2014 Mart yerel seçimlerinde Demokratik Sol Parti’den Ereğli Belediye Başkanlığı için ‘aday’ olarak gösterilen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Recep Erdoğan, Ereğli Devlet Hastanesi’nde ki görevinden istifa etti.

 

Önümüzdeki yerel seçimlere ilişkin birçok kesim tarafından kilit ismi olarak görülen Dr. Recep Erdoğan, bu gün sabah (15.11.2013) itibariyle görevinden istifa etti. İstifasının ardından kısa bir değerlendirmede bulunan Erdoğan; önemli devlet adamlarından rahmetli Bülent Ecevit’in bir sözünü hatırlatarak; “Merhum Genel Başkanımız Bülent Ecevit’in ‘Eğer tribünden sahaya inmezseniz korkarım biri çıkar, düdüğü çalar, oyun bitti herkes evine der’ söyleminden yola çıkarak artık birinin sahaya inme vakti geldi diye düşünüyorum. Kdz Ereğli’ye yılardır doktor olarak hizmet ettim. Bundan sonrası için yine Ereğli halkının isteği üzerine, doğruları söyleyen parti Demokratik Sol Partiden belediye başkanı olarak hizmet etmek istiyorum. ‘Kendinden Önce Hizmet’ düşüncesi ile çıktığımız bu yolda Allah yolumuzu açık etsin” dedi.

 

Opr. Dr. Recep Erdoğan’ın önümüzdeki günlerde Ankara’ya DSP Genel Merkezi'ne gideceği ve ardından Ereğli’de düzenlenecek geniş katılımlı bir toplantı ile Ereğli Belediye Başkanlığı Adaylığı sürecine ilişkin detaylı açıklamalar yapacağı öğrenildi.