TTK Armutçuk Müessesesi’ni daha önce rödevans sistemiyle işleten  Hema A.Ş.’nin faaliyetini durdurmasından sonra 850 işçimizin işsiz kaldığına dikkat çeken  Demirtaş, Hema’nın üretimi durdurmasına rağmen ocağı TTK’ya da teslim etmediğini açıkladı.

Demirtaş soru önergesiyle ilgili şöyle dedi:

 

“AKP’NİN ÇÖZÜM ÜRETME NİYETİ YOK!

Kandilli Alacaağzı Ocağı’nda üretim yapılmamasının, bölge ekonomisine yıllık 40 milyon liralık zarara neden olduğunu belirten CHP’li Demirtaş, “Alacaağzı ocağında ne özel sektör ne de TTK üretim yapmıyor. Bu ocakta,1000’in üzerinde işsize istihdam yaratma olanağı var. Zonguldak’ta en büyük sorun işsizlik. Ama AKP, buradaki ocağı faaliyete geçirerek 1000’den fazla işsize iş yaratma imkanı varken, 1,5 yıldır bu imkanı değerlendirmiyor. Yerin altında kömür var. Yerin üzerinde madenci var. Kömür çıkarmak için kurulan ocak var. Ama 1,5 yıldır üretim yapılmıyor. Buradan da anlaşılıyor ki; AKP, Zonguldak’ı gözden çıkarmış” değerlendirmesinde bulundu.

Daha önce Hema Kömür İşletmesi’nin işlettiği ve TTK’ya ait olan Alacaağzı ocağında 1,5 yıldır neden üretim yapılmadığını soran Demirtaş, Bakan’a  15.03.2016 tarihinde ayrıca şu soruları yöneltti:

:TTK’ya ait Alacaağzı ocağı, özel şirket Hema A.Ş’den teslim alınmış mıdır?

 

Alacaağızı ocağının üretime tekrar başlaması için bir çalışma yapılmakta mıdır?

 

TTK’ya ait olan Alacaağzı ocağını TTK mı işletecektir? TTK işletmeyecekse, özel sektöre rödevans veya hizmet alımı yoluyla işletmesi için ihalesi mi yapılacaktır?

 

TTK’ya ait Alacaağzı ocağı, özel sektöre ihale ile işletmesi verilecekse, ihalesi ne zaman yapılacaktır?