Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan toplantıda divan Başkanlığına Ak Parti eski İlçe Başkanı Kemal Ersöz, yaptı.

 

Ak Parti Alaplı İlçe Başkanı Mustafa Yavuz yaptığı konuşmada, "Alaplı Devlet Hastanemiz şu anda D sınıfı bir hastane buraya C sınıfı yapmak için Milletvekillerimizle birlikte çalışmalarımız var. İnşallah buraya C sınıfı yaparak daha çok doktorun İlçemize hizmet etmesini sağlayacağız. Gençlik Merkezi ile ilgi ihalesi yapılarak yer teslimi yapıldı" dedi.

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ise konuşmasında,Yerel yönetimle merkezi idare kavga halinde olduğu zaman orada sıkıntılar olacağını belirterek şöyle konuştu:

 

"Burada özelikle üzerini çizmek istiyorum ki biz, siyasi parti farkı gözetmeksizin  Zonguldak'ın bütün yerel yönetimlerine iyi ilişkiler içerisindeyiz ve iyi ilişkiler içerisinde olmak istiyoruz. Ama buradan da şunu rica ediyoruz. Yerel yönetimlerimizin de bazı siyasi söylemlerle bu hizmetlerimizi bu çalışmaları,bizim bu yaklaşımımızı bu gayretlerimizi de sabote etmemeleri gerekir. Bu çok önemli bir noktadır. Aksi taktirde burada yerel yönetim farkı gözetmeksizin genel yönetimle iş birliği halinde çalışıldığında orada randıman alınır, yatırım olur, yüzler güler ama yerel yönetimle merkezi idare kavga halindeyse orada sıkıntı olur."

 

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır'da Zonguldak'ta tren yoluyla ilgi büyük sıkıntılar olduğunu ifade ederek, "Karabük-Zonguldak arasındaki tren yolu problemini bu ay sonunda çözeceğiz" diye konuştu.

 

Daha sonra 1 Kasım seçimlerinde en çok oyu alan köylerin başkanlarına, plaket takdim edildi.