Kanun ve ney eşliğinde İşadamı Yüksel Balcı ve eşi Ayşegül Balcı tarafından Kdz. Ereğli Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen iftar programında; Kütahya’da düzenlenen Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye Şampiyonu olan Çayırlı Yüksel Balcı Ortaokulu Yıldız Kızlar Futbol Takımı, tarafından düzenlenen bir iftar programı kapsamında ödüllendirildi.




İNSANLARIMIZIN ÇOĞU TAŞIDIKLARI MEZİYETLERİ, YETENEKLERİ BİLMİYORLAR

İftarda konuşan ilçe Kaymakamı Nazım Madenoğlu şöyle dedi: 
“Yüksel Bey ve değerli eşine teşekkür ediyorum. Okul yapmakla, okulun üstünden elini çekmiş değil, Okulu yapmakla, öğrencilere, öğretmenlere, velilere yönelik hizmetleri yapmaya yönelik gayretlerini de görüyoruz. Onun okul üstünde bu ilgisinin varlığı, öğretmenlerimizin, velilerimizin rehberliğiyle birleşince, ortaya bir Türkiye şampiyonu çıktı. Hep şunu söylüyoruz. Bir köy okulunda bu başarı elde ediliyor. Bizim insanımız, imkan verilirse, ortam bulursa, şartlar oluşursa, ister köyde, ister şehirde olsun, nerede olursa olsun başarısını daima gösterir. Ama bu başarıyı elde eden çocuklarımızın bir köyümüzden, daha doğrusu o okula giden öğrencilerimizin bulunduğu köylerden çıkması, o köylerimiz için bir onurdur. O velilerimiz için bir onurdur. Okul için, öğretmenler için, bizler için bir onurdur.

"BUNU BAŞARACAK GÜÇTESİNİZ"

Bu sevgili yavrularımızı Türkiye şampiyonu yapan herkese, özellikle velilerine, öğretmenlerine, okul müdürüne, onlara her türlü desteği veren okul aile birliği üyelerine tebriklerimi canı gönülden iletiyorum. Bu gece burada şehrimizin siyasi kanadı, bürokrasi kanadı, sivil toplumumuz, basınımız, muhtarlarımız, herkes burada. Bu akşam iftar yemeği amacına ulaşmıştır. Çocuklarımızın başarıları perçinlenmiş ve tescil edilmiştir. Ben bu yavrularımızın başarıları ile memnun ve mutlu olduğumuzu ifade etmekle birlikte, daha ileriye doğru kendilerine hedef koymalarını ve sadece Türkiye Şampiyonu değil, Avrupa Şampiyonu, hatta Dünya Şampiyonu olmayı kendilerine hedef koymalarını istiyorum. Bunu başaracak güçtesiniz. Kendinize güvenin. İnsanlarımızın çoğu taşıdıkları meziyetleri, yetenekleri bilmiyorlar, farkında değiller. Bizler bu yeteneklerimizi açığa çıkarıp onları değerlendirmeli ve ne olduğumuzu göstermeliyiz. Siz bu yetenekleri bugün gösterdiğiniz gibi, gelecekte de göstereceksiniz.


"ERDEMİR BÜTÜN SPOR BRANŞLARINDAN YAZ OKULU DA DAHİL OLMAK ÜZERE ELİNİ ÇEKMİŞ DURUMDA"

Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu da, Yüksel Balcı’yı kutlayarak, Balcı’nın sürekli sosyal ve toplumsal etkinliklerin içerisinde olduğunu, kendisinin Belediye Başkanlığı yaptığı dönemlerde de bir çok konuda kendilerine yardımcı olduklarını ifade ederken, Erdemir’in spor ve sosyal sorumluluk alanlarından elini çekmesini üzerindeki görüşlerini şöyle anlattı:
"Gerçekten spor anlamında Erdemir bütün spor branşlarından, yaz okulu da dahil olmak üzere elini çekmiş durumda. Bu Erdemir’in varoluş ruhuna da uymuyor, aykırı. Erdemir sadece bu bölgenin değil, Türkiye’nin en güçlü firmalarından ve demir çelik sektöründe dünyada yeri olan bir firma. Onun için kurumsal ve sosyal sorumluluklarını tekrar hatırlamalı, eğitim, spor, kültür ve diğer alanda, ticarette, satın almada, satışta istihdam noktasında bu bölgeye hak ettiği payı ver. Ereğli varsa Erdemir kurulduğu için var. Ondan dolayı burada bu nüfus var. Erdemir olduğu için biz teşvik noktasında geride kalıyoruz, milli gelir fazla gözüktüğü için. O zaman Erdemir ‘e düşen bir şey var. Erdemir, Ereğli’ye, Alaplı’ya Zonguldak’a yüzünü dönmeli.
Spor gerçekten önemli bir hadise. Yavrularımız Türkiye Şampiyonu olmuşlar. Bir köy okulundan çıkıp bunu becermişler. Ben kendilerine başarılar diliyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Aynı başarıyı eğitim hayatlarında da başarmalarını diliyorum. “

"EREĞLİSPOR'U 3. LİGE ÇIKARTTIM"

İşadamı Yüksel Balcı da konuşmasında Çayırlı Yüksel Balcı Ortaokulunu görmeyenlerin görmesi gerektiğini belirterek, okulun inşasının ardından okulu geliştiren okul müdürü Atilla Bozkurt, öğretmenler, muhtarlık ve okul aile birliğini kutlarken şunları söyledi: "Müdürümüz sadece sporda değil, eğitimde de, okulun kalitesinde de Ereğli’nin ilk sıralarında olma hedefi var. Takdir edersiniz ki bu köy okulu. Ben çocuklarla yeterince ilgilenmedim, bunun farkındayım, bundan sonra hepimiz şehir olarak daha fazla ilgilenmeliyiz. Çünkü futbol aidiyettir.Ben 1994’te Ereğlispor’u 3. Lige çıkarttım. 1995-96 yılında Ereğlispor eğer isteseydi 2. Ligdeydi. Bütçe kaldırmadığı için 2. Lige çıkarmadık. Bunu şunun için söylüyorum. O dönem şehirde müthiş bir aidiyet, müthiş bir heyecan vardı. Kadınlar stada maç seyretmeye geliyordu. Stadyumlar doluydu. Ereğli heyecanı vardı. Bugün bu heyecanı yaşatacak bir profesyonel takımımız yok.Erdemir sadece Amatör, değişik sporlarda değil, popülaritesi yüksek olan futbolla da mutlaka bu şehirde yerini almalı, mutlaka ona bütçe ayırmalı bu şehirde olduğunu hissettirmeli. Bu sadece gençlerin heyecanı değil, şehir aidiyetidir.

"ÇOK CİDDİ ALGI VAR"

Şehirde negatif bir hava var. Toplumsal barış anlamında sıkıntı var. Halbuki güzel şeyler oluyor. Sadece kötülere bakarak bir yere varamayız. Milletvekillerimiz sahiden iyi çalışıyor. Alaplı Belediye Başkanı da gidiyor, Gülüç Belediye Başkanı da gidiyor. Ben onlardan da dinliyorum. Çok ciddi ilgi var. Başka başarılar var. Bu şehrin üç işadamı Türkiye’nin ilk 500’üne girmiş. Bu şehrin Anadolu Lisesi Takımı Avrupa üçüncüsü. Bizim pozitif, mutlu olmamız için gerekçelerimizi çok. Çok daha da olacak. Önümüz açık. Bu şehre baktığımızda deniziyle, dağıyla, çeliğiyle, çileğiyle, kara toprağıyla, kömürüyle çok özel bir şehir. Bu kadar özel bir şehir yok. Bu şehrin önü açık olmak zorunda. İstesek de bunu engelleyemeyiz. Bu dönemde bir sıkıntıya, kısır çekişmeye girdi ama önünün açık olduğu aşikar. Denizler dalgalanmadan durulmazmış.”

BAŞARIYA ÖDÜL 

Konuşmaların ardından, Kütahya’da düzenlenen Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye Şampiyonu olan Çayırlı Yüksel Balcı Ortaokulu Yıldız Kızlar Futbol Takımı sporcularına ödülleri verildi. İftara katılan protokol tarafından, sporculara plaket takdim edildi. Ayrıca İşadamı Yüksel Balcı tarafından öğrencilere birer cumhuriyet altını takdim edildi. Program kapsamında Yazıcıoğlu kuyumculuk Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Yazıcıoğlu da öğrencilere birer saat armağan etti. Program kapsamında Antrenör ve Çayırlı Yüksel Balcı Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Elmas Sinem Altundaş ve Okul Müdürü Atilla Bozkurt’a da plaket takdim edildi. Ödül töreninin ardından, protokol, öğrenciler ve aileleri hatıra fotoğrafı çektirdi.