Çaycuma AKP’nin yeni oluşturulan Kadın Kollarının tanıtımında konuşan Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, “Son on yılda siyaset ve halkımızdan aldığımız destekle Çaycuma gıptayla bakılacak bir yer haline geldi. Birlik ve beraberliğimizi korursak, yerel seçimleri de kazanırız, hizmetlerimizde aynı şekilde devam eder” dedi.

 

 

AKP Çaycuma İlçe Başkanlığında düzenlenen toplantıda yeni oluşturulan Kadın Kolları Yönetimi tanıtıldı. Yaklaşık üç ay önce oluşturulan yeni yönetim kurulu üyeleri ile çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiklerini ve gerçekleştirmeye devam edeceklerini söyleyen Kadın Kolları Başkanı Mine Verimcik Özkütük, “Partimiz, siyasette etkili olması için kadınlara çok önem veriyor. Bu anlamda kadınlarımızın sorunlarını çözmek için uğraşıyoruz. Her kesimden kadını aktif olarak siyasete katmayı hedefliyoruz” dedi.

 

“BÜYÜK DESTEĞİNİ GÖRDÜK”
Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen ise, kadınların siyaset ve hizmet alanında öneminin büyük olduğunu söyledi. Gülşen, “İki dönemdir belediye seçimleri noktasında kadın arkadaşlarımızın büyük desteğini gördük. 2014 yılında yapılacak yerel seçimlerde hizmet yarında el ele vererek, Çaycuma’yı ve ülkemizi belli bir noktaya getireceğimiz aşikârdır. Son on yılda siyaset ve halkımızdan aldığımız destekle Çaycuma gıptayla bakılacak bir yer haline geldi. Birlik ve beraberliğimizi korursak, yerel seçimleri de kazanırız, hizmetlerimizde aynı şekilde devam eder. On yıl sonra hizmetlerimizin ikiye katlanacağını biliyoruz” diye konuştu.

 

“FAALİYETLERİ ÖNEMSİYORUZ”
AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Vedat Emeksiz de, Kadın Kolları yönetiminin yenilendikten hemen sonra çalışmalara başladığını belirterek, şunları söyledi: “Çaycuma’daki kadınlarımızın sorunlarını çözmek ve bu sorunları yukarılara ulaştırmak için çalışmalara başladık. Öncelikle kadınlarımıza, bu çalışmalarda pay sahibi olup elini taşın altına soktukları için teşekkür ediyorum. Kadınların siyaset yapması erkeklere göre daha zordur. Çünkü evde kadınların işleri, eşleri ve çocukları var. Bu işlerin arasında siyasetle ilgilenmek, ayrıca bir özveri gerektiriyor. Kadın Kolları faaliyetlerimizi ana kademe faaliyetlerinden çok daha önemsiyoruz. Nüfusumuzun yarısından fazlası kadındır, bu yüzden yapılan çalışmaların büyük çoğunluğu kadınlarla ilgili olmalıdır. Parti olarak kadınların siyasette daha çok rol alması için tüm teşkilatlarda kadın kolu oluşturan bir partiyiz. Sizlerin sorunlarının çözülmesi ailenin sorunlarının çözülmesi anlamına gelir. Biz kadınlarımıza güveniyoruz. Her türlü faaliyetlerinde maddi ve manevi olarak Kadın Kollarımızın yanındayız.”

 

YENİ YÖNETİM
Kendilerini tek tek tanıtan İlçe Kadın Kolları yönetimi şu isimlerden oluştu: Semra Akyüz, Kezban Bacak, Dilek Topçu, Satiye Aslan, Gülten Malakçı, Nilgün Yiğit, Suzan Akman, Ayşe Ünal Akyüz, İlknur Doğan, Şennur Örenbaş, Berna Yıldırım, Fatma Verimli, Zehra Üstünkul, Emine Amil, Gülüzar Akıncı, Güler Mutlu, Hatice Nekaya, Sevim Uzaldı, Emel Muslu, Merve Kandemir. 
Kahvaltıya; Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen ve eşi Gönül Gülşen, AK Parti İlçe Başkanı Vedat Emeksiz, Kadın Kolları Başkanı Mine Verimcik Özkütük ve İl Genel Meclis Üyesi Arif Sefercik katıldı.