CHP Zonguldak Milletvekili, TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Ali İhsan Köktürk ve CHP Bartın Milletvekili, TBMM Katip Üyesi Muhammet Rıza Yalçınkaya Karabük CHP İl Başkanlığı ve CHP Safranbolu İlçe Başkanlığınca yapılan davet ve düzenlenen program çerçevesinde Karabük Safranbolu ilçesinde partililer ve halkla buluştular.

 

Öncelikle, Safranbolu İlçe binasında CHP yöneticileri ve belediye başkanı aday adaylarıyla bir araya gelen Köktürk ve Yalçınkaya daha sonra birlikte esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

 

Esnaf ziyaretinin ardından Safranbolu pazaryerinde üretici ve pazarcı esnafıyla bir araya gelen Köktürk ve Yalçınkaya esnafın ve pazaryerinde alış veriş yapan Safranboluluların sorunlarını dinleyip düşüncelerini aldılar.

 

Ardından, küçük sanayi sitesini ziyaret eden Köktürk ve Yalçınkaya, Safranbolu Öğretmenevinde eğitim emekçileriyle bir araya geldiler.

 

Safranbolu ve Karabük yerel basını ve yerel televizyonuyla bir söyleşi gerçekleştiren Köktürk ve Yalçınkaya, Zonguldak – Bartın ve Karabük’ü bir bütün olarak gördüklerini, Cumhuriyetin ilk ili olarak ülke ağır sanayisine omuz veren Zonguldak – Bartın ve Karabük’ün AKP iktidarı ile birlikte sıkıntılı bir dönemden geçtiğini vurguladılar.

 

Köktürk, yerel televizyona yaptığı açıklamalarda; “Filyos Limanının ve Batı Karadeniz Kalkınma Projesinin Zonguldak’la birlikte Bartın ve Karabük’ün de, umudu olduğunu ancak bugüne kadar, AKP’nin 12 yıllık iktidarında Filyos Limanı için tek kuruş ödenek ayrılmadığını belirterek, Zonguldak’ın, Karabük’ün ve Bartın’ın kamu yatırımlarında hak ettiği payı alamadığını, bölgenin göç verdiğini, işsizliğin ağır boyutlara ulaştığını, temel kurumların, üvey evlat muamelesi gördüğünü” vurguladı…

 

Ayrıca, bir araya geldikleri emeklilerin sıkıntılarını dinleyen Köktürk ve Yalçınkaya; “emekliler için gerçek bir İntibak Yasasına ihtiyaç olduğunu, bunun için de Cumhuriyet Halk Partisinin iktidara gelmesi gerektiğini” sözlerine eklediler.