Çaycuma TSO Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Kamitoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Serhat Dereli ve Fatih Özkütük, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Karakaş,  Eski CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Çaycuma Eski Belediye Başkanı Mithat Gülşen ile Çaycuma Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, Zonguldak Eski Milletvekili ve TBBMM Eski Başkanı Köksal Toptan’ın Ankara’daki Çalışma Ofisi’nde bir araya gelerek Filyos Projesi başta olmak üzere bölge sorunlarıyla ilgili istişare toplantısı gerçekleştirildiği bildirildi.

 

Açıklama şöyle:

 

Toplantıda Zonguldak siyasetinin yapısı, Filyos Projesi ve Endüstri Bölgesi’nin bugün geldiği nokta ve geleceği ile ilgili görüşler paylaşıldı.  Köksal Toptan ile yapılan istişare toplantısının ardından Bilim sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na geçerek Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Yaşar Öztürk’le görüşüldü.

 

Çaycuma TSO Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Kamitoğlu yapılan toplantı ve görüşmeler sonrasında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 “Çaycuma TSO olarak, merkezinde yer aldığımız Filyos Projesi ile ilgili konuların sıkı bir şekilde takibini yapabilmek adına bu konuda çalışmış, emek vermiş, tüm devlet büyüklerimiz ve Çaycuma’nın ileri gelenleri ile bir araya gelerek istişare toplantıları yapıyoruz. Sayın Köksal Toptan ile yapmış olduğumuz; Yönetim Kurulumuzun yanı sıra Eski Zonguldak Milletvekilimizi Ali İhsan Köktürk, Odamızın da başkanlığını yapmış Eski Çaycuma Belediye Başkanımız Mithat Gülşen ve Çaycuma Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanımız Hayri Kandemir’in de katıldığı toplantı da oldukça verimli geçti. Sayın Toptan’ın bilgi ve deneyimleri ile konuya daha hakim olduk. Öncelikle Filyos Endüstri Bölgesi’nde hiçbir şekilde çevre kirliliğine yol açacak yatırımlara izin verilmeyeceğinden emin olduk ve kendisi bize Filyos Endüstri Bölgesi’nde gerçekleşmesi öngörülen yatırımların yüksek ve orta yüksek teknolojiye ait sektörlerde olmasının planlandığını ve Filyos Vadisinde Termik Santral, Çimento, Demir Çelik gibi çevreye zararlı sektörlere ait yatırımların planlarda yer almadığı bilgisini ve garantisini verdi. Ayrıca Türkiye’nin en önemli üç yatırımından biri olduğunu vurgulayarak “Türkiye’nin en önemli üç yatırımı var; Adana Ceyhan’da Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi, Karaman’daki Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi ve Çaycuma’daki ihracat yönelik teknolojileri üretecek Filyos Karma Endüstri Bölgesi.” dedi. Yine Zonguldak’tan Filyos Limanına bağlantıyı sağlayacak 28 kilometre uzunluğunda ve 9 tünelden oluşan, Karadeniz Sahil Yolu gibi çevre tahribatı yapmayacak şekilde hazırlanan duble karayolunun hayata geçmesiyle Filyos Projesi’nin Zonguldak merkeziyle de bütünleşmesi mümkün olacaktır. Ayrıca artık sadece Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın koordinasyonundaki projede idari bütünlüğün sağlanması ile çalışmalardan daha çabuk sonuçlar alınmasını bekliyoruz. Toplantı sonrası ziyaret ettiğimiz Sanayi bölgeleri Genel Müdürümüz Sayın Yaşar Öztürk ile yaptığımız görüşmede de bir anlamda bunun teyidini aldık. Zonguldak, Bartın, Karabük illerinin ve tüm Batı Karadeniz’in geleceği olarak gördüğümüz Filyos Vadisi’nin planlandığı gibi şekillenmesi ve yatırımların gerçekleşmesi için takipçisi olacağız. Seçimler sonrasında daha yoğun bir görüşme ve toplantı trafiği ile hızlandırmak için ilgili kişi, kurum ve kuruluşlarla işbirliği ve koordinasyon halinde Projeyi hayata geçirmek için çalışacağız.”