AK Parti Gülüç ve Kandilli Belde Belediye Başkan aday adaylarıyla kaynaşma ve tanıtım toplantısı düzenledi. Milletvekili Candan tanıtım toplantılarında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

AK Parti Gülüç Belde Başkanlığı tarafından Büyük Anadolu Otelde düzenlenen toplantıda, Gülüç Belediye Başkanlığı için aday adayı olan 7 kişiyle kaynaşma ve tanıtım toplantısı yapıldı.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan, İl Başkanı Hamdi Uçar ve il yönetim kurulu üyeleri, Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör,  Gülüç Belde Başkanı Hasan Polat ve belde yöneticileri ile aday yakınlarının katıldığı toplantıda, Belediye Bakanlığı için Aday Adayı olan Seydi Demirtaş, Ahmet Uçar, Baki Çakır, Cemil Kibar, Ayhan Taşdelen, İsmail Yılmaz ve İsmail Tak, birer konuşma yaparak kendilerini tanıttılar.

 

GÜNGÖR’DEN ADAYLARA TAM DESTEK

Gülüç’de 3 dönemdir Belediye Başkanlığı görevini başarıyla yürütün ve yeni dönemde aday olmayan Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, toplantıda bir konuşma yaparak tüm aday adaylarına başarılar diledi. Gülüç’de bugüne kadar yaptığı çalışmalar hakkında kısa bilgiler veren Güngör, seçim süresi boyunca AK Parti’nin adayına destek vereceğini belirterek; “Öğrenmek istedikleri bir şey olursa her zaman emirlerindeyim. Gittikleri yerlerde, seçim çalışmaları sırasında karşılaşacakları her türlü sorular konusunda 24 saat telefonumdan ulaşabilirler. Ben kendilerinin yanındayım” dedi.

 

 

1 OY DAHA FAZLA NASIL ALIRIZIN HESABI

AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır da, ‘1 oy nasıl daha fazla alırızın hesabı’ içinde olduklarını belirterek; “Yetkili kurullarımız kararını verip adayımız teke düştükten sonra diğer aday adayı olan abilerimiz, adayımıza sonsuz destek verecektir. AK Parti kültürü bunu gerektirir. Birlik ve beraberlik içiresinde bir oy nasıl daha fazla alırızın hesabı içerisinde olmamız lazım. Bu seçim sen, ben, o seçimi değil, memleket meselesidir. 11-12 yıldır AK Parti’nin kazanımlarını 1 oy dahi aşağıya düşürerek tehlikeye sokmak, hiçbirimizin, bizden sonra geleceklerinde ödeyebileceği bir bedel değildir” dedi.

 

UÇAR: AYDIN GÜNGÖR BAŞARIYLA BİZİ TEMSİL ETTİ

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar da, Gülüç Belediye Başkan aday adaylarına bazı tavsiyelerde bulunarak; “Bu tür etkinlik ve programlar birliğimizin beraberliğimizin pekişmesi adına çok önemli. Siyasette iddialı olmak çok önemli. Heyecanlı, dinamik, enerjik  olmak başarının yarısıdır, diğeri de sabırlı olmaktır. Siyasette sabır çok önemlidir. Bu süreçte bir aday olacaktır. Diğer aday adaylarımızın küsmeden, sabrederek bu davaya hizmet etmesi, hem kendini büyütür hem de teşkilatı büyütür. Gülüç’te Aydın abi yıllardır hizmet etti, çok nazik, çok kibar, çok beyefendi bir insan olarak tanıyor ve biliyorum. Kendisine de çok saygı duyuyorum, kendisiyle çok güzel günlerimiz oldu, güzel başarılara imzalar attık, bundan sonraki süreçte de kendisinin tecrübesinden, bilgisinden birikiminden faydalanacağız. İnşallah Belediye Başkan Adayımız da Aydın abimizle diyalog içerisinde olacak, istişare içerisinde olacak. Gülüç’e çok farklı hizmetlere daha birlikte imza atacağız. Gülüç bizim açımızdan çok önemli. Biliyorsunuz, Ereğli belediyesi ile Gülüç belediyesi arasındaki bir takım ihtilaflar, kavgalar, çatışmalar, yani Ereğli Belediyesinin her zamanki tavırları, tutumları, kavgayla, çatışmayla, baskıyla, şiddetle vs. ne derseniz deyin, bu tarz duygular içerisinde Gülüç’ü devamlı sıkıştırmaya çalıştı ama sayın başkanımız burada dik durdu, onurlu bir şekilde partimizi temsil etti, kendisine çok çok teşekkür ediyorum. Son olarak şunu söylüyorum, Gülüç’ün Kandilli’nin Ereğli’nin Ormanlı’nın, Alaplı’nın mutlaka AK Partili olması lazım. Ereğli’yi almak için önce sağındaki solundaki yerleri mutlaka almamız lazım. Yoksa ayaklarımızdan bir tanesi topal olur. Merkezi hükümetle koordineli çalışabilmek ve yerel hizmetleri buralardaki insanımıza ulaştırabilmemiz için Bu belediyelerde AK Parti’nin bayrağı dalgalanmalıdır ” dedi.

 

CANDAN: BÜTÜN DÜNYANIN GÖZÜ ÜZERİMİZDE

AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan da aday adayları ve partililere, AK Parti’nin yurt dışı performansıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yurt dışında tüm gözlerin Türkiye’nin üzerinde olduğunu belirten Candan; “Biz görevimiz gereği, yurt dışına çok çıkmak zorunda kalıyoruz. Görevli gönderiliyoruz ve gittiğimiz yerlerde de konuşma yapıyoruz. Geçen haftada Karadağ Cumhuriyetindeydim. Gurur verici bir olay benim açısından, ben yıllar önce yurt dışında kaldım. Türkler bir köşede kalırdı genelde. Bu sefer gittiğimizde olay bambaşkaydı. Konuşmacı olarak en sona bizi koymuşlardı, çünkü balkanlarda Avrupa toplumundan önce biz geliyoruz. Bunun en büyük başarısı AK Parti’nin başarısıdır. AK Parti’nin balkanlara verdiği önemdir, sadece balkanlara değil, Uzakdoğu yâda verdiği önemdir. Ben oralara da gittiğimde aynı şeyleri görüyorum. Bu birlik-beraberlikten, kardeşlikten, dostluktan kaynaklanıyor. Bu birlik ve beraberlik dünyada bir etki yapıyorsa aynı zamanda ülke içindeki etkinin bir ürünüdür. Yani hepimiz beraberiz, içimizde çatlak bir ses yok, güçlü bir hükümetiz ve dünyaya da güçlü bir ses veriyoruz. Aynı güçlü sesi şimdi bu yerel seçimlerde de vermek mecburiyetindeyiz. Bütün dünya bize bakıyor, ‘acaba yüzde 50’nin altında oy alabilirler mi? Yüzde 50’nin altında bir oy alsalar da biz desek ki bakın AK parti inişe geçti, AK Parti’de çatlaklar başladı, tamam bu iş bundan sonra daha da hızlanır.’ Buna meydan vermemeliyiz. Meydan verirsek vebal hepimizin üzerine olur.  90’lı yıllar Türkiye Cumhuriyetinin kaybettiği karanlık yıllardır, birbirimize düştüğümüz yıllardır, Enflasyonların nerelere fırladığı, yazar kasaların atıldığı, insanların ay sonunu zor getirdiği bir dönemlerdi, çok çabuk unuttuk aslında.  Sabahın 4’ünde hastane kuyruklarında beklediğimizi, ilaç kuyruklarında beklediğimizi çok çabuk unuttuk. Fakat bu toparlanmadan sonraki her hangi bir güç kaybı, bizi çok daha zor duruma sokacak tır, çünkü dünya tüm dikkatiyle bizi bekliyor. ‘Acaba bir yerde bir şey olsa da Türkiye’yi biraz daha zayıflatabilsek.’ Aynısını Karadağ dada gördüm, dostlarımız elimizi tutarken bir başka tutuyor, ama oradaki bize haset besleyen belli ülkeler in sorularından da gözlerinde de öyle derin haset besledikleri açıkça görülüyor” dedi.

 

“EREĞLİ’SİZ BU CİVAR TOPAL KALIYOR’

Belde Belediye Başkanlıkları ve Ereğli Belediye Başkanlığını kazanmaları gerektiğini söyleyen Candan, şunları söyledi; “Bu 7 arkadaşımızın, dostumuzun, kardeşimizin, arasında gerçekte hiçbir kalite farkı yok. Ama bir tanesiyle yola gitmek zorundayız. Şu manaya gelmemeli. Biri açıklandıktan sonra diğerleri kötüydü de onun için iyisini seçtik manasında değil. Bir çok kriter var, bu bir çok kriterin içerisinde belki burada seçimi alabilmek için bir tek nüans farkı olduğu için o arkadaşımızla yola devam etme kararı alınmıştır, sebep budur.  Adayımız açıklandıktan sonra bütün arkadaşlarımızın kenetlenerek, hep beraber, Gülüç’ü yeniden AK Parti’ye kazandırmalıyız. Buda yetmez hep beraber Ereğli’yi almalıyız. Ereğli’yi almak artık bizim için bir borç haline gelmiştir. Çünkü Ereğli’siz bu civar biraz topal kalıyor. Bunun acısını hepimiz hep beraber çekiyoruz. Bu 7 arkadaşımızın hepsine tek tek başarılar diliyorum. Benim bu süreçte tanıdığım Aydın başkanıma özellikle teşekkür etmek istiyorum. Beyefendiliğiyle saygı duyduğum bir büyüğüm, bir abim diyeyim, hakikaten benim için çok büyük bir şans kendisini tanımış olmam. Milletvekilliğimin geçen 2,5 senesi içerisinde ben kendisi ile her görüştüğümde birazcık daha derinden tanıma fırsatı buluyorum. Keşke çok daha öncesinden tanısaydım diyorum ve gerçekten de istifade edebileceğimiz bir abimiz. Gülüç’e yaptığı hizmetlerinden ötürü kendisine teşekkür ediyorum.”

 

KANDİLLİ'DE ADAY ADAYLARI TANITIMI YAPILDI

AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan, İl Başkanı Hamdi Uçar, Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Gökçeler Belediye Başkanı Bekir Çolak ve Kandilli Belde teşkilatı ile Kandilli’de partinin aday adaylarının tanıtım toplantısına katıldı. Türkiye Taşkömürleri Kurumu Kandilli Misafirhanesinde gerçekleştirilen tanıtım toplantısında Kandilli Belediye Başkan aday adaylığı başvurusunda bulunan Mustafa Güldalı, Yusuf Uzun, Tuncay Aydın, Şenol Yıldız ve Bekir Çolak birer konuşma yaparak adaylıklarını değerlendirdiler. Diğer aday Resul Altıntaş şehir dışında olduğu için toplantıya katılamadı.

Aday adaylarının tanıtımının ardından konuşan Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan amaçlarının birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmek olduğunu belirterek, “Kandilli beldemizi de Ak Partili belediyeler arasında görmekten büyük mutluluk duyacağız. Hep birlikte beldemize neler yapabilirsek bunun çalışmasını ortaya koyacağız. Yıllardır tamamlanamayan Kandilli-Ereğli arasındaki yol güzergahı ile ilgili seçim dönemimde verdiğim sözlerden bir tanesiydi. Seçimlerin hemen ardından bu bölgede çalışmalar başladı ve yıllardır tamamlanamayan yol hizmete girdi. Gökçeler ve Kandilli Belediyeleri birleştiğinden buradaki belediyenin önemi daha da ortaya çıkacak. İnşallah küsmeden partimize daha fazla sahip çıkarak bu önemli yolda birlikte yürüyeceğiz” dedi.

Gülüç ve Kandilli’de gerçekleştirilen aday tanıtım toplantılarının ardından AK Parti heyetiyle Aday Adayları arasında, bölgeyle ilgili yapılacak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.