Demokratik Sol Parti'nin kuruluşunun 28. yıldönümü dolayısıyla Ankara'da bir dizi etkinlik düzenlendi. Programlar kapsamında Anıtkabir ve Devlet Mezarlığı ziyaret edilirken, DSP Ereğli Belediye Başkan Adayı Recep Erdoğan ve Ereğli İlçe teşkilatı tam kadro Başkentteki resmi programlara katıldı.

 

Sabahın ilk ışında buluşup Ankara'daki programa katılmak için Kdz Ereğli'den hareket eden yaklaşık 50 kadar DSP'li, ilk olarak partinin genel merkez binasına gelerek, Genel Başkan Masum Türker ile buluştu.

Genel Başkan Türker öncülüğündeki DSP heyeti, Anıtkabir'i ve merhum Bülent Ecevit'in mezarını ziyaret etti. Etkinlikler, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde ki konferansla son buldu.

 

ANITKABİR VE DEVLET MEZARLIĞI ZİYARETLERİ

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Kdz Ereğli ve diğer il ve ilçelerden gelen parti teşkilatları ile birlikte Anıtkabir ve eski Başbakanlardan merhum Bülent Ecevit'in mezarını ziyaret etti.

Partililerle Atatürk'ün mozolesine çelenk sunan Türker, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. DSP heyeti, Anıtkabir yerleşkesindeki İsmet İnönü'nün mezarını da ziyaret ederek, saygı duruşunda bulundu.

Anıtkabir’de ki resmi törenin ardından partinin kurucusu merhum Ecevit'in mezarı ziyaret edildi. Türker ve partililer, Ecevit’in mezarına çelenk koydu ve dua okundu.

 

TÜRKER, EREĞLİ'DEN GETİRİLEN TOPRAĞI

ECEVİT'İN MEZARINA SERPTİ

Kdz Ereğli Belediye Başkan Adayı Recep Erdoğan, Ereğli ve Zonguldak’ın diğer ilçelerinden getirilen toprakları Genel Başkan Masum Türker’e verdi. Türker ve Erdoğan, Ankara’ya getirilen toprakları merhum Bülent Ecevit’in mezarına serpti.

Ereğli’nin DSP’li Belediye Başkan Adayı Opr. Dr. Recep Erdoğan ve teşkilat yöneticileri ile yakından ilgilenen Genel Başkan Masum Türker, Başkan Adayı Erdoğan aracılığı ile Ereğli ve Zonguldak halkına selamlar gönderdi.

 

“SEÇİME GİRMEKTEN VAZGEÇECEK MİSİNİZ? YOK YAA!”

DSP Genel Başkanı Türker, PM üyeleri ve Ereğli heyeti, Bülent Ecevit'i anma ve DSP'nin 28. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe katıldı. Burada ki konuşmasında önemli açıklamalar yapan Türker, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun DSP'nin CHP'ye katılması yönünde açıklamalarda bulunduğunu anımsatarak; "Bana arkadaşlar bu konuda ne diyorsunuz' dediler. Ben, 'ciddiyetsiz' dedim. Çünkü insan bir parti lideriyse, siyasi partinin kurumsal işleyişini biliyorsa karşısındakine saygı duyar, saygılı davranır ve ona göre yol alır. Bunu niye söylüyor! 'İçimizden bazı arkadaşları eritip, alttan acaba yanımıza bu duygularla, bu düşüncelerle birilerini alabilir miyim?' diye… Hatta onların özel ekipleri var. Öyle bir baskı kuruyorlar ki onların Türkiye'yi kurtarması için bize seçime girmekten vazgeçecek misiniz. Yok yaa! Demokratik Sol Parti'nin seçime girmemesi demek Türkiye'nin bölünmesi demektir" dedi.

 

Türker, sözlerine şöyle devam etti:

"Ben DSP'nin Genel Başkanı olduğum sürece bu lafların hiçbirine itibar etmem, kale de almam. 2007 yılında partimizi seçime sokmadılar. Bizi bir daha bu tuzağa düşüremeyecekler. Aslında tam tersine seyirci kalmak, oyları bir yere yönlendirmek kendimizi inkar etmektir. 2007 yılında partimizi seçime sokmadılar. Hepimiz içimiz ağlayarak o gün kaybettiklerimizi toparlamaya çalışıyoruz."

 

AKP VE BARZANİ BULUŞMASINDA NELER SÖYLEDİ?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile Diyarbakır'da bir araya gelmesini eleştiren Türker, Ecevit'in yaşanan süreci yıllar önce öngördüğünü söyledi. Türker; "Diyarbakır'da adeta bir eyaletin kuruluş törenine şahit olduk. Biz Ecevit'ten aldığımız terbiyeyle ve öğrendiklerimizle Türkiye'ye ve ulusal bütünlüğe sahip çıkmaktan asla vazgeçemeyiz" ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Masum Türker, partililer tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.