CHP Grup Sözcüsü Özyağcı ve AK Parti Meclis Üyesi Kalay, Ereğli Belediye Başkanı Uysal'ı yaptırdığı anket nedeniyle eleştirdi.

Özyağcı, "Siz bizim belediye başkanımız olarak meclis üyelerinden bu kadar uzak mısınız ki anketle meclis üyelerine soru sorduruyorsunuz? Sizin, 'şu tarihte şu saatte konuşalım' demeniz bile yeterli, oturup konuşabiliriz", Kalay, "12 Yıldır meclis üyesiyim bu kadar aşağılandığımı hiç görmedim, buna müdahale edin. Telefonla anket için arananların yüzde 80'i ciddi tepki verdiler. Bu anketteki sorular benim belediye başkanımın altını oyan sorular" sözleri ile konuştu.

Ereğli halkı ile arasına kimsenin duvar öremeyeceğini vurgulayan Başkan Uysal, "Bizler de aslında çağın refleksine göre hareket etmeniz gerekir. Çağın ruhunu yakalamaktır.Halka hizmet noktasından asla vazgeçmeyeceğiz. Hani derler ya 'Rüzgara söz geçiremiyorsak gemiyi terk edecek halimiz yok' anketler yapılır, kolay. Çok da bunları problem etmeyin" sözleri ile yanıt verdi.

 

 

Kdz.Ereğli Belediye Meclisi Haziran ayı ilk toplantısını Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonunda Hüseyin Uysal Başkanlığında gerçekleştirdi. Ak Parti'den 6, CHP'den 3 meclis üyesinin çeşitli mazeretleri nedeniyle katılamadıkları Haziran ayı meclis toplantısında Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal tarafından yaptırıldığı iddia edilen anketlere yönelik AK Partili Meclis Üyesi Yusuf Kalay ile CHP Grup Sözcüsü Özkan Özyağcı'dan tepki geldi.

 

BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Terör saldırısında şehit edilen Zonguldak'lı uzman çavuş Okan Korkut'a başsağlığı dileyerek konuşmasına başlayan Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Uysal, "Vatan, millet, bayrak uğruna şehit olmuş bütün şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum, önlerinde saygıyla eğiliyorum" dedi.

Ramazan ayı için Ereğli Belediyesi'nin tüm hazırlıklarını tamamladığını anlatan Başkan Uysal, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Yaşlılar ve Gençler Evinde iftar programları düzenleneceğini belirtti.

Meclisin resmi oturumu öncesi CHP Grup Sözcüsü Özkan Özyağcı söz alarak Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal tarafından yaptırıldığı iddia edilen anket ve yeni oluşturulan Ereğli Belediyespor yönetimine ilişkin eleştirilerde bulundu.

 

"ŞU TARİH ŞU SAATTE KONUŞALIM DEMENİZ YETERLİ"

Özyağcı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Anketler Ereğli halkına sorulabilir, siz bizim belediye başkanımız olarak meclis üyelerinden bu kadar uzak mısınız ki anketle meclis üyelerine soru sorduruyorsunuz? Sizin, 'şu tarihte şu saatte konuşalım' demeniz bile yeterli, oturup konuşabiliriz. Meclis üyesi arkadaşlarımız CHP grubu adına söylüyorum AKP'li arkadaşlarda kendileri bilir. Meclis üyesi olarak biz anketle bu sorulara cevap verecek ortamda değiliz. Ereğli halkı tabi ki cevap verebilir, bundan doğal birşey yok.

 

"EREĞLİ BELEDİYESPOR BAŞARISIZ"

Ereğli Belediyespor'un geçtiğimiz günlerde yönetim kurulu seçimleri yapılmış. Ereğli Belediyespor'un son 2 sezonu maalesef belediyemizin meclis üyelerinin katkıları olmasına rağmen herhangi bir başarı elde edilemedi. Bakıyoruz ki şuanda da yeni seçilen arkadaşlarımız futbol ile çok alakalı olmayan yönetimde ilgili olmayan, Ereğli halkı ile bütünleşmeyen yeni yönetimi tekrar yönetime getirip de Ereğli Belediyespor'u teslim ederseniz hüsranlarla neticelenir. Ereğli halkı ile ticareti ile bütünleşecek bir takım kurulabilmeli. Sadece belediyein müdürleri ile meclis üyeleri ile bu yürümez. Ben 1 yıl yaptım siz 2 yıl yaptınız. Bu işi anlayanlara teslim etmek lazım"

ANKETİN İÇİ SAÇMALIKLARLA DOLU

AK Partili Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay, meclis toplantısı öncesi söz alıp almama konusunda tereddütte kaldığını hatırlatarak konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Özkan Bey'i çok üzdüğünü söyledi inanın bu olay. Bir telefon geldi Yusuf Kalay ile mi görüşüyoruz. 'Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ın selamı ile sizi arıyoruz', 'Sizinle anket yapmak istiyoruz' dediler. Ben siyasi hayatımın Ar-Ge çalışmaları ile geçirdim. Anketin içi saçmalıklarla dolu. Burada ne amaçlanıyor bilmiyorum.


"BU KADAR AŞAĞILANMADIM"

Belediye meclis üyeleri ile böyle bir anket yapılamaz. Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlar yerden göğe kadar haklılar. Bu belediye başkanı ile belediye meclis üyeleri arasına duvar örmektir. İletişimi koparmak demektir, hangi karga kılavuzlar bunu size akıl edip yaptırmışlarsa çok büyük yanlış yapmışlar. Aynı anketi Kaymakama, Emniyet Amirine soruyorlar. Soruları görmediyseniz vahim bir durum. 12 Yıldır meclis üyesiyim bu kadar aşağılandığımı hiç görmedim, buna müdahale edin. Telefonla anket için arananların yüzde 80'i ciddi tepki verdiler. Bu anketteki sorular benim belediye başkanımın altını oyan sorular"

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal da kendisine yönelik eleştirilere yanıt verdi. Ereğli halkı ile arasına kimsenin duvar öremeyeceğini anımsatan Başkan Uysal, 'Rüzgara söz geçiremiyorsak gemiyi terk edecek halimiz yok' ifadesine yer verdi. Uysal'ın açıklamaları da şu şekilde:

 

"BİZ GELDİĞİMİZDE TAKIM 2 VEYA 3. LİGDE DEĞİLDİ"

"Halk ile bütünleşmeyen cümleniz tamamen yanlıştır. Meclis üyeleri halk ile bütünleşen insanlardır. O insanlar atama ile gelmedi. Halk ile bütünleşmeyen sözünü hoş karşılamıyorum. İkincisi biz göreve geldiğimiz zaman takım ikinci lig, üçüncü ligde oynamıyordu, bölgesel amatör ligde oynuyordu. Çok para yatırmak çok ilgilenmek çok fazla transfer yapmak, çok büyük ilçe olmak, çok küçük ilçe olmak, iyi olmak bazen başarıları getiremeyebiliyor. Bu tamamen jenerasyon yakalanması ile ilgili olan birşey. Türkiye'den nüfusu çok daha küçük ülkeler çok daha başarılı olabiliyor, çok büyük ülkeler de başarısız olabiliyor. Çok farklı birşey bu.

 

"BAŞARIDA AHLAK İSTİYORUM"

Ben başarıda şunu istiyorum, ahlak. Onun haricinde fazla da birşeye girmek istemiyorum. Tabiki bunlarla önümüzdeki günlerde hazırlığını da yapacağız. En büyük sorunumuz toplum olarak bir araya gelip de bir konuyu tartışamıyoruz. Sadece bizim ilçemizin bizim toplumumuzun sorunu değil bütün ilçelerde yaşanan bir sorun.

 

ANKET ELEŞTİRİLERİ

Tabiki bu kanaat önderleri dediğimiz meclis üyesi dediğimiz, çalışan personel dediğimiz veya halk dediğimiz insanlarla anket çalışması yapılabilir. Örneğin sizler sorulara bizlerin karşısında çok farklı cevap verebilirsiniz ki kaldı ki ben anketin nasıl yapıldığını soruları dahi bilmiyorum. Bu anketler yapılabilir, ne derler anket. Çağımızın gereğidir. Bizler de aslında çağın refleksine göre hareket etmeniz gerekir. Çağın ruhunu yakalamaktır.Halka hizmet noktasından asla vazgeçmeyeceğiz. Hani derler ya 'Rüzgara söz geçiremiyorsak gemiyi terk edecek halimiz yok' anketler yapılır, kolay. Çok da bunları problem etmeyin. Halk ile kimse arama duvar öremez, örmesi de mümkün değil"

Meclis gündeminde yer alan konular ilgili komisyonlara havale edildi.

Öte yandan meclis toplantısında Ereğli'de sıklıkla konuşulan "Butik Hastane" projesindeki butik ismini CHP'li meclis üyelerini eleştirdi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)