DSP Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Op. Dr. Recep Erdoğan, şahsına yönelik sosyal paylaşım sitelerinde  suçlayıcı yönde eleştiriler aldığına vurgu yaparak şöyle dedi: 

 

"Eleştirmelerin de sakınca yok. Kendi açılarından haklı olabilirler. Ben de düşüncelerimi yazma gereği duydum. Seçim sonuçları iyi değerlendirilirse, bu sonuçta Recep Erdoğan'ın ve DSP nin etkisi olmadığı çok rahatlıkla anlaşılır. 2009 da 5700 oy alırken CHP kaybetmemiş, 2400 oy alırken nasıl kaybediyor? Biz CHP nin oyunu aldıksa, MHP, Saadet partisi kimin oylarını aldı. Ben tamamen Ereğli de bu güne kadar yaptığım çalışmalara güvenerek yola çıktım. Sevildiğime inanıyordum. Yerel seçimde partiden öte aday önemli deniliyordu. CHP nin adayı da bu yönde oy istememiş miydi? Bana 2 tane CHP ye oy verecek insan oy verecekti ise, 5 tane AKP ye oy verecek insan oy verecekti. Ben çalışmalarımı adaylığımı açıklamadan önce yapmıştım zaten. Ama son anlarda seçim genel seçim havasına döndürülünce, iki kutuplu bir seçim oldu. 


Benim kisi bir duruştu. Geri dönüp bakılınca Don Donkişotluk denilebilir belki. Onurlu bir mücadele verdiğime inanıyorum. Başım dik, alnım açık. DSP yöneticilerinin önerileri ile, hiç başka bir beklenti içinde olmadan bu seçime katıldım. 2009 da da önerilmişti. O zaman kabul etmemiştim. Bu güne kadar hep inandığım şeyleri yaptım. Bunu da başaracağıma inanıyordum. Gerçekten umutluydum. AKP nin adayının bu yola başlarken hiç kazanacak umudu yoktu. Bunu her gittiği ortamdaki tavır davranışları ile belli ettiği gibi, yakınlarına söylemlerini de biliyorum. Onun amacı yeni hastaneye baş hekim olmaktı. Şanslı da bir adam. Şansı da yardım etti. Benim başka bir amacım yoktu. Tamamen kazanacağıma inanarak bu yola çıktım. Halk bir değişim olmasını istiyordu. Ve de değiştirdi. Halkın iradesine saygı duymak lazım.


Ben kendimi bitirdim. Eğer benim etkim oldu diye düşünülüyorsa , Ereğli'nin önünü açtım. CHP nin de önünü açtım. Herhangi bir partiden destek almadım. Hiç kimse ile işbirliği yapmadım. Hiç kimseye bir kırgınlığım yok. Ben yaşamla barışık bir insanım. Benim Ereğli’de bir tane kan bağı akrabam yok. Ama herkes benim akrabam diye düşünüyordum. Cenaze için gittiğimiz, Çiğdemli (Alakese)köyünde; eşi vefat eden insan dahil, 25 kişinin Erzincan da siyanür ile altın çıkarma işinde çalışıyor olması, beni etkiliyordu. Siyanür gibi zehirli bir madde ile çalışarak, Erzincan dan doğru Çiğdemli deki evine ekmek götürmek için uğraşmasına kayıtsız kalamıyordum. Bilmiyorum ama ben umursuyordu m. Çünkü ben herkesten idim, herkes de benden idi. Yada ben öyle zannediyordum. Sloganımızı onun için buna uygun olacak şekilde kendim yaratmıştım. Bizimkisi bir hizmet ideali idi. Ama iyi bir seçim kampanyası yapamadık. Çok yetersiz ve zayıf kaldık. Ereğli de yapılmayanları yapmaktı amacımız. Sadece Ereğli de olmayan profesyonel ligde bir futbol takımı oluşturmak Ereğli için önemli diye düşünüyordum. Bununla birlikte Ereğli’de iç turizmin canlanmasına ve ekonominin gelişmesine yol açar diye düşünüyordum. Bunu yapacak bir potansiyel Ereğli’de var. Yeter ki bu yönde düşünülsün. 


Şimdi; inşallah iktidar partisinden olan bir belediye başkanımız var. Ereğli halkı takip etsin. Tersaneler açılacak denildi. Üniversite öğrenci sayısını 10 binlere çıkartacağız denildi. Katlı otopark, kent meydanı, belediye hizmet binası yapmaktansa; bu ikisi daha önemli bence. Ereğli için hayırlı olsun. Saygılarımla."