CHP Kdz.Ereğli ve Alaplı İlçe Örgütleri  16 Kasım Pazar günü yapılacak olan Zonguldak Olağanüstü İl Kongresinde birlikte hareket etmek için anlaştı.

CHP Kdz.Ereğli İlçe Yönetimi ile Alaplı İlçe Yönetimi Alaplı İlçe başkanlığında bir araya gelerek İl Kongresi ile ilgili durumu değerlendirmesi yaptı. 16 Kasım ‘da yapılacak Kongre’nin CHP ‘nin Birlik, Kardeşlik, Dayanışma Kongresi olmasının önemi vurgulandı.

12 yıllık AKP iktidarında Zonguldak, Ereğli ve Alaplı’nın kan kaybettiği, Türkiye’nin AKP boyunduruğundan kurtulması için önümüzdeki genel seçimlerde CHP’nin birlik içinde çalışması gerektiği, bu nedenle de Zonguldak İl Kongresinden güçlü bir şekilde çıkması gerektiği belirtildi.

Kdz.Ereğli  ve Alaplı örgütlerinin CHP’nin başarısı için, Zonguldak Kongresinin Birlik- Kardeşlik- Dayanışma Kongresi olması konusunda ellerinden geleni yapacakları vurgulanan toplantıya Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ve yönetim kurulu üyeleri, Alaplı İlçe Başkanı Hüseyin Tosun ve yönetim kurulu üyeleri, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Gümeli  Belediye Başkanı Ahmet Saydam, Alaplı önceki dönem Belediye Başkanlarından Muhabbet Tezel ve  önceki İlçe başkanlarından Mehmet Altay da katıldı.

Ereğli ve Alaplı örgütlerinin iki kardeş İlçe olarak Kongre sonrasında ki süreçte de birlik beraberlik içinde hareket etmesi konusunda görüş birliğine varıldı.