Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı Kılçak Muhtarı Ahmet Uysal ve 50 muhtar, CHP Milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Şerafettin Turpçu’yu mecliste ziyaret ederek, Alaplı köylerinin ve Alaplı'nın sorunlarını içeren dosya verdiler.

TBMM Halkla İlişkiler Binası’ndaki konferans salonunda yapılan görüşmede, aslında bu görüşmenin Zonguldak’ın iktidar ve muhalefet ayrımı yapılmaksızın 5 milletvekilinin bir arada olduğu bir salonda ve tüm milletvekilleri ile yenilen bir yemekte daha büyük bir anlam kazanacağını ve Zonguldak Kamuoyuna birlik beraberlik mesajı verilebileceğini düşündükleri için bu yönde bir çaba sarf ettiklerini aktaran Ünal Demirtaş, AKP’li vekillerin programlarının uymaması nedeniyle bunun gerçekleştirilemediğini belirtti.

Demirtaş, “CHP’nin ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ‘Köylü milletin efendisidir’ diyerek, köylüye verdiği önemi göstermiştir. Partimiz de bu anlamda köylüye büyük önem vermektedir” dedi.

MUHTARLARA HER TÜRLÜ DESTEK VERİLECEK

Kendisinin ve Şerafettin Turpçu’nun köyde evleri olduğu için zaman zaman köylerinde kaldıklarını, bu sebeple köylerin sorunlarını çok iyi bildiklerini belirten CHP’li Demirtaş, “2016 Türkiye’sinde yani internet devrinde, bir tuşla anında Amerika ile görüşülebilen bir devirde,  Alaplı’da hala su sıkıntısı çeken, yolları bozuk olan, elektrikleri sürekli kesilen,  hizmet alamayan birçok köyümüz var. Bu durum, AKP iktidarının bir ayıbıdır ve Alaplı’ya yakışmamaktadır” diyerek AKP hükümetini eleştirdi.

Alaplı’nın en büyük sorununun işsizlik olduğunu söyleyen Demirtaş, “Köylerde mezar kazacak genç dahi kalmadı. Gençlerimiz, köylerden göç ediyor. Bu durumdan da AKP iktidarı sorumludur” dedi.

Demirtaş, kendilerinin iktidara bu sorunların çözülmesi noktasında her türlü desteği vermeye hazır olduklarını, önemli olanın Alaplı’nın ve Zonguldak’ın menfaatleri olduğunu, muhtarların da sorunların çözümü noktasında kendileri ile irtibata geçmeleri halinde her türlü desteği vereceklerini belirterek,  ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Alaplı Muhtarlar Derneği başkanı Ahmet Uysal da, CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş’a ve Şerafettin Turpçu’ya Alaplı’nın sorunlarını içeren bir dosya vererek, sorunların çözümü noktasında destek beklediklerini ifade ettiler.