Haber Merkezi: CHP Devrek Belediye Başkan Adayı Songül Malkoç, Devrek'te CHP'nin tarihinde görülmemiş bir oy aldıklarını, fakat partisinin mührünü yanlış kullanmasından dolayı seçimi kaybettiklerini söyledi. CHP'lilere çağrıda bulunan Malkoç, "Artık düzgün insanların bu partiyi ele almalarını ve gerçek CHP'lilerin dışarıda kalmamalarını istiyorum" dedi. Malkoç, bir daha asla belediye başkanlığına aday olmayacağını sözlerine ekledi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Devrek Belediye Başkan Adayı Songül Malkoç, seçimi kaybetme nedeninin başında CHP yöneticilerinin olduğunu öne sürdü.

 

Devrek halkının mührünü doğru kullandığını, fakat parti yöneticilerinin yanlış kullandığını ifade eden Malkoç, “Artık düzgün insanların bu partiyi ele almalarını ve gerçek Cumhuriyet Halk Partililerin dışarıda kalmamalarını istiyorum” dedi.

 

Devrek halkının desteğini hep yanında gördüğünü belirten CHP Devrek Belediye Başkan Adayı Songül Malkoç, şunları söyledi:

 

“UYARILARIMI DİKKATE ALMADILAR, AMA BEN SÖZLERİNİ DİNLEDİM”

“Her zaman dürüst konuşan bir insan olarak yine dürüst konuşmayı tercih ediyorum. Devrek halkı benim yanımdaydı. Bunu tüm samimiyetimle söylüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’ne tarihinde görülmemiş bir oy çıktı. Yetişemedik. 272 gibi bir farkla AKP seçimi aldı. Sonuçta benim arkamda gerçekten Devrek’i düşünenlerin olduğunu, umut bekleyenlerin olduğunu gördüm. Bundan sonra AKP belediyesinin çok rahat çalışamayacağını, halkın istediğinin hep aynı şeyler olmadığını ve bu halkın dürüstlükten yana olduğunu, sonuçta belediyenin de daha iyi çalışacağını düşünüyorum. Elimde mühür yoktu. Bu mühür de parti yöneticilerinin suçlusu olduğunu düşünüyorum. Defalarca uyarmama rağmen, İl Genel Meclis üyeliğinde oyu olmayan bir kişiye birinci sırayı verdiler. Kazanması çok zor olan Çaydeğirmeni’nden ikinci sırayı verildiğini, bunun oylara düşürdüğünü defalarca söyledim. Bunun için genel merkeze kadar gitmeme rağmen mühür yöneticilerde olduğu için ısrarlı bir şekilde bunun üzerinde durdular. Zonguldak’tan hiçbir Belediye Meclis üyelerine karışmamalarına rağmen Devrek’e karıştılar, ben bunlara rağmen sözlerini dinledim.”

 

“ARTIK DÜZGÜN İNSANLARIN BU PARTİYİ ELE ALMALARINI İSTİYORUM”

Devrek mührünü doğru kullandı, ama partim mührünü benim meclis üyeleri ve İl Genel Meclis üyeleri üzerinde baskı yaparak yanlış kullandı. Bunun arkasında başarı olduğunu düşünüyorum. ‘Artık Cumhuriyet Halk Partisi’nde bir seferberlik olacaktır’ diye düşünüyorum. 
Artık düzgün insanların bu partiyi ele almalarını istiyorum. 
Gerçek Cumhuriyet Halk Partililerin dışarıda kalmamalarını istiyorum. ‘Az olsun, bizim olsun’ mantığıyla değil, ‘CHP çok olsun’ mantığında olan yöneticilerin olmasını istiyorum. 
Bu benim bir çağrımdır. Burada 81 yaşında 60 yıllık Cumhuriyet Halk Partili Mithat Yaban benimle 3 aydır minibüsle geziyor. Yani gerçek CHP’liler bu işe sahip çıktılar. ‘Cumhuriyet Halk Partisi’ni küçültelim, ama bizim olsun’ diyenler de bize sahip çıkmadı. 

 

CHP’nin mührünün partiye gönül verenlerin eline geçmesini istiyorum. 
Ben İlçe Başkanlığı’na aday değilim, ilçe yöneticisi de olmayacağım, ama ben partimin ve halkımın istedikleri doğrultusunda hareket edeceğim. Bugüne kadar da böyle hareket ettim. Bundan sonra asla belediye başkanlığı için aday olmayacağım.”