AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, il yöneticileri, belediye başkanları, parti yöneticileri ve kalabalık davetli topluluğu katıldı. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır yaptığı açılış konuşmasında her ay bu toplantıları gerçekleştireceklerini belirtti. Divan Başkanlığını yapan Ali Kemal Karaca, "Önümüzdeki yıl Nisan ayında burada bu toplantıyı da yapmak istiyoruz, inşallah o toplantıda Ereğlili Belediye Başkanını da partimizden burada konuşturacağız" dedi.

"ARSA SATIŞINA ÇARŞI ÇIKTIK"

Meclis Üyeleri adına konuşmayı ise Mustafa Kalkan gerçekleştirdi. Kalkan, "Ereğli'de lale devri bitmiştir. Ereğli Belediyesi'ni önümüzdeki seçimlerde inşallah kazanacağız. Arsa satışı çıktı meclis üyeleri olarak bizler önerge üstüne önerge verdik. Sonuna kadar bu işin üzerinde durduk" sözleri ile konuştu.

"EREĞLİ BELEDİYESİNİ ALMALIYIZ"

Çaylıoğlu Belediye Başkanı Rıfkı Gültekin'de konuşmasına Ereğli Belediyesi'nin Ak Partili Belediyeler arasına katılması gerektiğine vurgu yaptı. Gültekin konuşmasında şunları söyledi: "İnşallah 2014 yılında Ereğli Belediye Başkanlığını Ak Partili belediye başkanına kazandıracağız. Almamız gereken en önemli belediyelerden biri Ereğli Belediyesi. Hiçbri şey zor değildir hiçbir şey imkansız değildir. Bugün kendini duayen olarak gören encümen seçmekten aciz olan bir insan var. Siyaset bir ekip çalışmasıdır"

"ONA BUNA SALDIRMAYA GEREK YOK"

AK Parti Alaplı Beediye Başkanı Faruk Çaturoğlu, toplantının Ereğli, bölge ve ülkeye hayırlar getirmesini temenni ederek başladığı konuşmasında, "Burada birlik ve beraberliğin en üst düzeyde olması gerekir. Ufak tefek kırgınlıkların ortadan kalkması lazım. Ona buna fazla saldırmaya fazla konuşmaya da gerek yok. Projelerinizi ortaya koyduğunuz zamaen bu işin başarıya ulaştığını görürsünüz"

ESKİ ÇALIŞMALARI ANLATTI

İl Genel Meclis üyeleri adına ise konuşmayı Nail Eski gerçekleştirdi. Eski, ilçe genelinde yapılan hizmetlere ilişkin bilgiler verdi. Eski, "Ereğli'nin yol ağı 750 kilometre Zonguldak il yol ağından daha fazla. 750 kilometrelik yol ağımızın 450 kilometresini asfaltladık diğe kalan kısmını da stabilize, bazı bölümleri parke veya beton şeklinde yapılmıştır. 2012 yılında 10.5 kilometre 2013 yılında da 3 kilometrelik yol asfaltını programını yaptık. 67 Köyümüze parke yardımında bulunduk ve yardımlarımız devam edecektir. Bazı köy yollarımız kış nedeniyle bozulmuştu bu yolların eksikliklerinin giderilmesi için para çıkarıldı" dedi.

"ÖNEMLİ BİR SEÇİM SÜRECİ"

Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu'da selamlama konuşmasında, "Önümüzde yerel seçimler, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri var. Kısa sürede bu kadar seçim gerçekleştirilecek. Başbakanımız Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ülke arasına sokacağız. Bunların ilk adımı yerel seçimler ile başlıyor. Çok başarılı bir seçim sürec geçireceğimizi ve ülkemizin önünü açacağımıza inanıyorum"

İL BAŞKANINDAN ÇÖZÜM SÜRECİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, "Ereğli ilçe teşkilatımızın danışma kurulu toplantısında bulunmaktan son derece mutlu olduk. Çok önemli bir süreç. Alaplı Belediye Başkanını anons ettiğinde eyvah dedim 1 saat konuşur. İyi o da konuşmasını kısa tuttu. Teşkilatlar olarak yoğun bir programdayız. Dolu doluya programlarımızı icra etmeye çalışıyoruz. Başbakanımızın da yeraldığı Kızılcahamam'a Zonguldak ve ilçe yöneticilerimiz ile gideceğiz. Teşkilatlarımızı diri tutmaya çalışıyoruz. Elbette yerel seçimler bizim için son derece önemli. Yerel seçimler öncesi ülke ve dünyadaki gelişmeleri de yakından takip ediyoruz. Çözüm süreci ile ilgili bir hafta önce konferans verildi Zonguldak'ta. Sadece Zonguldak'ta değil tüm İl'lerde çözüm sürecine ilişkin bilgiler verildi.

AKİL İNSANLAR DÖRT BİR YERDE

Akil insanlar ülkenin dört bir yanını dolaşıyor, süreç ile ilgili bilgi aktarıyor, halkın nabzını tutuyor, vatandaşın beklentisi nedir arzusu nedir politikası üretiyor. Özellikle şunu ifade etmek istiyorum çözüm süreci ülke, bölge ve dünya adına örnek bir süreçtir. 35 Yıldır terörle mücadele eden bir ülke silahları bırakarak uzlaşarak ortadan kaldırma cesaretini göstermiş bir iktidarız. Aslında bu süreç alkışlanacak bir süreç. Ne yazık ki ülkemizde yabancı ülkeler burada sadece bizim ülkemiz terörle mücadele etmiyor dışarıda gelişmiş ülkelerde çeşitli etnik kökenlerin terör mücadelesi ile boğuşuyor. Elbetteki onlarda bu terörden kurtulmak için büyük çaba sarfediyor. Tabi bulamadılar çok şükür biz zeminerini oluşturduk netice itibariyle iyi yerlere gidiyoruz. Çözüm süreci durup dururken olmadı. Şunu söylemek istiyorum ki biz her a yapılan İl Başkanları toplantısında Bakanlarımızın, Başbakanlarımızın süreç ile ilgili bazı bilgiler aktardığını yakından gördük. Nasıl oldu durup dururken PKK terör örgütü tamam dedi biz silahları bırakıp gideceğiz dediler. Aslında onlarda şaşırdılar zannettiler ki bir anda böyle bir karar alındı onlar da çektiler gittiler aslında bunun arka planı var. İstihbarat teşkilatımızın, hükümetimizin yapmış olduğu 2 yıllık bir çalışma var. PKK ve uzantıları böyle bir karar almak mecburiyetinde kaldı. 35 Yıldır silahlı mücadeleyi veriyoruz veriyoruz veriyoruz bir sonuç aldığımız yok insanlar ölüyor bizde dağda huzursuz yaşıyoruz artık belli bir yaşa geldik dediler bunu anladılar böyle bir karar aldılar. Kimseye verilmiş bir söz yoktur.

"EGE YÜZDE 55 TERÖRÜN BİTMESİNİ İSTEMİYOR"

Bundan her iki kanadın da çok büyük mutluluk duyduğunu buna destek verdiğini herkes iyi biliyor. Bu süreç başladığından bugüne kadar olan dönemde biz profesyonelce çalışan bir teşkilatız. Anketlere matematiksel rakamlara dayanarak halkımıza vaad ediyoruz. Yapılan anketlerde Doğu ve Güney Doğu'da PKK'nın terörün bitmesine destek veriyormusunuz sorusuna yüzde 90 bitsin diyor. Doğu ve Güneydoğu'da terörün bitmesin iistiyor musunuz dediğinizde yüzde 90'ı bitsin diyor. Karadeniz bölgesi yüzde 55, yüzde 44 bitmesin diyor. Ege'de 55 bitmesin diyor 45'i bitsin diyor. Tuzu kuru olanlar derdi olmayanlar srunu olmayanlar bu olaylar ile bu problemlerle detlenmeyenler acı duymayanlar bitmesin diyor. Niye o bölgenin ideolojik yapısı da belli. Biterse buradan MHP'de bitecek CHP'de bitecek. Niye bitecek özellikle MHP bunun üzerinden siyaset yapıyor bunun üzerinden politika yapıyor şehit cenazeleri geldiği zaman siyaset yaparlar, slogan atarlar, bir takım siyasi amblemlerle gündemde kalmaya çalışırlar, bu da bitecek ellerinde bu malzeme de kalmayacak. Saygı duyuyormusunuz duymuyoruz. Bu ülke insanının mutuz, huzursuz, başarısız, bölge insanının ızdırap, çile içerisinde yaşamasından mutluluk duyan bölge varsa onun fikirlerine saygı duymuyorum böyle bir insanlıkta olmaz. Çok önemli bir sürece gidiyoruz. Kısa sürede bu terör belasından hep birlikte kurtaracağız.

"MHP HEPTEN BİTMİŞ"

Zonguldak İlimizin genel seçimlerden bugüne kadar olan ankete baktığımızda yüzde 2.5 oranında oyumuzu arttırmışız, yüzde 47.5'dan yüzde 50'ye gelmişiz, yüzde 36 CHP, MHP hepten bitmiş yüzde 8 orannda. Bunda herkesin emeği var. Bizim teşkilat mensuplarımız ağır başlı insanlar, mütevazi insanlar. Bizim teşkilat mensuplarımız şovmen değil. Sokağa çıkıpta haykıran, bağıran, birilerie tehdit yapan, şantaj yapan yerel yöneticilerimiz yok. Asli görevlerimizi yapıyoruz. Zonguldak merkezi olarak hem de Ereğli ilçemiz olarak yerel anlamda çok büyük sorunlarımız, problemlerimiz olduğunu biliyorsunuz. Belediye başkanları ahkam kessede, meclis üyelerine, teşkilat mensuplarına, milletvekillerine atfen kendi üsluplarına göre söylediği sözler kendilerine yakışan sözlerdir.

"HEM ZONGULDAK HEM EREĞLİ AK PARTİLİ OLMALI"

Hem Zonguldak'ta hem Ereğli'de belediyelerin AK Partili olmalı. Ereğli'nin imkanı bütçesi Zonguldak bölgsindeki belediyelerden çok daha iyi. Hizmet anlamında en kötü belediyeden daha kötü hizmeti var. Bütün teşkilatlarımız bütün Ereğli halkı kenetlenmiş kilitlenmişdir. Ereğli'ye ne yapabiliriz teşkilatlar olarak projeler üretmeliyiz, vatandaşlarımız ile kapı kapı dolaşacağız, vatandaşların talepleri önerileri olacak o talep ve önerileri dikkate alacağız. Bizim teşkilatlarımız elbetteki nöbet değişimleri görev değişimler olur. Çaycuma'da bir teşkilat yapılanması içerisindeyiz. Ereğli'de de 8 ay süreli bir süreç oldu. Biz takıntısı olan değil hedefe kilitlenmiş hizmet aşkı içerisinde bu koltukları işgal eden arkadaşlarız. Asla ve asla birliğinizi beraberliğinizi bozmayın. Bize oy veren de vermeyende bizim insanımızdır. Bu duygular ile hareket ettiğimiz için halkımızın da teveccühünü kazandık.

EREĞLİ-DEVREK YOLU

Ereğli-Zonguldak, Zonguldak-Karaman arasında gecikmiş sorunlar var. Ne yazık ki Akçakoca-Alaplı arasındaki tünelleri 2 yıl içerisinde teslim ettiler kim güçlü bir müteahhit aldı bitirdi. Ereğli-Zonguldak arasında Ereğli-Devrek arasında bu işi alan müteahhitlr bunu başarılı bir şekilde yapamadılar. İhale sözleşme gereği yaptırım gücümüzde yok ihale tarihi bitmeden. Devrek bölgesinden başlayan çalışmalar devam ediyor ama buradan Güneşli bölgesinde çalışan müteahhit devam edemiyor. Karayolları bölge müdürümüz ile Ulaştırma Bakanımız Başknlığında bir toplantı yapıldı özellikle Zonguldak bölgesinde yapılan yapılacak ihaleler masaya yatırıldı. 2013 Yılında bunların ciddi anlamda ele alınması gecikmiş çalışmaların gözden geçirilmesi Bakanımızın Haziran ayı içerisinde Zonguldak'a bir program talep ettiğini bir denetleme yapacağını talimat verdiğini biliyorum.