CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Gaziler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Kartal, “Şehitlerimiz ve gazilerimiz, toprağı vatan, insanları ulus yapan değerlerin başında gelmektedir” dedi.

CHP Kdz. Ereğli İlçe Örgütü adına açıklama yapan Kartal, şu görüşlere yer verdi:

“19 Eylül Büyük Önder Atatürk’e 1921 yılında Mareşallik rütbesi ile gazilik unvanının verildiği gündür.

Gaziler günü olarak kutladığımız bu gün aynı zamanda Kahramanlık Günü’dür. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, toprağı vatan, insanları ulus yapan değerlerin başında gelmektedir.

İslamiyet öncesi ve sonrası Türk tarihinde şehitlik ve gaziliğin büyük bir onuru vardır.

Türk ulusu bunun en güzel örneklerini tarihi boyunca göstermiştir. Özgürlük, Bağımsızlık, Yurtseverlik kavramları her Türk insanının büyük değer verdiği kavramlardır ve bunlar için gerektiğinde şehit ya da gazi olmayı büyük bir onur saymaktadır.

Çanakkale’de, Sakarya’da Dumlupınar’da, Kore’de, Kıbrıs’ta, Güneydoğu’da terör saldırılarında vatanın her santimetre karesinde canlarını ortaya koyan, gözlerini, kollarını, bacaklarını, sağlıklarını kaybeden gazilerimize çok şeyler borçluyuz.

Bugün onların çoğu, arkalarında bağımsız bir vatan ve olağanüstü destanlar bırakarak bu dünyadan sessizce gittiler, gidiyorlar. Yaşayan gazilerimize sahip çıkmak tüm toplumun en büyük görevlerinden biridir.

CHP Kdz. Ereğli İlçe Örgütü olarak en başta büyük önder Atatürk olmak üzere, şehitlerimizin ve gazilerimizin aziz anıları önünde saygı ile eğilirken Gaziler Günü’nü kutluyoruz.”