Zonguldak’tan HDP (Halkların Demokratik Partisi) milletvekili adayı Bedirhan Güneş, “15 yıldır Zonguldak’ta inşaat işlerinde çalışıyorum. Milletvekili adaylığı konusunda toplumdan ve çevremden çığ gibi destek alıyorum” dedi.

Güneş, yaptığı açıklamada, 15 yıldır inşaatlarda sıvacılık, kalıpçılık ve boyacılık yaparak hayatını kazandığını söyledi.

Gündüzleri inşaatlarda akşamları ise Milletvekili adayı olarak seçim çalışması yaptığını ifade eden Güneş, şunları söyledi:

“Ben 15 yıl önce Ereğli İlçesine yerleştim. Buradaki insanlarla aram çok iyi Zonguldak bir işçi şehri, Milletvekili adayı olma fikri aslında hiç aklımda yoktu. Ancak Halkların Demokrasisi Partisi(HDP) ile bir gönül bağım vardı. Seçim adaylığı için HDP Ereğli’de bir çalışma yaptı. Adaylık için görüştükleri insanlar sağ olsunlar benim ismimi vermiş. En sonunda bana ulaşarak, ‘Bizim adayımız olur musunuz?’ dediler. Bende babama sordum. Babam önce biraz endişeli baktı burada yalnızsın yapamazsın diyerek endişelendi. Sonra babam kabul edince bende genel merkeze adaylığımı bildirdim. Aday olduktan sonra arkadaş çevremden büyük destek aldım. Seçim çalışmalarını kısa bir süre sonra başlayacağım. Elimde biraz işler kaldı bu işleri tamamladıktan sonra seçim çalışmalarına ağırlık vereceğim. 1 Mayıs işçi bayramından sonra Ereğli’de seçim bürosu açacağım. 5. sıradan benim seçilmem mümkün değil ancak bu taşın altına birilerini elini koyması lazımdı. Zonguldak bir emek, emekçinin başkentidir Zonguldak’a güveniyorum. Zonguldak 7 Haziranda dünya kamuoyuna bomba gibi düşebilir. Kendi işçisini seçmek için. Hayırlı olsun. Allah ülkemize milletimize zeval vermesin.”  


(Haber: Cem Sürmeneli)