Adalet  ve Kalkınma Partisi (AKP) Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Fatih Çakır, bazı yönetim kurulu üyeleri, belediye meclisinden  Hasan Pınarcık ile Fevzi Ekşi, il genel meclis üyeleri Rıfkı Gültekin ve Ayhan Taşdelen’in de katıldığı basın toplantısında milletvekili sıralamasını değerlendirdi.

Liste başı adayın 9 yıldır Zonguldak’ta başsavcılık yaptığını ve 29 yıllık savcı olduğuna dikkat çeken Fatih Çakır, genel merkezin adayları değerlendirirken ise bölgesel bakış içinde olduğunu vurguladı. Alaplı eski Belediye başkanı Faruk Çaturoğlu’nun 2. Sıra ve Alaplı belediyesinin eski meclis üyelerinden MKY üyesi Emine Çift’in 4. Sıra olarak  bu bölgeden, Özcan Ulupınar’ın Devrek, Çaycuma ve Gökçebey bölgesinden, 5. Sıra adayının da Kozlu’dan olduğunu belirten AKP Ereğli ilçe Başkanı Fatih Çakır, adaylar açıklanıncaya kadar kimsenin herhangi bir bilgisinin olmadığını belirtti. Fatih Çakır, Ereğli bölgesinin milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan’ın bundan sonraki süreçte genel merkez tarafından bir başka görevde değerlendireceğini umut ettiğini  ve liste dışı kalmasının duygusallık yarattığı için basın toplantısını bugüne bıraktıklarını kaydetti.

Gazetecilerin Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın “Ben Ercan Candan ile geldim, onunla giderim” sözleriyle istifa edeceğine dikkat çektiği sorusuna ise Çakır “Biz başkan ile görüştük böyle bir durum yok” yanıtın verdi.

Aday listelerinin açıklanmasından sonra daha önce yerli yabancılık yapanların, bu kez Ereğli-Alaplı ayrımında bulunduklarını da söyleyen Fatih Çakır, “Alaplı bizden ayrılma eski beldemiz. Biz hep adaylarımızı Ereğli Alaplı bölgesinin adayı diye tanıttık” dedi.

Gazetemiz muhabirinin “Siz birkaç kuşak Ereğli’de yaşayan Ereğlili Fatih Çakır olarak, Ercan Candan’ın listeye alınmamasına nasıl bakıyorsunuz?” sorusuna ise Ercan Bey’in belediyenin kazanılmasında çok emeği olduğunu, ancak listeleri belirleyen genel merkezin değerlendirmesinde hangi kriterlerin öne çıktığını bilemediklerini belirtti.

Muhabirimizin “Ereğlili Fatih Çakır olarak üzgün müsünüz?” sorusuna  “Hayır! Üzgün değilim” sözleriyle yanıt verirken, genel merkezin kararına vurgu yaptı.