Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili adayı Şerafettin Turpcu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun 30 Mayıs tarihinde yapacağı Ereğli mitingi öncesinde bölgede bulunan sivil toplum kuruluşlarını (STK) ziyaret ederek mitinge davet etti.

Kendisinin Ereğli iş yerlerinin olmasından ve ticaretinin bir kısmını bölgede yapmasından dolayı kendisini yarı Ereğlili olarak gördüğünü belirten Turpcu, bu anlamda CHP Milletvekili sıralamasının ilk ikisinin Ereğlili olmasından dolayı şanslı bir ilçe olduğunu vurguladı.

İlk olarak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek’i makamında ziyaret ederek şoför esnafının sıkıntılarını dinleyen Turpcu, burada yaptığı konuşmasında Erdemir’in özelleşmesinden ve tersanelerin kapatılmasından sonra bölgede şoför esnafının sıkıntılar yaşadığını bildiğini ve bu anlamda refaha kavuşmak için ülkede CHP’ye ihtiyaç olduğunu belirterek, “Türkiye’yi de kendilerimi çok yordular. Zonguldak bölgemize hizmet edemediler. Sizlerde eski şaşalı durumda değilsiniz. Ereğli’de oldukça icralık dosya var. Erdemir’in özelleşmesi ve tersanelerin kapatılması bölgeyi oldukça sıkıntıya soktu. Bunun yolu yöntemi 13 senedir hükümette olan AK Parti’den biran önce uzaklaşmaktır. Bizim Genel Başkanımız Zonguldak’a ne kadar çok önem verdiğini ikinci bir miting yaparak gösteriyor. 30 Mayıs tarihinde Genel Başkanımız Ereğli’de bir miting daha yapacağız. Ben tüm şoför esnafından destek istiyoruz. CHP’den başka ülkeyi kalkındıracak bir parti yok. Başbakan geldikten sonra birçok bakan geldi. Başbakan söyleyeceklerini söyleyemedi de mi geliyorlar. Büyük bir rahatsızlık var demek ki ve bunun için geliyorlar. Bu rahatsızlığı giderebileceklerini düşünmüyorum” dedi.

 

5 BİNLERDE OLAN İCRA DOSYASI 50 BİNLERE ÇIKTI

 

Ardından Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker’e ziyaret gerçekleştiren Turpcu, Ereğli’de 5 binlerde olan icra dosyası sayısının 50 binlere çıktığını vurgulayarak, “7 Haziran seçimlerine 9 gün kala Ereğli’de seçim gezilerimizi sürdürüyoruz. Cumartesi günü Genel Başkanımız mitinge gelecek. Bu yöremize ne kadar değer verildiğini ortaya koyuyor. Bende Ereğlili sayılırım ve buradan evliyim. Yani buralı sayılırım. Yörenin sıkıntılarını çok iyi biliyorum. AKP gelmeden önce 5binlede olan icra dosyaları şuan 50 binleri geçti. Bu kentin durumunu ortaya koyuyor. Biz tüm Ereğlilileri Genel Başkanımızın mitingine davet ediyorum. Ayrıca bize sahip çıkmalarını bekliyoruz. Biz buradan ne kadar güçlü olarak Ankara’ya gidersek sözümüz orada oldukça daha fazla çıkabilir” ifadelerine yer verdi.

 

MEMLEKET SÜREKLİ GÖÇ VERİYOR

 

Sonrasında Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Hikmet Tezel’e ziyaret gerçekleştiren Turpcu, bölge insanının sürekli olarak göç ettiğini dile getirerek, “3 dönemdir AK Pati hükümeti devam ediyor ama bunlar bu sefer gideceklerini bildikleri için panik içindeler. Çaycuma’dan Alaplı’ya kadar doğru dürüst iş yapamadılar ve memleketi göçe zorladılar. 100 bine yakın vatandaşımız topraklarımızı bırakarak başka illere göç ettiler ve zor şartlarda yaşıyorlar. TTK ERDEMİR ve tersaneler için doğru dürüst hizmet yapamadılar. Bütçeyi hep büyük şehirlere harcadılar. Bu hükümet tek başına 12 yılda 1.9 trilyon dolar para harcadı, tüm Cumhuriyet tarihinde görev alan hükümetler ise 1.5 trilyon dolar para harcadı. Yani kaynak var. Geçmişteki parlayıp sönmen partiler var. Bunlar da hükümetten gideceklerini anladılar ve seçmeni baskı altına almayla ilgili yöntemlere başvuruyorlar. 19 Mayıs tarihinde Zonguldak’ta Başbakan bir miting yaptı baktı Zonguldak’tan oy alamayacak sürekli bakan gönderip duruyorlar. Memleketimizdeki gerginliğin, iç barışın sağlanmasının yolu CHP’nin tek başına hükümet olmasıdır. İnşallah bunları sandıkta yenip CHP’yi iktidar yapacağız. CHP’nin ilk iki sırası Ereğlili. Bende Ereğlili sayılırım. Burada iş yapıyorum, buradaki alışveriş merkezinde işyerlerim var. Bu anlamda şanslı bir ilçesiniz. İnşallah bakan oluruz. Bu memlekete bir şey vaad edemedikleri gibi bakan bile çıkartamadılar. Zonguldak’ı her konuda ihmal ettiler, bunu da itiraf ediyorlar zaten. Bu dönem hem CHP iktidar olacak hem de Ereğliler refaha kavuşacaktır” dedi.

 

MAZOT 1.5 TL OLACAK

 

Ziraat Odası Adil Pulat’a da ziyaret gerçekleştiren Turpcu, CHP iktidarında çiftçiye mazotun 1.5 TL’ye verileceğini ifade ederek, “Ülkemizde çiftçiye olan devlet desteği azaldı. 1.21 TL’ye mal olan mazotu 1.5 TL’ye tarımla uğraşan kesime ileteceğiz. Emeklilerimizle, taşeron işçilerimizle, TTK ile ilgili tek söz söyleyen parti CHP’dir. Ekonomiye canlandıracağız ve bu anlamda tarım ürünleri de piyasa hareketleneceği için daha rahat müşteri bulacaktır. Evine hiç para girmeyen ailelerle ilgili de 720 TL’lik bir desteğimiz olacağız. Genel Başkanımız o yüzden her gittiği yerde büyük destek buluyor. Ben tüm ziraat odası temsilcilerini bu anlamda Ereğli mitingimize bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Turpcu ziyaretlerini Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç’a ziyaret gerçekleştirdi. Muhtarların sıkıntılarını dinleyen Turpcu, yaşanacak bir Türkiye için CHP’ye destek istedi.