3 Aylık süreçte bin 600 yeni üye kaydı yapıldığını hatırlatan İlçe Başkanı Çakır gazetecilere yaptığı açıklamasında hükümet yatırımı olarak Ereğli tarihinin böyle bir yatırıma tanıklık etmediğini belirtti.

10 YENİ OKUL KAZANDIRILACAK

Çakır açıklamasında şunları söyledi: Öncelikle 50 trilyon maliyetli yeni bir 450 yatak kapasiteli hastane yapıyoruz. Bunun yanında hiçbir ilçeye kolay kolay verilmeyen bir Fen Lisesi inşaatımız devam ediyor. Eğitim alanında Ereğli'ye bu yıl 10 tane okul kazandırıyoruz. Kızılcapınar, Kurtlar, Ormanlı, Kırmacı Mahallesi, Ömerli-Ören hattına bir ilköğretim okulu, Kavaklık mahallesine bir ortaokul-İmam Hatip kazandıracağız. Çiğdemli köyü ve Kızılca'ya bir okul daha kazandırıyoruz. 2014 eğitim dönemine yetişecek toplamda 10 okulumuzu eğitimimize kazandırıyoruz. 

GÜLÜÇ-KEPEZ ARASI ASFALT OLACAK

Bununla birlikte Devrek yol ayrımında yılların sorunu olan trafik sorununu çözmek için bir köprülü kavşak yapıyoruz. Ereğli'mize Adliye Binası ve Vergi Dairesi hizmet binası Liman Başkanlığı binası kazandırıyoruz. Gülüç Köprüsünden Kepez'e kadar olan yolla ilgili Temmuz ayına kadar buranın asfaltını bitireceğiz. Bir diğer yatırım konumuz gençlik merkeziyle ilgili. 500 bin TL ilk ödeneği çıkarttık, 2 ayrı yer tespit ettik. Mayıs ayı sonunda bunu nihayete erdireceğiz ve 4 milyon TL'lik bir gençlik merkezi kazandıracağız Ereğli'mize. Tersaneler konusunda kredi desteği konusunda adımlarımızı attık ve kredi desteği sağladık ve yakın zamanda tersanemizde hareketlenmeyi hep birlikte göreceğiz. OSB konusunda bu yıl bine yakın istihdam sağlayacak bir çalışma yaptık.

HASTANEDE TEDAVİ OLMAYI ÖNERİYORUM

İktidarımızın yaptığı bu yatırımlara karşı, yerel yönetimlerin yaptıkları 20 senedir hep fotoğraflarda kalmış. Bugün Ereğli'ye yakışan bir belediye binamızı dahi yapamadılar. Özürlü insanımız yaşlılarımız gelse 2'nci kata çıkamıyorlar. Bunları yapmaktan aciz bir belediye ile karşı karşıyayız. Geçenlerde basına 'Ereğli'de AK Parti hizmet yapmıyor' diye demeç verdiler. Yaptığımız bu hizmetleri görmemek, duymamak için rahatsız olmak lazım. Kendilerine bir hastanede tedavi olmayı öneriyorum. Kendi sağlıkları için gerçekten önemli gidip bir tedavi olmaları. 

ŞAFAK SAYIYORUZ

Ereğli'de hala çirkin bir siyaset yaparak, koltuklarını koruma derdinde olanlar var. Ne yapıyorlar, 'Benim gibi düşünmüyorsan, benim dediğime oy vermiyorsan, senin petrolunun yolunu kapatırım' diyorlar, kimi belediye meclis üyesinin çocuğunu işten atıp, ekmeğiyle oynuyor, bundan daha aciz, daha çirkin bir siyaset olmaz. Bu siyaset anlayışı sonunda hakkettiği karşılığı bulacaktır. Artık Ereğli şafak sayıyor, bu kötü yönetimden kurtulmak için, Ereğli'nin kurtuluşu için bugünden itibaren şafak 337. Şeklinde konuştu.