CHP Zonguldak Milletvekili Adayı Ünal Demirtaş, beraberinde CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, partinin ilçe ve belde yöneticileri ile birlikte Ereğli’ye bağlı Ormanlı’da vatandaşlarla buluştu.

Ziyaretlerde özellikle emekliler, gençler ve bayan seçmenlerin Demirtaş’a yakın ilgisi dikkat çekti. Seçim çalışmaları kapsamında CHP’li yöneticiler, bazı vatandaşlara parti rozeti de taktı.

Bir emekli, “Bu güne kadar oy istemek dışında bizi düşünen olmadı, bu seçimde CHP bizi de düşündü. Bu seçimde siyaset değil, ekmek kavgası var bizim için. Bu yüzden CHP’ye oy vereceğim” dedi.

CHP Adayı Demirtaş, partisinin emeklilere yönelik vaatlerinin tamamını iktidara gelmelerinden itibaren ilk yüz günde gerçekleştirecekleri taahhüdünde bulundu.

Demirtaş, Ormanlı’da emekli madenci olan babası Yılmaz Demirtaş’ın mesai arkadaşlarına da hal hatır sorma fırsatı buldu.

Çalışmalarda parti üyelerinin de vatandaşlarla yakın iletişim halinde olduğu dikkat çekti.


“BİR DAHA OY VERİRSEM”

 

Demirtaş ziyaret ettiği esnafın da yakın ilgisiyle karşılaştı. Daha önce üç seçim iktidara oy verdiğini anlatan bir esnaf ekonomik sıkıntılardan yakındı.

Esnaf,  “Bizi getirdikleri duruma bakın. Siftah yapacağız diye saatlerce bekliyoruz. Bir daha oy verirsem ellerim kırılsın” dedi.  Esnafın sözleri CHP’liler tarafından alkışlarla karşılandı.

 

“HER YERDE AYNI SIKINTILAR VAR”


Demirtaş, Ormanlı çalışmalarını değerlendirirken, “Her yerde olduğu gibi Ormanlı’da da gerek emeklilerimiz, gerek gençlerimiz, gerekse esnafımızın aynı sıkıntıları yaşadığını gözlemliyoruz. Emeklimiz geçinemiyor, gençlerimiz işsiz, esnafımız çarkı çevirmekte güçlük çeker hale gelmiş. CHP olarak bu dönemde ekonomi odaklı, vatandaş odaklı bir seçim bildirgesi yayınladık. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin en büyük sorununun işsizlik olduğunu biliyor. CHP iktidarının temel mücadelesi işsizlik ve yoksulluğa karşı olacak. Bize yakın ilgi gösteren Ormanlılı hemşehrilerime teşekkür ediyorum” dedi.