CHP Genel Merkez Kadın Kolları MYK Üyesi Semiha Gökçen Bıyık genel merkezin talimatıyla kadın aday adaylarına destek vermek amacıyla çıktıkları Anadolu ziyaretinde Devrek ilçesine gelerek CHP’nin Devrek’teki kadın belediye başkan aday adayı Songül Malkoç’a destek verdi.

 Kadın belediye başkan ve belediye meclis üyesi aday adaylarını daha yakından tanımak ve kendilerine destek olmak amacıyla Devrek’e gelen Semiha Gökçen Bıyık’a İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Kara parti teşkilatında çiçek vererek hoş geldiniz diyerek teşekkür etti.

 Çok sayıda partili kadının yer aldığı ziyarette konuşan CHP Genel Merkez Kadın Kolları MYK Üyesi Semiha Gökçen Bıyık,” CHP Genel Merkez Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesiyim aynı zamanda Üsküdar CHP Teşkilatı Genel Sekreterliği görevini de yürütüyorum. Anadolu’yu dolaşıyoruz. Genel Başkanımızın Kemal Kılıçdaroğlu’nun göreve gelmesinden sonra 2013 yılında tüzükte geçen %33 cinsiyet kotasıyla beraber kadınlarımızın genelde söz sahibi olmalarını önemsiyoruz.  Belediye başkan aday adaylarının, belediye meclis üyesi aday adayı kadın arkadaşlarımıza destek olma amacıyla dolaşıyoruz.  Aynı zamanda kendilerini de tanımak istiyoruz. Biz kadınlar her zamanda alanda çok çalışırız. Geçmişte çalıştık yine çalışacağız. Eskiden daha mütevaziydik alanda çalışıyorduk ama hep erkek arkadaşlarımız ön plandaydı şimdi biz her yerde partinin her kademesinde kadınlarında olmasını istiyor ve destekliyoruz. Şöyle de söylüyoruz emeğimiz varsa sözümüzde olacak diyoruz” dedi.

 CHP Devrek’teki kadın aday adayı Songül Malkoç ise şöyle konuştu:

“ Bugün MYK Üyemiz Semiha Hanım kadınların aday olması ile ilgili olarak buraya geldi. Kendisine teşekkür ediyorum Devrek’e hoş geldiniz diyorum.  Başkanım gereken şeyleri söyledi. Doğrudur bizler ille kadın aday değil ana kademelerde nitelikli insanlar istiyoruz.  Bunun içinde bizler Devrek’te üç tane aday adayı olarak birlik beraberlik içinde en iyi şekilde partimizi temsil edeceğiz.  Ve Devrek’teki seçimi Genel Başkanımızın dediği gibi CHP’nin bayrağını burada göklere çıkaracağız ve ondan sonrada genel seçimlerde de iktidar olmanın yolunu hedefleyeceğiz. Ben tekrar başkanıma teşekkür ediyor sevgilerimi sunuyorum.“