerimizin yerlerine yeni işçiler de alınmadı. Emeğin başkenti diyorduk şimdi emeklinin başkentine dönüşmüş ve 150 bin emeklimiz bulunmaktadır. Emeklilerimizin sayısı eşleri ile birlikte 300 bin kişidir. Emeklilerimiz isterlerse iktidarı değiştirebilirler, herşey emeklimizin elinde.

 

İNTİBAK YASASI ÇIKACAK, MAAŞLAR ERİMEYECEK

Bu dönem çok önemli ekonomik programlarla yola çıktık. Bu programın en büyük hedefi ise dar gelirli insanlarımıza dokunabilmek, onların sorunlarına çözüm bulabilmektir. Öncelikli olarak emeklilerimiz, işsizlerimiz, asgari ücretli çalışan insanlarımız ve esnafımıza yönelik çok önemli çalışmalarımız var. Biz intibak yasasını öncelikle çıkartacağız, bizi iktidara taşırsanız bu intibak yasasının tamamını çıkartacağız. Bu yasa çıktığında en düşük ile en yüksek emekli arasındaki fark ortadan kaldırılacak. Biliyorsunuz emeklilerin maaşlarından katkı payı, muayene parası adı altında paralar kesiliyor. Emeklimiz bir bakıyor ki neyin ne olduğunu bilmeden bin 100 TL alan şimdi 950 TL alıyor. Biz bunu da ortadan kaldıracağız böyle bir şey olmaz. Sosyal bir hukuk devleti iseniz emeklilerin en rahat etmesi gereken dönemde sağlığını en iyi şekilde yerine getireceksiniz ve ücret almayacaksınız. Bizim sözümüz var, bizi iktidara taşırsanız bunları yerine getireceğiz.

 

2 MAAŞ İKRAMİYE

Emeklilerimiz bayramlarda büyük sıkıntılar yaşıyor. Daha maaşını alamadan maaşı gidiyor, emekli torununa harçlık verebilecek durumda değil, bayramlara boynu bükük giriyor. Bunu ortadan kaldıracağız. Genel Başkanımızın emeklilerimize hediyesidir 1 maaş Ramazan 1 maaş da Kurban bayramında ikramiye verilecektir.

 

“KENDİLERİNE PARA VAR EMEKLİYE YOK”

Kaynağı yok diyorlar neden olmasın? 23 TL zammı emekliye verdiler, kaçak sarayda oturuyorlar, ayakkabı kutularında harcıyorlar paraları etraflarında işadamları var, kendilerine gelince para var, emekliye gelince 23 TL zam var, biz bunu kabul edilemez buluyoruz. Yıllarca bu ülkeye hizmet eden emeklilerimizin en rahat etmesi gereken dönemde Alman, Fransız, İtalyan emekli gibi tatile gitmeniz gerekirken ekonomik kriz ile boğuşuyorsunuz.

 

“EMEKLİ MAAŞI İLE OĞLUNA DA

TORUNUNA DA DESTEK OLUYOR”

Bir emekli maaşını emekli kendisi kullanmıyor o parayı çoğu zaman işsiz olan oğluna ya da asgari ücretle geçinmeye çalışan oğluna ve hatta torununa bakıyor. Bir emekli maaşı ile 2-3 aile geçinmeye çalışıyor. Kasada ağzına kadar para var diyorlar, ekonomi böyle iyi şöyle iyi diyorlar. Bu kadar çok para var da emekliye bunu neden vermiyorsunuz? Bizi iktidara taşıyın biz bu parayı dağıtacağız, ananızın ak sütü gibi size helal olsun.

 

“HERKESİN YÜZÜ GÜLECEK”

Zonguldak’ta esnaf kan ağlıyor, siftahsız dükkan kapatıyor. Ereğli, Alaplı, Zonguldak esnafımızın en büyük müşterisi emeklilerdir. Emeklinin cebine para girerse emekli bunu burada harcayacak. Buranın ekonomisi de canlanacak. 150 Bin emekliye birer maaş ikramiye olarak hesaplayın ve intibak yasasının çıktığını düşünün. Sonuçta herkesin yüzü gülecek. Biz emeklilerimizden rica ediyoruz ve destek bekliyoruz.

 

“TTK’YA İŞÇİ ALACAĞIZ”

İşsiz olan emeklinin çocuğuna iş bulacağız. TTK’da şuan 3 bin 200 tane açık var, genel müdür istese 3 bin 200 kişi alınabilir. İktidara geldiğimizde TTK’daki madeni faaliyete geçireceğiz, HEMA’daki madeni de faaliyete geçireceğiz. Hatta Ercan Bey’in başlattığı Kandilli’deki yeni kuyu projesi vardı oraya da bin 500 kişinin işe alınmasını sağlayacağız. Ekonomi yöneticilerimiz çok güçlüler. Üretime dayalı bir ekonomik model ön gördük. Fabrikalar açılacak işleyecek madenlerde yer yüzüne çıkacak, üretmeyen sadece tüketen toplum ekonomik olarak çökmeye mahkumdur. Üreteceksiniz ki zenginleşin, hakça paylaşın. Bizim sloganımız çalışan, üreten, hakça paylaşan mutlu Zonguldak. Biz bunun hedefindeyiz.

 

“TERSANELER İLE İLGİLİ PROJELERİ AÇIKLAYACAĞIZ”

Deniz Ticaret Odası Batı Karadeniz Bölge Başkanı İrfan Erdem ile görüştük tersaneler ile ilgili bize rapor sundu. Neler yapılabileceği konusunda bilgiler verdi. Önümüzdeki günlerde tersaneler ile ilgili işçiler ile bir araya geleceğiz ve projelerimizi açıklayacağız. İşsiz emekli çocuğunun yanında asgari ücretle çalışan emekli çocukları da var. Asgari ücretle geçinemeyen çocuğuna emeklimiz destek olmaya çalışıyor. Biz asgari ücret üzerindeki vergiyi kaldıracağız bu şekilde o vergiyi almayacağımız için asgari ücret bin 500 TL’ye çıkacak. İşadamına da bir ağırlığı dokunmayacak”

 

“ZONGULDAK’TA KÖMÜR BULAMIYORUZ, SİBİRYA’DAN GELİYOR”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden ve başarı temennisinde bulunan Şube Başkanı Ali Ayhan da emeklilerin iyi karar vererek oyunu kullanmasını istedi. Ayhan, şube aracılığı ile emeklilere dağıtılan kömürlerin Sibirya’dan temin edildiği gerçeğini de hatırlatarak, “Zonguldak’ta kömür bulamıyoruz, Sibirya’dan emeklimize dağıtmak için kömür bulduk. Bizim madenlerimizde bitecek kömür yok ama bunlar bütün siyasetin bize verdiği darbelerdir. TTK’ya işçi alınsa kömür var, tersanelere işçi alınsa işyeri var. Emeklilerin kafası çalışıyor hepsinin yanında bir çocuğu, torunu var ve işsiz. Bunları göz önüne alsınlar emekliler de ona göre hareket ederler inşallah” sözleri ile konuştu.

 

“ŞUBE OLARAK TARAFSIZ KALIYORUZ”

“BÖLGENİN ÇOCUĞUSUNUZ MUTLULUK DUYDUK”

Başkan Vekili Saip Erarslan ise Ünal Demirtaş’ın Ereğli’nin bir evladı olduğunu hatırlatarak, “Samimi söylüyorum insanlar artık şunu önlendi, siyasi ideolojiler artık şu bu partisini geçin artık. İnşallah hizmet noktasında ki bölgemizi temsilen hem de işçi çocuğu olmanızdan ötürü büyük mutluluk duyduk. Buraya her siyasi parti temsilcisi geliyor, biz hepsine dernek olarak tarafsız kalıyoruz, hizmet bekliyoruz. Kim bu derneğe kim bu emekliye destek verir sorunlarını çözer biz onlara destek veririz. Milletvekili olacaksınız diyoruz bunda bir sorun yok. Biz seçimden seçime bizi hatırlayan milletvekili istemiyoruz. Bize çok güzel naralar oturuyor, ağalar o sıcak koltuğa oturunca hepsi bitti” dedi.

 

(Haber Merkezi)