İlçe başkanlığındaki programa, AK Parti Zonguldak milletvekilleri Hüseyin Özbakır ve Faruk Çaturoğlu, Ak Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Emine Çift, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Mustafa Yavuz,Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır,  24. Dönem Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan,  İl genel ve belediye meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programında konuşan Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Yavuz, Mübarek ramazan ayında güzel bir şekilde oruçlarımızı tutarak ibadetlerimiz yaptık. Cenab-ı Allah yapmış olduğumuz ibadetleri ve tutmuş olduğumuz oruçları kabul etsin. Ramazanın sonunda ağız tadıyla bayram sevinci yaşıyoruz.” Dedi.

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ise konuşmasında, 7 Haziran seçimlerinde seçmen bize ortaklık yapın demiştir. Maalesef ortakların bir kısmı masaya gelmekten, oturmaktan çekindiğini söyledi

Dünya coğrafyasındaki Müslümanlara karşı işlenen zulümler ve savaşların devam ettiğini anlatan Çaturoğlu, şöyle konuştu:

“Dünya coğrafyasında Müslümanlara karşı işlenen zulümler ve Müslümanlara karşı işlenen savaşlar, katliamlar sona ermesini hep temenni ettik.  Ama temennimiz hep temennide kaldı, savaşlar hala devam ediyor. Dünyanın bütün coğrafyalarında Müslüman kanı akmaya devam ediyor. İnşallah yine temenni ediyoruz bu bayram gibi dünya da akan Müslüman kanının dinmesine, dünyanın barışına, dünya insanlarını refahına mutluluğuna inşallah vesile olmasını cenabı Allahtan niyaz ediyoruz. “

 

-Koalisyon Hükümetine Hazırız

 

Hükümet kurma çalışmaları devam ettiğini belirten Çaturoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bayramdan önce resmi temaslarda bulunuldu. Bizim heyetimiz CHP, MHP ve HDP heyetleriyle görüştü. İlk izlenimler alındı bayramdan sonra inşallah ikinci tur görüşmeler yapılacak. Biz umut ediyoruz ki hükümet kurulsun. Kurulmasını arzu ediyoruz. Bu seçeneği sonuna kadar genel başkanımız başbakanımız zorluyor. Bizlerde bunu arzu ediyoruz. Bizler masadayız diğer partilerinde masada olmasını kalmasını istiyoruz. Ama seçmenin vermiş olduğu mesajı net olarak algılamayan siyasetçiler var. Seçmenimiz 6 Haziran seçimlerinde tek başına kimseye iktidar vermedi. Ak Parti 10. kez şampiyon yaptı. Birinci parti yaptı. Yüzde 41 oy oranı aslında azımsanamayacak bir oy oranıdır. Ak Parti bu sahip olduğu oy oranıyla Türkiye'nin çimentosu ve omurgası olduğunu bir kez daha göstermiştir. Ak Partisiz hükümet kurulamayacağı ortaya çıkmıştır. Ancak seçmen bize ortaklık yapın demiştir. Maalesef ortakların bir kısmı masaya gelmekten oturmaktan çekinmektedirler. Siyasi partililerin kuruluş amacı tek başına veya koalisyon halinde memlekete hizmet etmektir. Kim bu görevden seçmenin kendisine verdiği görevden kaçınırsa ilk erken veya genel seçimde de seçmenin onu cezalandıracağını seçmen kendisi bize ifade etmektedir. Biz Ak Parti camiası olarak koalisyon hükümetine hazırız olması anayasanın hükmü gereğince de önümüzde seçim var. Partiler bizle koalisyon yapmazlarsa bizde halkımızla koalisyon yapar erken seçimde tek başımıza iktidar oluruz.”