AK Parti Zonguldak Milletvekili Adayı Emine Çift, seçim çalışmaları kapsamında, Karadeniz Ereğli’ye bağlı Asarlı, Çevlik ve Alacabük köylerini ziyaret etti.

 

Beraberinde İl Genel Meclisi Üyeleri Rıfkı Gültekin, Ayhan Taşdelen, Ereğli İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları Yöneticileriyle birlikte gittiği Asarlı, Çevlik ve Alacabük köylerinde vatandaşlara hitap eden Milletvekili Adayı Emine Çift, koalisyon hükümetlerinin ülkeye verdikleri zararları anlattı.

 

Türk siyasetinin en büyük probleminin, ‘nitelikli bir muhalefetin olmaması’ olduğunu söyleyen Çift, şunları kaydetti:

“Biz maalesef hiçbir zaman rahat bir seçime gidemedik. Bizim her seçimimiz çok özel, kritik ve önemli oldu. Önümüzde de yine kritik bir seçim var. AK Parti iktidarında yapılanlar ortada. Eksiğimiz var mı? Var. Bunları da inkâr etmiyoruz. Ama ben hep şunun altını çiziyorum, biz iktidara geldiğimizde Cumhuriyet 79 yaşındaydı, bizden önce 57 tane ayrı hükümet kurulmuştu. 4 tane AK Parti hükümetinin ortaya koyduğu performans, 57 tane hükümetin ortaya koyduğu performansın katbekat üzerinde. En basit örneği, biz duble yollar yapıyoruz. Biz iktidara geldiğimizde 6 bin km. duble yol vardı, biz geldikten sonra 17 bin km. yaptık. İsterdim ki biz iktidara geldiğimizde Türkiye’nin koşulları, şartları farklı olmuş olsaydı. Bizden öncekiler de hizmet etmek gibi, bir şeyler yapmak gibi bir derde sahip olsaydı da biz bugün başka şeyleri konuşuyor olsaydık.

 

2015’in Türkiye’sinde millet aya giderken, uzayda bir şeyler yaparken, farklı gelişmişliklerden bahsederken, biz halâ köylerdeki ve şehirlerdeki eksikleri gidermeye çalışıyoruz. 13 yılda, çok büyük bir oranda ciddi ilerlemeler kaydettik. Zonguldak, genel anlamda kamu yatırımları noktasında biraz ihmal edilmiş bir İl olmuş. 13 yıldır kamu yatırımlarını İlimize de çekmeye çalışıyoruz. Eksikler tam olarak bitti mi? Elbette bitmedi. Özellikle okul yatırımlarında, Ereğli ve Alaplı halâ daha ihtiyaçlarını tamamlayamamış yerlerdir. Biz ihmal ettiğimizden değil. Her yerde sorunlar olduğu için, kim kaparsa oraya yapılıyor. Çünkü Devrek, Gökçebey ve diğer İlçelerimiz de eksiklerini ortaya koyuyor. Ama ben biliyorum ki 2002’den çok daha iyi, ileri bir noktadayız ve daha iyiye de gideceğiz. Elimizden geldiğince hepsine yetişmeye çalışıyoruz.

 

Biz bu ülke için çalıştık, gayret ettik ve yaptıklarımızla ortadayız. Bir şeyler yapılacaksa ve bu ülke biraz daha ileriye gidecekse bunu yine biz yaparız. Karşımızda bir muhalefet var. Siyasi partilerin amacı iktidar olmaktır. Siz ister misiniz koalisyon hükümetleri devam etsin? Aramızda benden çok büyük olanlar var, o süreçleri benden çok daha iyi biliyorsunuz. Şu an karşımızdaki muhalefetin vatandaşa vaat ettiği ‘Ben hükümet olmak istiyorum, bir koalisyon ortağı olmak istiyorum.’ MHP’de, CHP’de, HDP’de bu memlekete koalisyon hükümeti olmayı vaat ediyor. Gördükleri en iyi rüya, bu memleketin kâbusu olmuş koalisyonlar. Maksat vatandaş değil de kendi koltuklarının derdi olunca, ne yapacaklarının garantisi olmuyor.

 

Türk siyasetinin en büyük problemi, nitelikli bir muhalefetin olmamasıdır. İsterdik ki muhalefet, vatandaşa daha iyi hizmet nasıl yapılır yarışında olsun. Vatandaşın zekâsıyla dalga geçiyor, ben onu da veririm, şunu da yaparım diye bol keseden dağıtıyor; sırtında yumurta küfesi yok. İktidar olma hayali de yok, hevesi de yok, şahsi kanaatim niyeti de yok. İktidar, sorumluluktur. Muhalefette bu sorumluluğu taşıyacak kadrolar yok. Önümüzdeki seçime girecek partilerden bir tanesi, 2002’de boş bir kasayla bize hükümet devretmiş bir parti. Kendilerine ‘Siz neden yapamadınız’ diye sorulmuş. ‘O zaman koalisyon vardı, o yüzden biz yapamadık’ yanıtını vermişler. Sene 2015, talip olduğunuz hükümet yine koalisyon. Koltuğu terk ederek, iktidardan kaçarak, boş kasa teslim etmiş adamlar bugün çıkmış ‘Bu işi biz yaparız’ diyorlar. Doğru, kasa dolu. Kasa boşaltmayı en iyi onlar yapıyor.

 

Bu memlekette yapılmış ama nihai sonuca ulaşmamış pek çok ihaleye para ödendi ama bina yapılmadı. Bolu Dağı Tüneli klasiktir, 16 Başbakan geçirdi diye anlatılır. Buraya ödenen hak edişlere bakın, bir de ne yaptıklarına bakın. Patates filosu yapmaya kalkışıyorlardı. Bugün bizi hırsızlıkla suçlayanlar, bu kadar okul, yol, hastane hırsızlıkla yapılıyorsa ve bunları yaparken de kasaya para konuluyorsa, bu nasıl bir hırsızlıktır ben de çok merak ediyorum. Kendileri döneminde 22 banka battı bu memlekette. 99’da deprem oldu, yurt dışından gelen ve depremzedeler için kullanılması gereken paraları, paraları olmadığı için memur maaşı ödemekte kullandılar. Bu adamlardan bahsediyoruz. Bugün çıkıp sahada ‘Biz bu işi yaparız’ diyen adamlar, koskoca bir hükümete iflas bayrağı çektirten adamlardır, daha doğrusu bayrağı çektirtmemek adına kaçıp giden adamlardır. Bu işler öyle bol keseden atmakla, beylik laflar etmekle olmuyor. Biz, yaptıklarımızla ortadayız. Dediğim gibi eksiklerimiz var, noksanımız var, bunları tamamlamak ve devam etmek için desteklerini bekliyoruz.”

 

Köy ziyaretlerinde, İl Genel Meclisi Üyeleri Rıfkı Gültekin ile Ayhan Taşdelen de köylerde yapılan, programa alınan ve önümüzdeki süreçte yapılacak olan çalışmalarla ilgili bilgiler verdiler.