CHP Kdz. Ereğli il Genel  Meclis Adayları listesinde sürpriz yaşandığı ve "en çalışkan il genel meclis üyesi" olarak bilinip tanınan Kenan Gündoğdu'nun yeni listede yer almayacağı öne sürüldü. CHP kaynaklarından kamuoyuna yansıyan bilgilere göre; CHP'nin il genel meclisinin birinci sırasında; daha önce DSP ilçe yöneticiliği yapan ve sonraki süreçte Türkiye Değişim Hareketi'nde ilçe Başkanlığı görevine getirilen veteriner hekim Ayhan Özçelik  var.  İkinci sırada ise yalı boyundan Sadettin Arslan, üçüncü sıra ise Çaylıoğlu yöresinden Şenol Çevik.

 

Ereğli köylerinin neredeyse bütün muhtarlarının liste başı olarak görmek istedilkleri Kenan Gündoğdu'nun liste dışı bırakılmasına sebep olarak CHP'nin eski ilçe Başkanlarından Yaşar Balcı ekibi olarak görülmesinden kaynaklandığı öne sürülüyor. Öte yandan CHP örgütünün emrinde olmaktan başka bir çalışma içinde olmayan Gündoğdu'nun bu gelişmeler üzerine nasıl bir tavır izleyeceği merakla bekleniyor.

 

BELEDİYE MECLİSİNDE DE SÜRPRİZLER

CHP'nin Kdz. Ereğli Belediye Meclis listesinin genel merkezin kararıyla ilçe örgütü ve belediye başkanının kontenjanda kullanarak önseçim ile belirlenmesi talebinin gerçekleşmemesinin yankıları sürüyor. Genel Merkeze aday adaylık başvurusunda bulunanlar önseçim yapılmadığı için dosya almaktan vazgeçtiler. Önseçimsiz bir belediye meclis oluşmasına tepki koyarak dosya vermeyen aday adaylarını partili  üyeler "demokratik duruşlarından" dolayı kutladılar.

 

Belediye başkanı tarafından hazırlanan meclis listesinde; eski üyelerden büyük çoğunluğunun tırpan edileceği siyasi kulislere sızıyor. Buna göre, Cumhur Nalcı, Erol Çivici, Cevat Aydın, Selime Yılmaz  ve Turan Çınar'ın kesin liste dışı kaldığı, Güler Demiroğlu'nun ise şüpheli aday adayları arasında yer aldığı öne sürülüyor.  

 

Bilindiği gibi belediye meclis listeleri 18 Şubat tarihinde seçim kurullarına verilerek kesinleşecek.