"EREĞLİ halkının yoğun baskısı ile genel merkez geri adım attı ve seçimi kazanabilecek tek aday adayı olan sayın Halil Posbıyık aday yapıldı, seçimin sonucunda bunun doğruluğu kanıtlandı."

25 ve 26. dönem CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu yerel seçimleri değerlendiren açıklamasında Ereğli’deki seçim başarısına vurgu yaparken  “EREĞLİ halkının yoğun baskısı ile genel merkez geri adım attı ve seçimi kazanabilecek tek aday adayı olan sayın Halil Posbıyık aday yapıldı, seçimin sonucunda bunun doğruluğu kanıtlandı” dedi.

Ülkenin yerel seçimlere büyük ekonomik kriz ve ona bağlı olarak yoğun işsizlik ve yoksulluk kıskacında girdiğine dikkat çeken Turpcu,  Zonguldak’ta ise kömür madenciliğindeki işsizliğin ve Ereğli’deki tersanelerin iş yapamaz hale gelmesinden dolayı,  büyük şehirlere göç dalgasının neredeyse kaderimiz olduğunu kaydederek, görüşlerini şöyle sıraladı:

“ÇALIŞMALARA ORTAK EDİLMEDİK”

Yerel seçimler öncesi partimizin ilçe ve il danışma kurullarında bu yenilgilerimizin nedenlerini ve yanlışları anlattım.  Yerel seçimlere CHP’nin hep birlik içerisinde hazırlanmamızı ve bunun koşullarını da dile getirmeme rağmen parti içerisinde muhataplarımızca dikkate alınmadık, çalışmalara ortak edilmedik. Niye alınmadık derseniz, akılları sıra başarıya ortak istemiyorlardı, ama partiyi yenilgiye uğratıp Zonguldak belediyesini AKP’ye kaptırınca bu gün yapmaya çalıştıkları gibi başarısızlıklarına ortak arıyorlar. Halbuki 2015 seçimlerinde ve 16 Nisan 2017 referandumunda başarılı olmuş olan örgüt, 24 Haziran ve 31 Mart’ta başarısızlığa uğratılan aynı örgüttü!

“BAHANELERE SIĞINIYOR”

Zonguldak’ta seçimi kaybetmemizden sonra özeleştiri vermesi gerekenler başka bahanelere sığınmaya çalışıyorlar, partinin tüm kadrolarının seçimlerde seferber olmalarının yolu gönüllü birlikteliktir, bunun yolu da parti içi demokrasi yani önseçimler ve  eğilim yoklamalarıdır, sihirli formül budur.

Siz tepeden inme olarak adayımız budur, meclis üyelerimiz de şunlardır diye partililerin önüne partililerin bir oluru olmadan koyarsanız başarıyı da tesadüflere bırakmış olursunuz.

Zonguldak genelinde olduğu gibi adaylar tutarsa kazanırsınız, tutmazsa kaybedersiniz.

EREĞLİ’DE HALKIN İSTEĞİ

Eğer EREĞLİ adayımızda Zonguldak adayımızın tespitinde olduğu gibi halkımızın değil de kişilerin isteklerine göre belirlenmiş olsaydı kesinlikle Ereğli’yi de kaybetmiş olurduk.

EREĞLİ halkının yoğun baskısı ile genel merkez geri adım attı ve seçimi kazanabilecek tek aday adayı olan sayın Halil Posbıyık aday yapıldı, seçimin sonucunda bunun doğruluğu kanıtlandı.

Zonguldak adayımız nasıl olsa halk bize oy veriyor, seçimi alırız mantığıyla tespit edildi, belediye meclisi de aynı mantıkla oluşturulunca yenilgimizin kapısı aralandı.

“KUSURU OLANLAR HESAP VERMELİDİR”

CHPnin 24 Haziran genel seçimleri ve 31 Mart Zonguldak yenilgilerinin nedenleri tekrar araştırılmalı, sorumlular ve kusuru olanlar parti  örgütlerimize ve partililerimize hesap vermelidir.

Birden fazla iddialı aday adaylarının olduğu merkezlerde eğilim yoklaması veya ciddi anketler yapabilseydik Zonguldak-Kilimli-Kozlu gibi kaybettiğimiz  belediyeleri kaybetmeyebilirdik.

Birde seçime 5 kala ilçe yönetimlerinin görevden alınması sürece zarar verdi.

Sonuç olarak Zonguldak, Kilimli, Kozlu gibi ciddi kayıplarımızın yanında EREĞLİ’yi ve 15 yıl sonra Devrek’i ve 25 yıl sonra Bakacakkadı’yı aldık. Belediye seçimini kazandıktan sonra CHP’yi terk edenden Saltukova’nın hesabı  soruldu!

Başarı sağladığımız beldelerimizin yanı sıra iyi hazırlık yapmadığınızdan dolayı ilçe ve belde belediyelerinden kayıplarımız oldu.

“ÖNSEÇİMLERİ KURUMSAL HALE GETİREMEDİK”

Her yenilgiden ders almamız gerekirken bunu yapamıyoruz, çünkü parti içi demokrasi ve önseçimleri kurumsal hale getiremedik, nedenleri daha geniş bir yazının konusu. Zonguldak genelinde belediye ve il genel meclisi seçimlerini kazanan tüm arkadaşlarımızı kutluyorum.

Ayrıca belediye başkanı seçilen AKP ve İYİ Parti’li belediye başkanlarını kutluyor halkımıza yapacakları hizmetlerde başarılar diliyorum.