Türkiye Zihinsel Özürlüler Federasyonu Genel Sekreterliği ile  Devrek Engelli Vatandaşlara Yardım ve Dayanışma Derneği Başkanlığı görevini de yürütmekte olan Songül Malkoç’un CHP Devrek Belediye Başkan Adayı olmasına en çok ilçedeki engelli ve özürlüler sevindi.

 Bugüne kadar hiçbir beklenti içinde olmaksızın engelli ve özürlülerin sorun ve sıkıntılarıyla ilgilenip onları sosyalleştirmek için elinden gelen bütün çabayı sarf eden  Songül Malkoç’u engellilerde unutmadı.

 Devrek İlçesinde beşincisi açılan  Bedensel Engelliler  Ahşap Boyama Kursuna devam eden engelli kursiyerler usta öğreticileri Umut Sarı ile birlikte Songül  Malkoç’u iş yerinde ziyaret ederek kendisine çiçek takdim edip CHP Devrek Belediye Başkan Adaylığının hayırlı uğurlu olması dileğinde bulundular.

 Kursiyerleri işyerinin kapısında karşılayıp hepsini sarılıp öpen Songül Malkoç, “Ziyaretinizle beni duygulandırıp çok mutlu ettiniz” dedi.

 Songül Malkoç, “Hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz. Öncelikli olarak adaylığım hepimize hayırlı olsun. Ben siyaset yapıyorum ama çoğunuz belki de  siyaset yaptığımı da bilmezsiniz.  Sizler beni engelliler derneği başkanı olarak her zaman tanıyorsunuz ve böylede tanımaya devam edeceksiniz.  Ben sizin ablanızım, ben sizin dernek başkanınızım, sizin yanınızda olan insanım. Biz siyaset yaparken öncelikli amacımız  insanlık olacak ve hizmet etmek olacak.  Bu böylede de devam edecek. Belediye başkanlığı yaptığım sürece de böyle devam edecek ve beni abla olarak göreceksiniz.  Sizlerle siyaset hep ikinci planda yer alacak.  Biz hizmet için varız. Sizlere yardım etmek için varız.  Devrek’teki bütün ihtiyaç sahiplerine dokunmak için varız.  Hep beraber yine çalışacağız.  Bu kursların biri bitip diğeri gelecek.  Her zaman devletimizle yakın olacağız devletimizle beraber çalışacağız. Bu kurslarımızı hiç bırakmayacağız. İnşallah Allah nasip eder belediye başkanı olursam size faydam daha fazla olacak sizin iş imkanınız daha fazla yetkimiz artıyor bu anlamda da elimden geleni de yapacağım.  Hepinize bu ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum gerçekten bu ziyaretinizle çok mutlu ettiniz beni.  Kursumuz bu ay sonunda bitiyor. Şubat ayının 15 inden sonrada bir diploma verme töreni ve bastonları sergileme töreni  yapacağız.  Zonguldak’tan yine İş Kur Müdürümüz Gönül Hanım da gelir.  Bizlerin ve sizlerin her zaman yanımızda yer alıyor destek veriyor. Bu törenize geleceğini de düşünüyorum” diye konuştu.

 CHP Devrek belediye başkan adayı Songül Malkoç ziyaretine gelen engelli kursiyerlerle iş yerinde bir süre sohbet edip onlarla karşılıklı olarak kahvaltı yapıp çay içti.