Türkiye Cumhuriyeti’ne 4 kez Başbakanlık yapan Bülent Ecevit, ölümünün 7’inci yıldönümünde kabri başında anıldı. Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Merkezi’nin düzenlediği ‘anma programına’ Kdz Ereğli’den 20 kişilik heyet katıldı.

 

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, DSP Başkanlık Kurulu Üyeleri ve partililerle birlikte, vefatının yedinci yılı nedeniyle,

Ecevit’in Devlet Mezarlığı’ndaki kabrini ziyaret ederek efsane başbakan için dua etti. Genel Başkan Masum Türker tarafından mezara çelenk bırakırken, bir dakikalık ta saygı duruşunda bulunuldu. Bülent Ecevit’in ulusal duruş sergileyen bir lider olduğunu söyleyen Türker, kısa bir anma konuşması da yaptı.

 

DSP VAR OLDUKÇA…

“Ecevit öğretisi, bir insan ömrüyle sınırlı değildir” Türker; “Ecevit öğretisi, bir insan ömrüyle sınırlı değildir. DSP içindeki her bir birey, ömrü boyunca Ecevit’i yüreğinde taşımakta ve gelecek nesillere teslim etmektedir. Bu nedenle DSP var oldukça Ecevit’in varlığı sonsuza kadar halkın gönlünde yaşamaya devam edecektir. İlkeli, tavizsiz, dürüst, kibar, uzlaşmacı, insancıl, dik duran, cesur, dışarıdan emir almayan halk adamı Ecevit, hiçbir zaman unutulmayacaktır” şeklinde konuştu.

 

EREĞLİ’NİN ECEVİT SEVGİSİ, GENEL MERKEZİ DUYGULANDIRDI

Düzenlenen anma törenine, Kdz Ereğli DSP Ereğli İlçe örgütü tam kadro katılırken; partinin, Ereğli ilçesi ve Gülüç Beldesi için Belediye Başkan adayları olarak lanse edilen Opr. Dr. Recep Erdoğan ve Mali Müşavir Ünsal Sarıkaş’ta törene katılan isimler oldu. Ereğli’den gelen heyetle yakından ilgilenen başta Genel Başkan Masum Türker ve Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal, Ereğli’nin ‘Ecevit sevgisi’ karşısında kayıtsız kalmadı. DSP İl Başkanı Nedim Ünal, Ereğli İlçe Başkanı Mustafa Timur ve partinin önde gelen isimleri, Genel Başkan Masum Türker’in makamında bir saati aşkın süre sohbet etti. Türker’e Ereğli’deki çalışmalar hakkında bilgiler veren DSP İlçe Başkanı Mustafa Timur; “Ereğli’de doğru, dürüst ve ilçe halkı tarafından çok sevilen bir adayla seçimlere kararlılıkla hazırlanıyoruz” dedi.

Ereğli’yi yakından takip ettiklerinin altını çizen Genel Başkan Masum Türker, Ereğli örgütünü yapılan çalışmalarından ötürü tebrik etti.

 

EREĞLİ’YE GELECEK

Ereğlili bir gazetecinin sorularını da yanıtlayan DSP Genel Başkanı Masum Türker, “Ereğli’yi muhakkak takip ediyorsunuzdur. Ereğli ziyaretiniz olacak mı?” sorusuna; “Ereğli’de çok iyi çalışmalar oluyor. Bu çalışmalar bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Biz Genel Merkez olarak son gücümüze kadar Zonguldak’ın ve Ereğli’nin arkasındayız. DSP Zonguldak’ın kalbinde, emeğin başkenti Zonguldak’ta DSP’nin kalbinde ayrı bir yeri vardır. İlerleyen zamanlarda, Genel Başkanlarımla birlikte Ereğli ziyaret edip emeğin kentinin emekçi halkıyla sarılmak, kucaklaşmak istiyorum” dedi.